Він вам дарується в Дитятку (о. Любо Куртович, OFM)

  • 06 грудня 2019, 16:12
Він вам дарується в Дитятку (о. Любо Куртович, OFM)Послання Богородиці й цього місяця схоже з багатьма попередніми Її посланнями – це заклики до молитви. Наполегливістю в повторенні цих або подібних закликів Вона ніби хоче сказати, що ми не почули – чи не почули як слід – Її закликів.
Якби кожен повинен був відповісти на питання «що таке молитва?», ми отримали б, безумовно, багато різних відповідей. Поняття молитви охоплює чимало: ми можемо молитися вивченими формулами, а можемо своїми словами; можна молитися мовчанням, а можна воланням.
Молитва – це медитація, роздуми; молитва – це розарій, молитва – це Літургія Годин; молитва – це й формули, які ми вимовляємо до та після їжі; молитва – це і Свята Меса; молитва – виконання обов’язку, прагнення до справедливості; молитва – покаяння, подяка, прохання, прощення; і, нарешті, молитва – це кожна справа, учинена з любові. Усе життя цілком може бути молитвою.
Людське серце тягнеться до молитви, тобто вкінці тягнеться до Бога. Людина шукає досвіду справжньої молитви, яка веде до досвіду зустрічі з Богом. Це молитва, яка зцілює й робить нас свідками; це молитва, яка обертає назад твердість і гординю серця, веде до покаяння та до щирості, це молитва, яка веде до смирення.
Ісус постійно, як і Його Мати Марія, підкреслював потребу молитви, а також молився й учив молитися. Молитва потрібна наполеглива, постійна. Недостатньо молитися тільки при нагоді – потрібно кожен день знаходити на молитву час і дотримуватись того. Тільки на таку молитву Бог дає відповідь.
Для молитви будь-яке місце може бути належним. Але важливо мати у себе вдома і місце, яке було б відведене для молитви.
Ісус навчав, що без молитви ми нічого в житті не можемо зробити за Божим задумом. Не буває молитов непочутих. Бог може затримати з відповіддю, але не може не чути. Він завжди чуєте, що потрібне для нашого спасіння. Важливо не сумніватися в молитві. І також необхідно в молитві прощати іншим і забувати про завдані ними образи.
Богородиця, Яка зазнала Божої всемогутності та Яка й нам приносить Бога і нас веде до живого Бога, не відступає від нас, не перестає звертатися до нашого серця, яке може наповнити тільки Бог через нашу наполегливу молитву.
МОЛИТВА
Діво Маріє, Матір Сина Божого, Ти та, що йшла й зростала на шляху віри. Ти сама пережила Боже мовчання й у тому мовчанні не припиняла віддавати себе й молитися. Дякуємо Тобі, що не відступаєш від нас і тоді, коли ми нерідко глухі до Твоїх закликів. Дякуємо Тобі, що хочеш привести нас до досвіду пережиття і до зустрічі з Богом, якими Ти сама вся переповнена. Особливо доручаємо Тобі тих, хто відійшов від молитви, від Бога й через те живе в неспокої та страху. Зглянься на всіх, хто поневолений невидимими путами різних гріхів, які ведуть до порожнечі й рабства. Заступайся за нас, своїх дітей, щоб ми не заблукали в цій мандрівці на землі. Ти – Матір віддання себе Богу. Навчи й нас віддавати свої дні та серця Богові, щоб пережити Різдво Ісуса у власних серцях. Амінь.
Переглядів 2 374
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 листопада 1999., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні закликаю вас до молитви. У цей час благодаті нехай хрест буде вам дороговказом любові та єдності, через які приходить справжній мир. Тому, дітоньки, моліться, особливо в цей час, аби у ваших серцях народився Маленький Ісус, Творець миру. Тільки через молитву ви станете Моїми апостолами миру в цьому немирному світі. Тому моліться, доки молитва не стане для вас радістю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)