Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу ІV звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на середу ІV звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 02 лютого 2016, 18:00

Перше читання

2 Сам 24, 2. 9-17

Читання з Другої Книги Самуїла

Тими днями звелів цар Йоаву, начальникові війська, який був з ним: «Пройди усі коліна ізраїльські від Дану до Версавії і порахуй народ, щоб я знав число народу». І дав Йоав цареві число переписаного народу: і було в Ізраїлі вісімсот тисяч боєздатних мужів, які володіли мечем, а в Юди п’ятсот тисяч. Та Давидове серце було неспокійне після того, як він порахував народ. Тоді Давид сказав до Господа: «Согрішив я тяжко, зробивши це. Отож, Господи, прошу, прости провину твого раба, бо вчинив я дуже нерозумно». Коли Давид устав уранці, прийшло Господнє слово до пророка Гада, Давидового видющого: «Іди й скажи Давидові: Так говорить Господь: Три речі Я пред’являю тобі, вибери собі одну з них, щоб Я виконав її тобі». І прибув Гад до Давида та й оповідає йому, кажучи до нього: «Чи має панувати в твоїй країні три роки голод; чи волієш три місяці втікати від ворога, що гнатиметься за тобою; чи хочеш, щоб була три дні чума у твоїй землі? Тепер обміркуй і розсуди, що маю відповісти Тому, хто послав мене». Давид відповів Гадові: «Я пригноблений вельми, однак воліємо потрапити в руки Господні, бо Його милосердя велике, людям же в руки впасти не хочу!» І обрав собі Давид чуму; а були тоді дні жнив пшениці. І послав Господь чуму на Ізраїля від ранку аж по призначений час; і вмерло, від Версавії до Дану, сімдесят тисяч чоловік. Коли ангел простягнув був руку на Єрусалим, щоб вигубити його, то Господь зглянувся на лихо та сказав ангелові, що вигублював люд: «Досить уже! Затримай твою руку». Тоді ангел Господній був якраз на току Орни євусія. Сказав Давид до Господа, коли побачив ангела, який вбивав народ, мовивши: «Дивись, це ж я згрішив, я провинився! Ці овечки – що вони зробили? Нехай Твоя рука буде проти мене та проти дому батька мого!»

Слово Боже

 

Псалом респонсорійний

Пс 32 (31), 1-2. 5. 6. 7

Прости, о Боже, всю мою провину

Блаженні ті, кому прощено беззаконня *
і кому гріх покрито.
Блаженна людина, якій Господь гріха не порахує, *
і в чиєму дусі підступу немає.

Перед Тобою свій гріх я визнав *
і не приховав свого беззаконня,
а сказав: « У своїх переступах Господу я признаюся». *
І Ти простив мого гріха провину.

За це буде молитися до Тебе всякий праведний *
у час відповідний,
тож навіть у велику повінь *
води не наблизяться до нього.

Ти для мене притулок, *
від утисків мене оберігаєш.
Радісними вигуками спасіння *
Ти мене огорнеш.


Спів перед Євангелієм

Йн 10, 27

Алілуя, алілуя, алілуя

Вівці слухаються голосу Мого,
і Я знаю їх, і вони йдуть за Мною.

Алілуя, алілуя, алілуя


Євангеліє

Мк 6, 1-6

Читання святого Євангелія від Марка

У той час Ісус попрямував до свого рідного краю, а за Ним йшли слідом Його учні. А коли настала субота, Він почав навчати в синагозі. І багато хто слухав і дивувався, кажучи: «Звідки в Нього це? І що за мудрість дана Йому? І що за чудеса творяться Його руками? Хіба Він – не тесля, не син Марії та не брат Якова, Йосії, Юди і Симона? Хіба не Його сестри серед нас?» І вони спокушалися через Нього. А Ісус їм відповідав, що пророк буває без пошани лише у своєму рідному краї, серед своїх рідних і у своєму домі. І не міг Він там жодного чуда зробити, тільки оздоровив декількох недужих, поклавши на них руки. І дивувався їхньому невірству. Тож обходив довколишні села, навчаючи.

Слово Господнє

Переглядів 2 403
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 липня 1998., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас, дітоньки, закликаю через молитву бути з Ісусом, щоб ви через особистий досвід молитви могли відкрити красу Божих створінь. Не можете ні говорити, ні свідчити про молитву, якщо не молитеся. Тому, дітоньки, у тиші серця залиштеся з Ісусом, щоб Він вас Своєю любов’ю змінював і переобразив. Дітоньки, це для вас час благодаті. Використайте його для свого особистого навернення, бо коли маєте Бога, тоді маєте все. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)