Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»В паломництво до Меджугор’є приїхав Президент християнсько-екуменічної спільноти Містер Ратеб Якоб Роббі

В паломництво до Меджугор’є приїхав Президент християнсько-екуменічної спільноти Містер Ратеб Якоб Роббі

  • 01 жовтня 2015, 10:50
В паломництво до Меджугор’є  приїхав Президент християнсько-екуменічної спільноти Містер Ратеб Якоб РоббіМістер Ратеб Якоб Роббі – Президент християнсько-екуменічної спільноти приїхав в Меджугор’є, як паломник. На радіо "Світ Меджугор’є” наші журналісти брали в нього інтерв’ю. За походженням, він християнин із Палестини. Народився в Йорданії оскільки його батьків у 1048 р. примусово виселили з  Єрусалиму. Ось чим поділився з нами Містер Роббі, коротко розповідаючи про свою історію життя: "Я навчався у Сполучених Штатах, де  і проживаю тепер з своєю дружиною та 4-рма дітьми. 17 років тому вирішив залишити свою роботу аби мати змогу допомагати християнам із Святої Землі й таким чином заснував християнсько-екуменічну спільноту "Свята Земля” для того, щоб зберегти присутність палестинських християн на Святій Землі. З того часу, оскільки  вся істроія християнства розпочинається із Св. Землі, а саме  із відомих міст  які згадуються у Біблії  - Єрусалиму, Вифлиєму та Назарету,  це стало моєю місією, моїм життям – зберегти коріння християнства для усіх, не тільки для арабських християн, але й всіх християн усього світу.У Сполучених Штатах зімною співпрацює 4 працівники, а також 25 працівників, працюють на постійній основі на Святій Землі та 20 – дистанційно. В нас є проекти, завдяки яким здійснюється реставрація будинків для християнського населення і ще в цьому задіяні 25 людей. Таким чином загалом у нашу опіку входить 100 сімей. Містер Ратеб сказав, що він тут уже вдруге: "Я справді відчуваю, що відпочиваю у цьому місці, оскільки відчуваю присутність Богородиці, її заступництво над нами. Вона присутня тут і я це відчуваю. Проте я  приїхав сюди  й з інших причин – перш за все для того, щоб поєднати Меджугор’є і Святу Землю, так як плануємо мати Посольство Святої Землі у Меджугорє. Після мого першого візиту сюди, я вирішив не зволікати і  зустрівся з деякими людьми. Це дало мені змогу зрозуміти із чого маю починати. Я все ще працюю над різними проектами, але ми дійшли до спільної думки, що нам потрібно просуватись вперед. Зараз ми тепер можемо побачити цей проект у повній  і завершеній картині, а також маємо бажання служити цим дорогим людям, які є членами церкви. Інколи багато людей вважає, що церква без людей немає  сенсу існування. Сюди люди часто приходять на кілька днів і це викликало в мене зацікавлення,  чому вони приходять настільки, що вони тут роблять…тепер я знаю – вони приходять сюди для того, щоб молитися. І це так гарно… Саме тому ми б хотіли допомагати їм виявляти свою віру на дії, розпочати допомагати християнам на Св. Землі не тому, що вони потребують допомоги - вони не потребують їжі для того щоб вижити, а тому, що їм потрібна міжнародна допомога від Католиків, для того, щоб їхня віра залишалася і надалі живою.
Переглядів 3 041
Додати коментар

Послання Богородиці, 18 вересня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні дякую вам за все, що ви зробили для Мене цими днями. Особливо, дорогі діти, в ім’я Ісуса дякую вам за жертви, які ви принесли минулого тижня. Дорогі діти, ви забуваєте, що хочу від вас жертв, щоб вам допомогти й відігнати від вас сатану. Тому знову закликаю вас, щоб з особливою шаною до Бога приносили жертви. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 362
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (23)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)