Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»У Меджуґор’є був проведений вечір, присвячений Святій Землі

У Меджуґор’є був проведений вечір, присвячений Святій Землі

  • 07 червня 2016, 17:34

 

У Меджуґор’є був проведений вечір, присвячений Святій ЗемліУ середу, 25 травня, у залі Йоана Павла II, після того, як ввечері відбулася Св.Меса, був проведениий захід, присвячений Святій  Землі.

Головними спікерами(доповідачами) на цьому вечорі були: Отець Сімун Сіто Чоріч – герцеговинський францисканець, місіонер  із Швейцарії, письменник та композитор;  отець Дарко Томашевіч – теолог та богослов, декан Католицького Теологічного Факультету в Сараєво; а також отець Антоніо Сакота – вікарій парафії з Мостару.

Подія була організована Інформаційним Центром «Мір» Меджуґор’є, а також до її організації долучилося меджуґорське Парафіяльне Бюро.

Відкрив вечір урочистими словами запрошення та привітання о. Марінко Сакота. Отець Сіто поділився своїм досвідом, про те як  він та 8-ро інших студентів із коледжу, які подорожували Святою Землею, пообіцяли собі не приїжджати туди знову до тих пір, поки палестинці не здобудуть свою країну та поки знову там не запанує мир.

Тоді, одна з його колег, яка була єврейського походження, відправила йому на електронну пошту лист в якому йшлося про те, що вона не дотрималась їхньої біцянки. 

«Я був 2-й, хто порушив нашу обіцянку подорожувати разом . Три роки тому  почав готуватися. Мотивував мене товариш-далматинець – Св. Жером. Він сказав, що Свята Земля – це ніби 5-те Євангеліє. Я отримав натхнення розпочати дослідження та більш ретельну підготовку до подорожі перш, ніж поїхати в це місце.

Чекав нагоди і поїхав туди минулого року.  Це був час, коли була опублікована 101 історія про Святу Землю.

Отець Дарко сказав, що він ніколи б і не подумав, що життя занесе його на Святу Землю… не те, що, в нього з’явиться можливість деякий час навчатися там : «Найменше, чого я очікував тоді (в 2008-2009 рр.) – це  було отримати благословення їздити в поїздки туди один чи два рази на рік. Але це мала бути не особиста подорож – я хотів бути тим, хто буде вести тих, хто приїжджає сюди вперше.».

Я безмежно вдячний Богу і намагаюся повертати цю любов, яку Він мені дає, усім, хто приїжджає на Святу Землю, якою ходив колись Ісус.  Отець Антоніо також розповідав про ті 3 роки, які він провів на Святій Землі, вивчаючи Біблію. Він мав особливу честь та привілей співати Євангеліє під час історичної зустрічі Папи Франциска із Екуменічним Патріархом Константинопольським – Варфоломеєм. Церква довірила Святу Землю францисканській опіці.

Завдяки їм на Святій Землі збереглися традиції та багато вірян може отримати тепер духовну поживу.  Історія опіки над Святою Землею є дуже схожою до нашої власної історії тут, коли францисканці були призначені охороною у 1342 році.  Святіший Отець Клементій VI в своїх 2-х апостольських листах призначив францисканців опікунами святих місць та тими, хто повинні вести та скеровувати паломників на Святу Землю. Це є основна місія, яка здійснюється навть сьогодні на Святій Землі.

Сьогодні є лише 2 % християн на Святій Землі. Наприкінці цього вечора , розігрувалася поїздка в паломництво на Святу Землю. Вокальна група Narenta із Мостару, завдяки своєму чарівному співу, зробила цю подію ще більш особливою. (Фото)

Переглядів 3 062
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 квітня 2010., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! У цей час, коли ви в особливий спосіб молитеся й просите Мого заступництва, закликаю вас, дітоньки, моліться, щоб через ваші молитви могла допомогти вам, щоб якнайбільше сердець відкрилось Моїм посланням. Моліться в Моїх наміреннях. Я з вами й заступаюся за кожного з вас перед Моїм Сином. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 337
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (22)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)