Літургійні читання на 17 грудня (РКЦ)

  • 17 грудня 2015, 10:38
Літургійні читання на 17 грудня (РКЦ)
Римо-католицький календар
17 грудня
Перше читання
Бут 49, 2. 8-10
Читання з Книги Буття
Тими днями Яків прикликав своїх синів і промовив до них, кажучи: “Зійдіться й слухайте, синове Якова, слухайте Ізраїля, вашого батька. Юдо, тебе брати твої будуть вславляти, твоя рука буде на карку твоїх ворогів. Сини твого батька схиляться тобі до ніг. Левеня – Юда. Ти, мій сину, здобиччю зріс угору. Причаївся, немов левище, приникнув, наче левиця: хто його сполошить? Берло від Юди не відійде, ні жезл із-поміж стіп у нього, поки не прийде Той, якому він належить, Йому будуть коритися народи”.
Cлово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 72(71)
Мир нам заквітне, як Господь прибуде
Боже, Твій розсуд дай цареві, *
синові царя Твою справедливість.
Хай судить Твій народ по праву, *
бідних Твоїх по правді.
Хай гори принесуть народові мир, *
і горби справедливість.
Нехай розсудить бідних з народу, *
спасе дітей убогих.
За його днів квітнутиме справедливість, *
а мир глибокий – аж доки місяця.
Він буде правити від моря аж до моря, *
і від Ріки аж до кінців землі.
Ім’я його буде повік благословенне; *
аж поки сонця, ім’я його буде;
в ньому благословляться усі земні народи, *
і прославлятимуть його усі народи.

Спів перед Євангелієм
Алілуя, алілуя, алілуя
Мудросте Всевишнього,
що упорядковуєш все міцно і лагідно,
прийди і навчи нас дороги розважливості.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 1, 1-17
† Читання святого Євангелія від Матея
Книга родоводу Ісуса Христа, Сина Давидового, Сина Авраамового. Авраам породив Ісаака. Ісаак породив Якова. Яків породив Юду та братів його. Юда породив Фареса і Зару від Тамари. Фарес породив Есрома. Есром породив Арама. Арам породив Амінадава. Амінадав породив Наассона. Наассон породив Салмона. Салмон породив Вооза від Рахави. Вооз породив Овида від Рути. Овид породив Єссея. Єссей породив царя Давида. А Давид породив Соломона від дружини Урія. Соломон породив Ровоама. Ровоам породив Авію. Авія породив Асафа. Асаф породив Йосафата. Йосафат породив Йорама. Йорам породив Озію. Озія породив Йоатама. Йоатам породив Ахаза. Ахаз породив Єзекію. Єзекія породив Манасію. Манасія породив Амоса. Амос породив Йосію. Йосія породив Єхонію та його братів під час вавилонського переселення. А після вавилонського переселення Єхонія породив Салатиїла. Салатиїл породив Зоровавеля. Зоровавель породив Авіюда. Авіюд породив Еліякима. Еліяким породив Азора. Азор породив Садока. Садок породив Ахима. Ахим породив Еліюда. Еліюд породив Елеазара. Елеазар породив Маттана. Маттан породив Якова. Яків породив Йосифа, чоловіка Марії, від якої народився Ісус, названий Христом. Усіх же поколінь, від Авраама до Давида, – чотирнадцять поколінь; і від Давида до вавилонського переселення – чотирнадцять поколінь; і від вавилонського переселення до Христа – чотирнадцять поколінь.
Cлово Господнє


Джерело: CREDO
Переглядів 2 700
Додати коментар

Послання Богородиці, 5 червня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас, щоб ви вирішили, чи хочете здійснювати послання, які вам даю.Бажаю, щоб ви були ревні в проживанні та поширенні послань. Особливо, дорогі діти, хочу, щоб ви всі були відблиском Ісуса, що буде світити цьому невіруючому світу, який крокує в темряві. Хочу, щоб ви всі були світлом для всіх і щоб у світлі свідчили. Дорогі діти, ви не покликані до темряви, а ви покликані до світла. Тому будьте світлом своїм життям. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)