Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на урочистість народження св.Йоана Хрестителя (РКЦ)

Літургійні читання на урочистість народження св.Йоана Хрестителя (РКЦ)

  • 24 червня 2016, 00:30

Перше читання
Іс 49, 1-6

Читання з Книги пророка Ісаї

Слухайте мене, острови, вважайте, ви, далекі народи! Господь покликав мене від утроби, від лона матері моєї назвав моє ім’я. Зробив уста мої, немов гострий меч, сховав мене в тіні своєї руки. Виробив мене, наче гостру стрілу, сховав мене у своєму сагайдаці. І сказав мені: «Ти слуга Мій, у тобі Я прославлюся». А я сказав: «Дарма я трудився, на ніщо витрачав силу. Та моє право у Господа, моя заплата в Бога мого». А тепер каже Господь, який сотворив мене вже від утроби на те, щоб я був Його слугою, щоб навернув Якова до Нього та щоб зібрав Ізраїля до Нього, – бо я прославився в очах Господніх, і Бог мій – моя сила. Він мовив: «Того мало, що ти слуга Мій, щоб відновити потомство Якова, щоб привести назад тих, які спаслися з-поміж Ізраїля. Я вчиню тебе світлом народів, щоб Моє спасіння дійшло аж до кінців світу».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 139 (138), 1-3. 13-14а. 14бв-15

Прославмо Бога, ми – Його творіння

Господи, Ти мене випробував і вивчив. *
Ти знаєш, коли я сідаю і коли я встаю,
Ти заздалегідь вникнув у задуми мої. †
Ти дослідив мої подорожі й мій відпочинок, *
Тобі відомі всі дороги мої.

Адже Ти створив моє нутро, – *
сформував мене в лоні моєї матері.

Я прославляю Тебе, *
бо Ти вельми дивовижним створив мене.

І дивовижними є Твої діла, – *
моя душа це дуже добре знає.

Не були приховані від Тебе мої кості, †
коли творився я у тайні, – *
коли в земних глибинах формувалося моє єство.

Друге читання
Діян 13, 22-26

Читання з Діянь Апостолів

У ті дні Павло мовив: "Бог поставив отцям нашим царем Давида, якому засвідчив і сказав: "Знайшов Я Давида, сина Єссея, людину Мого серця, – він виконає всі Мої наміри! З його потомства Бог за обітницею дав Ізраїлеві Спасителя Ісуса. Йоан перед Його приходом проповідував хрещення на покаяння всьому із- раїльському народові. А коли Йоан завершував свій шлях, то сказав: За кого ви мене вважаєте? Це не я! Але йде за мною Той, якому я не гідний розв’язати ремінця від взуття! Мужі-брати, сини Авраамового роду, і ті між вами, хто боїться Бога, вам послано слово спасіння”.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Лк 1, 76

Алілуя, алілуя, алілуя

Ти, дитино, будеш названа пророком Всевишнього,
бо ти йтимеш перед Господом, щоби приготувати Йому дорогу.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 1, 57-66. 80

† Читання святого Євангелія від Луки

Єлизаветі настав час родити; і вона народила сина. Почули сусіди та її родина, що Господь возвеличив своє милосердя над нею і раділи разом з нею. Сталося, що восьмого дня прийшли обрізати дитя і хотіли назвати його ім’ям його батька – Захарією. Та озвалася його мати й сказала: «Ні, хай буде названий Йоаном!» А їй сказали, що нікого немає в її родині, хто б називався цим ім’ям. Тож знаками питали його батька, як хотів би його назвати. Попросивши дощечку, написав слова: «Його ім’я – Йоан!» І всі здивувалися. В ту мить відкрилися його уста та його язик, і він став говорити, благословляючи Бога. І страх напав на всіх їхніх сусідів; і по всій гірській околиці Юдеї розповідалося про всі ці події. Всі, хто почув це, брали до свого серця, запитуючи:  «Ким  же  буде  ця  дитина?»  Бо  Господня  рука  була  з  нею! А дитина росла й міцніла духом, перебуваючи в пустелях до дня свого з’явлення перед Ізраїлем.

Слово Господнє

Переглядів 2 341
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 1988р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Закликаю вас усіх, без різниці, на дорогу святості у вашому житті. Бог дав вам дар святості. Моліться, щоб ви могли його більше спізнати. І тоді зможете свідчити життям про Бога. Дорогі діти, Я вас благословляю і заступаюся за вас перед Богом, щоб ваша дорога й ваше свідчення були повними та на радість Богові. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)