Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу ІІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на суботу ІІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 30 січня 2016, 00:30

 

Перше читання
2 Сам 12, 1-7а. 10-17

Читання з Другої Книги Самуїла

Тими днями Господь послав пророка Натана до Давида, і він прийшов до нього та сказав йому: «Було собі два чоловіки в однім місті, один багатий, а другий убогий. В багатого була превелика сила овець і корів, а в бідного не було нічого крім овечки, однісінької, маленької, що він її купив і годував, і вона росла в нього разом з його дітьми. З його хліба вона їла й з його чаші пила, спала на його лоні й була йому як дочка. Якось прийшов хтось у гості до багатого чоловіка, та цей пожалував узяти зо своїх власних овець і корів, щоб зготувати подорожньому, який прибув до нього, і він забрав овечку в убогого чоловіка й зготував її чоловікові, що прийшов до нього». Тоді Давид скипів великим гнівом на того чоловіка й скрикнув до Натана: «Як жив Господь! Чоловік, що зробив те заслужив смерть. А за овечку поверне вчетверо за те, що вчинив таке й не мав співчуття». Тоді Натан промовив до Давида: «Ти – той чоловік! Так говорить Господь, Бог Ізраїля: Тепер меч навіки не відійде від дому твого за те, що ти Мене зневажив і взяв жінку Уріїї-Хетита, щоб була тобі за жінку. Тому так говорить Господь: З твого ж власного дому нашлю лихо на тебе; візьму твоїх жінок з-перед твоїх очей і віддам їх ближньому твоєму, і він буде спати з ними перед обличчям цього сонця. Ти потайки чинив це, а Я зроблю це явним перед усім Ізраїлем, перед очима сонця». І сказав Давид до Натана: «Згрішив я проти Господа!» А Натан відповів Давидові: «Та Господь прощає тобі гріх твій: ти не вмреш. Тільки ж за те, що цією справою ти спонукав ворогів зневажати Господа, дитина, що в тебе народилась, напевно вмре». І Натан пішов додому. Господь же вразив дитину, яку вродила Давидові жінка Урії, і вона тяжко захворіла. Давид благав Бога заради хлопця, постив, ходив у волосяниці, вночі ж лежав на долівці. Старші в палаці робили все, щоб підняти його з землі, та він не хотів і не їв нічого з ними.

Слово Боже

 

Псалом респонсорійний
Пс 51(50), 12-13. 14-15. 16-17 (П.: пор. 12а)

Створи, о Боже, в мені серце чисте

Створи в мені, Боже, чисте серце *
і віднови праведного духа в середині мене.
Не відкинь мене від свого обличчя *
і не забери від мене свого Святого Духа.

Поверни мені радість свого спасіння *
і зміцни мене Духом могутнім.
Я навчатиму беззаконних Твоєї дороги, *
і безбожні навернуться до Тебе.

Визволи мене від крові, Боже – Боже мого спасіння. *
Мій язик радісно проголошуватиме Твою справедливість.
Господи, Ти уста мої відкриєш – *
і мої уста звістять Тобі хвалу.

 

Спів перед Євангелієм
Йн 3, 16

Алілуя, алілуя, алілуя
Так Бог полюбив світ, що дав свого Єдинородного Сина,
щоб кожний, хто вірить у Нього, не загинув, але мав життя вічне.
Алілуя, алілуя, алілуя

 

Євангеліє
Мк 4, 35-41

† Читання святого Євангелія від Марка

Того дня, як настав вечір, Ісус сказав своїм учням: «Переправимося на той бік». Відпустивши натовп, вони взяли Його, тому що Він був у човні. Й інші човни були з Ним. Та здійнялася сильна буря з вітром; і хвилі заливали човен, так що човен вже наповнювався водою. А Він був сам на кормі – спав на подушці. І будять Його, й кажуть Йому: «Учителю, хіба Тобі байдуже, що ми гинемо?» Вставши, Він наказав вітрові й звелів морю: «Перестань, ущухни!» І вітер перестав, і настала велика тиша. І Він сказав їм: «Чому ви такі лякливі? Невже не маєте віри?» А вони дуже сильно злякалися і говорили один одному: «Хто ж Він такий, що і вітер, і море Йому підкоряються?»

Слово Господнє

Переглядів 2 986
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 липня 2017 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти! Дякую вам, що відповідаєте на мої заклики і що збираєтеся тут, біля  мене, своєї Небесної Матері. Знаю, що ви думаєте про мене з любов'ю та надією. І я відчуваю любов до всіх вас, як її відчуває і мій улюблений Син, Котрий у Своїй милосердній любові завжди посилає мене знову до вас. Він, Який був людиною, Який був і є Богом, Єдиний і Триєдиний, і Він, Який страждав заради вас тілом і душею, Він, Який став Хлібом, щоб живити ваші душі і так спасати їх. Діти мої, вчу вас, як бути достойними Його любові, щоби спрямувати свої думки до Нього, щоб жити Моїм Сином. Апостоли моєї любові, огортаю вас своїм покровом, бо як Мати хочу захистити вас. Прошу вас: моліться за весь світ. Моє Серце страждає, гріхи множаться, є їх занадто багато, але з допомогою вас, котрі є смиренні, скромні й сповнені любові, скриті і святі, моє Серце переможе. Любіть мого Сина понад усе і через Нього - увесь світ. Ніколи не забувайте, що кожен ваш брат носить у собі щось дорогоцінне - душу. Тому, діти мої, любіть усіх тих, хто не знає мого Сина, щоб через молитву і любов, яка виходить із молитви, стали кращими, щоб добро могло перемогти в них, щоб душі спаслися і мали життя вічне. Апостоли мої, діти мої, мій Син сказав вам: любіть один одного. Нехай це буде записано у ваших серцях, і з молитвою старайтеся жити цю любов. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 505
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)