Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Презентація книги «Життя заради інших» про отця Йозо Ва́сіля

Презентація книги «Життя заради інших» про отця Йозо Ва́сіля

  • 07 серпня 2014, 20:42
Презентація книги «Життя заради інших» про отця Йозо Ва́сіляПрезентація книжки «Життя для інших» про отця Йозо Ва́сіля , відбулася в середу, 23 липня в Залі Іоанна Павла II, в рамках підготовки до свята св. Якова.
Її авторами є: отець францисканець Іван Дуганжіч і отець Філіп Сучік. Парафіяльний священник Меджугор’є Марінко Шакота привітав кожного і сказав, що радий вітати всіх присутніх під час презентації цієї книжки про життя о.Йозо:
"Отець Йозо є окрасою нашої парафії і всього світу. Він тепер знову живий, оскільки ми перенесли спогади про нього в життя "
Генеральний вікарій Францисканської Провінції Герцеговини, о.Іван Шево виступив від імені Провінції і сказав, що багато людей приходили до о.Йозо, але дійсно любила його молодь.
Отець Йозо був професором в університеті Мустару протягом п'яти років. Проф. д-р. Сімун Муса, а також проф. Доктор Зоран Томіч, декан Університету Мистецтв, розповідали про його роботу там.
Професор Томич розповідав про вплив , який о.Йозо залишив в університеті, тому одну із семи інших великих аудиторій назвали на честь його імені. "Таким чином о.Йозо може бути присутнім там кожен день із своїми студентами”, - сказав професор Томіч.
Отець Іван, який підготував цю книжку також виступив і сказав, що за цією усмішкою, яка все перевершувала, ховались також життєва мудрість, милосердя, доброта, щось таке, що люди завжди знали, як розпізнати і оцінити.
У той же час, це є значення книжки, щоб запам’ятати що:
"Ідея написати книгу народилася чотири роки тому. Отець Філіп Сушік, який працював з отцем Йозо в Африці був у відпустці і сказав мені пізніше, що люди в Африці були переповнені такими спогадами про о. Йозо, що не можуть забути його взагалі.
Він чув від багатьох, що щось має бути зроблено, щоб збереглася пам’ять про таку унікальну особистість.
Тому ми погодились спробувати видати книгу до його 5-ї річниці з дня смерті.
Я взяв частину із його життя тут, в нього на Батьківщині, а о.Філіп погодився написати про 12 років, які о.Йозо провів на місіях.
Проте наше спілкування було не легким. Африка була далеко і для о.Філіпа було набагато важче зібрати матеріал з Африки, ніж для мене тут.
"Таким чином, ми не змогли досягти нашої мети - до п'ятої річниці з дня смерті, але ми зробили це до сьомої річниці, яка відбудеться 16 вересня”, - сказав о.Іван, а о.Філіп додав, що багато хто хотів свідчити про о.Йозо, який був таким добрим для них всіх. Отець Станко Косіч поділився особистим досвідом про о.Йозо, який був його духовним наставником під час його священичої формації: "Було цікавим також те, що о.Йозо був близьким і водночас недоступним, ніби належав всім і нікому. Спочатку я був засмучений цим, хотів зрозуміти його, щоб стати ближчим, проаналізувати все як слід, проте врешті я зрозумів, що мені більше потрібно поважати його вибір – те що він належав перш за все Богу, ніж будь-кому іншому, а через Бога він дивився на інших людей і таким чином будував стосунки в своєму житті . Саме це давало йому сил бути милосердним і терплячим, завжди бачити доброту.”
Протягом вечора, був представлений документальний фільм про о. Йозо Ва́сіля, це був короткий виклад його життя.
Сценарій написав о. Іван Дуганжіч, та продюсером цього фільму є Маріо Ва́сіль.
Вся ця подія стала ще красивішою завдяки співу парафіяльного хору "Цариця Миру ”, регентом якого була сестра Ірена Ажіновіч.
Роберт Пегар, актор з Мостарського Театру, читав уривки з книги про о.Йозо та всю програму вів о.Маріо Кнєжовіч.
Переглядів 4 031
Додати коментар

Послання Богородиці, від 25 березня 2015., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні Всевишній дозволяє Мені бути з вами й вести вас дорогою навернення. Багато сердець закрилися для благодаті та стали глухими до Мого заклику. Ви, дітоньки, моліться й боріться проти спокус та всіх злих планів, які вам через модернізм пропонує диявол. Будьте сильні в молитві й із хрестом у руках моліться, щоб зло вас не використало й не перемогло у вас. Я з вами й молюся за вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)