Прогулянка з о. Славко

  • 09 липня 2014, 15:23
Прогулянка з о. СлавкоПонад двадцять років я прожила зі своїм чоловіком, чудовою людиною. Для мене це був перший і єдиний шлюб, але мій чоловік до зустрічі зі мною вже був одруженим, а згодом і розлученим. З дня нашого весілля нам довелося багато пережити: віруючі родичі від нас відреклися, священик у нашому маленькому містечку говорив, що ми живемо в смертельному гріху. Мені було дуже важко все це зрозуміти і витримати, адже мій чоловік був мені вірним і був хорошою людиною у всіх відношеннях. Два роки тому він помер. Моя сестра вмовляла мене навернутись до церкви, але мене постійно дещо стримувало. Мені було соромно, і крім того я відчувала образу на тих людей, які запевняли, що люблять Бога, а свого часу мене відштовхнули.

Словом, я була далека від церкви, і коли сестра запропонувала мені поїхати в Меджугор’є- це не викликало у мене ніякого ентузіазму. Але сестра наполягала, і я погодилася.

Погодилася з єдиною метою- розвіятися і відволіктися від щоденної рутини. Моїм хотіла просто подорожувати, але довелося їхати з паломниками. Пам'ятаю, що в дорозі найменша згадка про молитву викликала в мене головний біль. Щоправда, коли на кораблі керівник групи розповідав про появу Діви Марії, я дивувалася його глибокій вірі й зацікавлено слухала, але без довіри.
Зійшовши з корабля в Спліті, мене ще мучила морська хвороба і я сердилася на себе й на сестру, яка мене сюди привезла. В червні 2001 року ми прибули в Меджугорье - якраз на двадцятиріччя обявлень, в які я взагалі не вірила! Вже на місці, коли всі йшли на яку-небудь зустріч, а тим більше на Св.Літургію або Адорацію, я весь час намагалася куди-небудь утекти.
Ще в автобусі керівник поїздки порадив мені не шукати знаків на небі або в храмі, а більше вдивлятися у своє серце і спробувати розкрити його за ці чотири дні. І дійсно, в Меджугор’ї моє серце якось пом’якло, і я сама хотіла піддатися цьому відчуттю. Зізнаюся, терпіти не можу всякі ходіння по горах, але 24 червня я пішла разом з групою на гору Подбордо, по дорозі заново вчилася молитись вервицю. На самому місці об’явлень в якийсь момент мені захотілося побути на самоті, я відійшла від групи і присіла на узбіччі біля дерев'яного хреста. Відчувала глибокий мир і зосередження. Я сподівалася, що зараз мені відкриється, чи потрапив мій чоловік на небо. Адже він був доброю людиною. Я почала за нього молитися.
Коли вирішила знову приєднатися до своєї групи, виявилося, що всі вже пішли.
Подивилась навколо, щоб знайти кого-небудь, хто показав би мені як повернутися назад. І тут помітила якогось священика. Я запитала, чи говорить він по-іспанськи. На мій подив, він відповів: «Так». Тоді я запитала, чи знає він як звідти спуститися. А він сказав: «Вже хочете йти? Чому? »Я відповілала, що вже все тут роздивилася, та він заперечив, сказавши, що сюди приходять не дивитися, а молитися- і тоді дійсно що-небудь можна побачити серцем. Я сказала, що вже помолилась. Тоді він відповів, що мало помолилася, потрібно більше. Тільки в цей момент я зрозуміла, що ми розмовляємо чистою іспанською.
Мені з ним було дуже добре. До того ж я зраділа, що можу поговорити зі священиком не з нашої групи. Адже нашому священикові я ніяк не вирішувалася відкритися і нещодавно навіть просила Богородицю, щоб Вона надіслала святого священика, який допоможе мені відкрити своє серце Богові. Згадавши про це, я подумала: «Ось, Вона виконала моє прохання!»
Я запитала того священика, чи можу розповісти йому про себе, й одразу почала говорити про свої сумніви, про чоловіка, про дітей, про свою подорож до Меджугор’я. Зізналася, що дуже хочу прийняти Причастя, але боюся. Боюся, що це буде гріх, тому що я багато років жила невінчаною з розлученим чоловіком. Пояснила, що дуже любила його. Мені було дивно, що я весь час говорила, а він тільки дуже уважно слухав і жодного разу мене не перервав. А коли я закінчила, він подивився мені просто в очі таким глибоким поглядом, який не можна забути, - поглядом, повним співчуття, любові і розуміння, поглядом того, хто прагне тільки допомагати. І тоді він сказав, що мені обов'язково потрібно піти на сповідь, що сповідь - це надзвичайний дар для нас: Ісус розкрив Свої руки, щоб обійняти всі наші гріхи і зцілити наші серця. Потім священик нагадав мені кілька моментів з Євангелія - про зцілення розслабленого, про прощення Марії Магдалини, щось ще.
Я спитала, чи вірить він, що Божа Матір тут присутня? Він відповів, що Мати завжди виходить назустріч Своїм дітям, особливо якщо вони хворі, а людство зараз хворіє безвір'ям, але якщо ми молимося і постимо, якщо живемо відповідно до Євангелія, то увійдемо в чудовий світ. Сказав, що нам не вистачає віри і що лише завдяки молитві, віра набирає сили.
Коли ми почали спускатися з гори, я раптом зрозуміла, що вже розповіла незнайомому священику історію всього свого життя, і тепер не вистачало тільки його благословення і відпущення гріхів. Він подивився на мене, поклав руки мені на голову і сказав, що я все ж таки повинна пошукати священика і висповідатися. Я запитала, чи не може він сам мене посповідати. Він відповів, що мені треба висповідатися перед Св.Літургією, коли буде читатися Розарій, і я повинна піти до другої сповідальні біля храму надворі. Увечері я вирушила прямо до тієї сповідальні, яку він вказав, в надії, що там знову його зустріну. Але там опинився інший священик, який говорить по-іспанськи, здається, з Аргентини, він і прийняв мою сповідь.
Це був бальзам для мого серця! Справді, я відчула, що всі мої рани були зціленими, що тепер цілком належу Господу Ісусу! І тоді з моїх очей полилися сльози, і я плакала до тих пір, поки не почалося святе Причастя. А потім вперше за двадцять років я прийняла цю благословенну їжу. Мені згадалась манна небесна, і я зрозуміла, що двадцять років ходила по пустелі, позбавивши себе цієї чудової їжі!
Увечері після Св.Літургії, коли ми йшли в готель, я розповідала про свої чудові переживання і раптом у вітрині кіоску побачила портрет того самого священика. Я показала його співрозмовникам: ось, ось, дивіться, це той, якого я зустріла на горі! По обличчю керівника групи пробігла якась тінь, потім він відійшов, сказавши, що хоче розглядати медальйони в сусідньому кіоску, але я встигла помітити, що з його очей потекли сльози...
Тільки потім сестра пояснила мені, що на фотографії був отець Славко, який помер півроку тому.
Я вдячна нашому керівникові за те, що він не сказав мені цього відразу - адже тоді я б нічого не зрозуміла. А тепер я готова об'їхати весь світ, щоб ділитися з іншими тією неймовірною любов'ю, якою обдарував мене Господь, і тим надзвичайним подарунком, який піднесла мені Богородиця у ювілейний день двадцятиріччя Своїх об’явлень.

Паломниця Кармен.
Ця розповідь була записана керівником однієї мексиканської групи
Переглядів 6 208
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 березня 1997., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас в особливий спосіб закликаю взяти в руки хрест і споглядати Ісусові рани. Просіть Ісуса, щоб зцілив ваші рани, котрі ви, дорогі діти, отримали протягом вашого життя через свої гріхи або гріхи ваших батьків. Тільки так, дорогі діти, зрозумієте, що світ потребує зцілення віри в Бога-Творця. Ісусовими стражданнями й смертю на хресті ви зрозумієте, що тільки через молитву можете стати і ви правдивими апостолами віри, коли в простоті та молитві живете вірою, яка є даром. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)