«Ваше життя – це дар»

  • 15 липня 2016, 21:40
«Ваше життя – це дар»В червні в Меджуґор’є пройшло 5 міжнародне паломництво для людей з особливими потребами (9-12 червня). «Ласкаво просимо до Матері, яка говорить вам: «Дорогі діти!», так привітав учасників настоятель меджуґорської парафії в перший вечір. В семінарі взяло участь близько 1750 паломників з Боснії та Герцоговини, Хорватії, Словенії, Польщі, Італії, Росії, Білорусії, Латвії, Литви та України. Учасники з різних країн діляться з нами своїми враженнями:

«Про Меджуґор’є я дізналась зовсім недавно… У мого сина цукровий діабет 1-го типу інсулінозалежний з ускладненнями, кісти в голові і звуження судин головного мозку, майже 6 років тому він переніс мікроінсульт та має затримку в розвитку.

«Ваше життя – це дар»В Меджуґор’є на зустрічах з різними людьми та свідченнях нас запевняли, що наші діти є особливими, що Господь не наказав нас, ні, навпаки, – це дар. Бог не дає нам таких випробувань з якими ми не могли б справитися, і наші діти – це Його диво. Хворі не вони, а суспільство, що їх не сприймає. В Меджуґор’ї відбуваються чудеса, нехай не тілесні та ледь помітні для звичайного ока – це диво зцілення душі, свідомості та серця. Різні думки виникали в моїй голові, і я почала запитувати себе, чи хочу я, щоб моя дитина змінилася – стала здоровою, адже це вже буде інша дитина, це вже буде не той Павлик, якого ми так сильно любимо.

«Ваше життя – це дар»Пройшло 4 дні, як ми повернулись, я багато думала: про Меджуґор’є – місце, де ми побували, про людей з якими познайомились, про нас з сином. Моїми страхами були недовіра Богу та нашій Мамі. Тепер мені соромно за те, що я Їм не довіряла. Мій світ, моя свідомість перевернулись після цієї поїздки. Богородиця, через мого сина, торкнулася всіх закутків мого серця зціливши його та подарувавши ще більшу віру. Тепер я знаю без сумніву, що любов нашої Небесної Мами настільки велика, що готова поглинути весь світ. Від щастя та тепла, що на серці, хочеться плакати, все, як і сказала Марія: «Любі діти! Якби ви знали, як сильно Я вас люблю, ви б плакали від радості».

З Меджуґор’я неможливо повернутись попереднім, і я вірю, я знаю, що зможу зберегти в собі все те, що отримала в цій поїздці, що відкрила в собі, і кожен раз, дивлячись на посмішку дитини, говорити: «Дякую» Господу, за цей дар, за це диво.

(Ярослава, мама)

 

«Ваше життя – це дар»«Я потрапила в Меджуґор’є майже

 

випадково. Коли я дізналась, що це паломництво для людей з особливими потребами, то без жодного сумніву вирішила їхати туди, заради свого онука. Йому 12 років і він вже виріс з усіх дитячих розваг та спілкування. А якесь адекватне зацікавлення для його віку знайти важко. І Георгій страждає від незавантаженості, від відсутності соціального життя. Георгій – надзвичайно комунікабельний хлопчик, спокійний, привітний, з дуже важким захворюванням – він перестав розмовляти в 4 з половиною роки і зараз майже не розмовляє, Георгій інвалід 1-ї групи.

Атмосфера в Меджуґор’є – надзвичайна. Я, напевно, вперше в житті відчула, що таке свобода. Це, коли люди приймають тебе, саме таким, яким ти є насправді – в інвалідному кріслі, значить в кріслі, на милицях – чому б і ні. Я сприйняла це, як турботу Богородиці про всіх Її дітей.

«Ваше життя – це дар»В Меджуґор’ї постійно відчуваєш, що хвору дитину любиш більше. Ця любов та турбота всіх – знайомих та незнайомих людей – запам’ятається назавжди. В цій атмосфері діти розкривались, немов квіти. Мій онук, якого привезли в інвалідному візку – йому важко ходити, через надлишок ваги,  побачивши те, що відбувається під час зустрічі, самостійно встав з крісла і пішов на сцену. Георгій попросив прапор та стояв з ним під час презентації, а потім помахав рукою переповненому залу, хоча його ніхто цього не вчив. Звичайно, я відчула себе щасливою.

 

(Ірина, бабуся)

 

«Ваше життя – це дар»«Про цю поїздку дізналась моя старша сестричка, Надія, їй 27 років, вона інвалід 1-ї групи з дитинства. Це була наша перша поїздка за кордон удвох.

Багато з нас їхали туди за чудом….але зрозуміли, що ми самі чудо, і бачимо чудо кожен день, потрібно тільки відкрити свої серця і впустити туди Матір Божу і Ісуса, дозволити наповнити наші серця миром і любов’ю.

Ми з сестричкою зрозуміли, що можемо допомагати сім’ям, де діти з особливими потребами, допомагати морально, духовно, тому, що вони як ніхто інший потребують підтримки, відчуття того, що вони є важливими, пізнавати цей світ і знайти своє покликання. Тому, що моя сестра у свій час не отримала цього, а це дуже важливо!»

 

«Ваше життя – це дар»«Мене звати Світлана, мені 47 років. До поїздки в Меджуґор’є я думала, що такої біди, як у мене немає ні в кого. Я поховала свого маленького синочка, через малий проміжок часу батька, а потім ще й брата, здавалося, що землі немає під ногами і сенсу ходити по цій землі  теж нема. Та Бог послав мені ще одного синочка, проте ті тривоги і той біль не дають про себе забути. Почала хворіти.

Коли побувала у Меджуґор’ї і побачила, що люди мають таку біду, таких важких діточок, але попри все радіють кожному дню, кожному промінчику сонця і кожній краплинці дощику… Я зрозуміла, що я неправильно жила, я не цінувала того, що мала, не дякувала Богу за всі його дари.

Зараз я починаю вчитись правильно молитись, читати Біблію, радіти життю.

Щиро дякую Богу за тих людей, які їхали зі мною, я зріднилася з ними, ми спілкуємось, підтримуємо зв’язок, мені бракує тих людей.

Я зрозуміла, що всі мої біди, які у мене є зараз – це  дрібниці, і з Божою допомогою я все зможу подолати. Дякую Богородиці, що запросила мене до Себе в гості!»

З великою вдячністю згадуємо ці дні, проведені в Меджуґор’є, і в серці рефреном відгукуються слова Божої Матері: «Дорогі діти! Не забувайте, що ваше життя не належить вам: воно – дар, і ним ви повинні приносити радість іншим…» (25.12.1992) Дякуємо Господу за дар життя! Хочемо своїм життям приносити радість всім, кого будемо зустрічати, повернувшись додому та в свої країни.

Переглядів 3 544
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 жовтня 2019 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти! Воля і любов Небесного Отця чинять так, що Я тут, між вами, щоб материнською любов’ю допомогла росту віри в серці, щоб ви дійсно змогли зрозуміти суть земного життя й велич небесного. Діти мої, земне життя є дорогою до вічності, до правди та життя – до Мого Сина. Тією дорогою хочу вас повести. Ви, діти Мої, ви, котрі завжди спраглі більшої любові, правди та віри, знайте, що є лиш одне джерело, із якого можете пити – довіра до Небесного Отця, довіра Його любові. Віддайте себе повністю Його волі й не бійтеся. Усе, що найкраще для вас, усе, що веде вас до вічного життя, буде вам дано. Ви зрозумієте, що суттю життя не завжди є хотіти й брати, але - любити й давати. Матимете правдивий мир та правдиву любов, будете апостолами любові, вашим прикладом чинитимете, щоб ті Мої діти, котрі не пізнали Мого Сина та Його любові, забажали пізнати Його. Діти мої, апостоли Моєї любові, поклоняйтеся зі Мною Моєму Синові й любіть Його понад усе. Завжди намагайтеся жити в Його правді. Дякую вам!"

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)