Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу ІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на середу ІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 20 січня 2016, 09:45
Літургійні читання на середу ІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)Римо-католицький календар
Середа ІІ звичайного тижня
Перше читання
1 Сам 17, 32-33. 37. 40-51
Читання з Першої Книги Самуїла
Тими днями Давид сказав до Саула: «Нехай ніхто не падає духом із-за нього! Слуга твій виступить і буде битися з тим філістимлянином!» Саул же Давидові: «Не тобі виходити проти цього філістимлянина, щоб із ним битись, бо ти ще хлопець, а він вояк із молодощів». Давид же сказав: «Господь, який врятував мене з левиних та ведмежих лап, врятує мене і з рук цього філістимлянина». Тоді Саул сказав до Давида: «Іди, й нехай Господь буде з тобою!» Узяв же Давид в руку палицю, вибрав з потоку п’ять камінців гладеньких, поклав їх у пастушу торбу, що мав при собі, і з пращею в руці почав наближатися до філістимлянина. А філістимлянин також підходив дедалі ближче до Давида, і щитоносець попереду нього. Споглянув філістимлянин і, побачивши Давида, погордував ним, бо був він ще хлопець, русявий, гарний з виду. Філістимлянин і каже до Давида: «Чи ж я тобі пес, що ти йдеш на мене з палицями?» І прокляв філістимлянин Давида своїми богами. І мовив філістимлянин до Давида: «Ходи до мене сюди, я віддам твоє тіло птицям небесним і польовим звірям». А Давид відповів філістимлянинові: «Ти йдеш на мене з мечем і довгим списом і коротким. Я ж іду на тебе в ім’я Господа Сил, Бога ізраїльських лав, якого ти зневажив. Сьогодні ж таки Господь видасть тебе в мої руки, я тебе вб’ю, відсічу голову від твого тіла і дам твій труп і трупи філістимлянського війська – таки сьогодні! – птаству небесному й дикому земному звірю, і взнає вся земля, що є Бог у Ізраїля. І ввесь цей збір взнає, що не мечем і списом Господь дає перемогу, що війна Йому належить і що Він вас видав нам у руки». І от як філістимлянин рушив і, йдучи, насувався проти Давида, цей швидко вибіг із лав назустріч філістимлянинові, сягнув рукою до торби, взяв із неї камінь, метнув ним з пращі й поцілив у лоба філістимлянинові. Камінь застряг у нього в лобі, й він упав лицем об землю. Отак Давид подужав філістимлянина каменем і пращею, убив його на смерть: меча ж не було в руках Давида. Підбіг Давид і, ставши над філістимлянином, ухопив його меча, вийняв з піхви й завдав йому смерть, відтявши йому голову. Філістимляни ж, побачивши, що богатир їхній мертвий, метнулися втікати.
Слово Боже
Псалом респонсорійний
Пс 144(143), 1аб. 2аб. 9-10
Благословенний Бог – моя твердиня!
Благословенний Господь, *
Він – моя скеля,
що вишколює мої руки до бою, *
а до війни – мої пальці.
Він – моя милість, моя охорона, мій притулок, *
мій визволитель і щит мій.
На Нього я покладаю надію, *
Він підпорядковує мені народ мій.
Боже, заспіваю Тобі нову пісню, *
на десятиструнному псалтирі Тобі заграю,
що даєш царям порятунок, *
від згубного меча спасаєш Давида, раба свого.

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 23
Алілуя, алілуя, алілуя
Ісус проповідував Євангеліє Царства
та зцілював всяку хворобу в народі.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 3, 1-6
† Читання святого Євангелія від Марка
Того часу Ісус прийшов знову до синагоги. А там був чоловік, який мав суху руку. Тож стежили за Ним, чи зцілить його в суботу, щоб Його звинуватити. І каже чоловікові, який мав суху руку: «Стань посередині». А їх запитує: «В суботу годиться робити добро чи робити зло, душу спасти чи погубити?» Вони ж мовчали. І, глянувши на них з обуренням, засмучений закам’янілістю їхніх сердець, Він каже чоловікові: «Простягни руку!» Той простягнув – і його рука стала здоровою. І вийшли фарисеї, і відразу ж разом з іродіянами зібрали раду проти Нього, як Його погубити.
Слово Господнє


Джерело: CREDO
Переглядів 2 670
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 2014., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні на руках приношу вам Свого Сина Ісуса й прошу від Нього миру для вас і миру між вами. Моліться й поклоняйтесь Моєму Синові, щоб у ваші серця ввійшли Його мир і радість. Молюся за вас, щоб були якнайбільше відкриті молитві. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 505
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)