Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на свято Народження Пресвятої Діви Марії (РКЦ)

Літургійні читання на свято Народження Пресвятої Діви Марії (РКЦ)

  • 08 вересня 2017, 00:30

Римо-католицький календар

Народження Пресвятої Діви Марії (свято)

Перше читання

Міх 5, 1-4а

Читання з Книги пророка Міхея

Так говорить Господь: «Ти ж, Вифлеєме-Ефрато, занадто малий, щоб бути між тисячами Юди. З тебе вийде Мені той, хто має бути володарем в Ізраїлі; його походження із давніх-давен, з днів споконвічних. Тому він лишить їх до часу, коли породить та, яка має родити; і тоді решта їхніх братів повернеться до синів Ізраїля. І він стоятиме й пастиме у Господній силі та величі Імені Господа, Бога свого. Вони житимуть безпечно, бо він тоді буде великим аж до кінців землі. Він же буде миром».

Слово Боже

Або:

Рим 8, 28-30

Читання з Послання святого Павла Апостола до римлян

Брати! Знаємо, що тим, які люблять Бога, котрі покликані за Його передбаченням, все сприяє до добра. Адже кого Він наперед пізнав, тих і визначив наперед, щоби були вони подібні до образу Його Сина, аби бути Йому первістком серед багатьох братів, а кого наперед визначив, тих і покликав, кого ж покликав, тих і оправдав, а кого оправдав, тих і прославив.

Слово Боже

Псалом респонсорійний

Пс 96(95)

Душа радіє в Господі моєму

Я покладаю надію на Твоє милосердя, *
моє серце радітиме Твоїм спасінням.
Заспіваю Господу, *
який вчинив мені добро.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

Щаслива ти, свята Діво Маріє, і всякої хвали достойна,
бо з Тебе зійшло сонце праведності – Христос, Бог наш.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє

Мт 1, 1-16. 18-23

† Читання святого Євангелія від Матея

Книга родоводу Ісуса Христа, сина Давидового, сина Авраамового. Авраам породив Ісаака. Ісаак породив Якова. Яків породив Юду та братів його. Юда породив Фареса і Зару від Тамари. Фарес породив Есрома. Есром породив Арама. Арам породив Амінадава. Амінадав породив Наассона. Наассон породив Салмона. Салмон породив Вооза від Рахави. Вооз породив Овида від Рути. Овид породив Єссея. Єссей породив царя Давида. А Давид породив Соломона від дружини Урія. Соломон породив Ровоама. Ровоам породив Авію. Авія породив Асафа. Асаф породив Йосафата. Йосафат породив Йорама. Йорам породив Озію. Озія породив Йоатама. Йоатам породив Ахаза. Ахаз породив Єзекію. Єзекія породив Манасію. Манасія породив Амоса. Амос породив Йосію. Йосія породив Єхонію та його братів під час вавилонського переселення. А після вавилонського переселення Єхонія породив Салатиїла. Салатиїл породив Зоровавеля. Зоровавель породив Авіюда. Авіюд породив Еліякима. Еліяким породив Азора. Азор породив Садока. Садок породив Ахима. Ахим породив Еліюда. Еліюд породив Елеазара. Елеазар породив Маттана. Маттан породив Якова. Яків породив Йосифа, чоловіка Марії, від якої народився Ісус, названий Христом. А народження Ісуса Христа відбулося так. Коли Його Мати Марія була заручена з Йосифом, перш ніж вони зійшлися, виявилося, що вона мала в лоні від Духа Святого. А Йосиф, її чоловік, будучи праведним і не бажаючи її ославити, вирішив таємно відпустити її. Щойно він про це подумав, як ось Господній ангел з’явився йому уві сні, кажучи: «Йосифе, сину Давидів, не бійся прийняти Марію, дружину свою, бо зачате в ній є від Духа Святого. Вона ж народить Сина, і даси Йому ім’я Ісус, бо Він спасе свій народ від його гріхів». Це ж усе сталося, щоби збулося Господнє слово, сказане через пророка: «Ось, діва матиме в лоні та народить сина, і дадуть Йому ім’я – Еммануїл», що означає: «З нами Бог».

Слово Господнє

Або коротше:

Мт 1, 18-23

† Читання святого Євангелія від Матея

Народження Ісуса Христа відбулося так. Коли Його Мати Марія була заручена з Йосифом, перш ніж вони зійшлися, виявилося, що вона мала в лоні від Духа Святого. А Йосиф, її чоловік, будучи праведним і не бажаючи її ославити, вирішив таємно відпустити її. Щойно він про це подумав, як ось Господній ангел з’явився йому уві сні, кажучи: «Йосифе, сину Давидів, не бійся прийняти Марію, дружину свою, бо зачате в ній є від Духа Святого. Вона ж народить Сина, і даси Йому ім’я Ісус, бо Він спасе свій народ від його гріхів». Це ж усе сталося, щоби збулося Господнє слово, сказане через пророка: «Ось, діва матиме в лоні та народить сина, і дадуть Йому ім’я – Еммануїл», що означає: «З нами Бог».

Слово Господнє

Переглядів 2 579
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 травня 2002., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю поставити молитву на перше місце у вашому житті. Моліться, і нехай молитва, дітоньки, буде вам радістю. Я з вами та заступаюся за всіх вас, а ви, дітоньки, будьте радісними носіями Моїх послань. Нехай ваше життя зі Мною буде радістю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)