Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Отець-францисканець Антоніо Футадо нещодавно був паломником у Меджуґор'є

Отець-францисканець Антоніо Футадо нещодавно був паломником у Меджуґор'є

  • 03 травня 2016, 13:19

Отець-францисканець Антоніо Футадо нещодавно був паломником у Меджуґор'єОтець Антоніо Футадо є родом з містечка Форталеза, яке знаходиться на північному сході Бразилії. У 1996 році він приїхав у Меджуґор'є вперше. На той час о. Антоніо був семінаристом. Під час радіопрограми на «Мір» Меджуґор'є  давав свідчення про свою життєву «мандрівку», а також розповів нам про своє покликання. Коли він познайомився зі спільнотою «Шелом», засновники якої були натхненні Меджуґор'єм,  вирішив залишитись там трохи пожити. 

Прийняв рішення поступити в семінарію і згодом в 2002 році був висвячений у свяшеники. Він розповів нам також про життя Церкви в Бразилії,  про свою роботу із молоддю та про житття згідно з Посланнями Богородиці. Отець Антоніо сказав, що поступив у семінарію в 13-річному віці: «Я навчався в семінарії протягом 7-ми років і тоді я пережив кризу в своєму покликанні.  Саме в цей період я вступив в Католицьку спільноту, назва якої «Шелом». Вона розпочала своє існування у м. Форталеза в 1992 році, після того, як Йоан Павло II відвідав цю дієцезію. Цей харизматичний рух змінив моє життя. Єпископ тоді обрав одного молодого чоловіка, щоб піднести дарунок Святішому Отцю. Наш засновник написав листа до Святішого Отця. Він написав, що готовий присвятити своє життя молоді.Ось так виникла спільнота «Шелом». В той час, коли наш засновник писав статут спільноти, він наголошував на Меджуґор'є, так, як до того часу  уже був знайомий з  цим місцем та  посланнями Богородиці. Він писав, що ми повинні жити так,  як  Ґоспа говорить в Меджугор'є, що вона говорить про особисту молитву, читання Святого Письма щодня, про Святу Месу і Поклоніння Пресвятим Дарам. Так виглядало життя цієї мирської спільноти в якій жили разом світські люди, Богопосвячені пари, священики та неодружені. Коли  побачив цю спільноту, вона стала частиною мого життя. А коли  я зустрівся з цими молодими людьми, які жили разом, моє життя  було відновлене. Я вступив у  спільноту, вирішив залишитись там і моє покликання теж відродилося.  У спільноті в мене був вибір: міг бути в одруженому стані,  залишитись одинаком, стати Богопосвяченою особою або ж священиком. В мене було багато варіантів, але врешті-решт Господь мене покликав.».

Отець Антоніо також сказав, що Церква в Бразилії сильно потребує Євангелізації. На даний час він є парафіяльним священиком у самому серці проголошення Євангелія -  в місті Форталеза. Крім того, він також є керівником радіомережі «Шалом»: «Це католицька радіостанція, яка подає радіомовлнення протягом 24 годин на добу. Є ще вісім таких радіостанцій, які приймають наші програми.

Я поширюю послання Божого Милосердя, яке Ісус відкрив сестрі Фаустині Ковальській. Кожен день на телебаченні мені дають певний період часу, щоб говорити про Боже Милосердя. Існує програма, яка транслюється на радіо щодня, із 14:00 по 16:00 . В цей час ми молимося Коронку(вервичку) до Божого Милосердя. Я багато подорожую і кожного четверга,  відправляю Святу Месу, на яку приходить близько 5 000 людей. Вона присвячується тим, хто страждає, для тих хто хворий і для усіх, хто потребує будь-якого зцілення. Спільнота «Шалом» є сфокусована на Євангелізацію Молоді. Кожного року, у липні,  в нас проходить Молодіжний Фестиваль, такий, як у вас тут в Меджуґор'є. Більше 1 млн. людей збирається протягом 5-ти днів.».

Говорячи про Меджуґор'є, о.Антоніо ще додав, що Об'явлення Богородиці є великим даром для нас, оскільки саме ми живемо в цей час: « Духовність нашої спільноти базується на 5-ти основних посланнях Богородиці із Меджуґор'є. Перший раз я приїхав в Меджуґор'є після війни і сюди було надзвичайно  важко потрапити. Коли я вийшов на Гору Об'явлень, то відчув, що мене запросила  Ґоспа(Богородиця). Я думаю, що був тут уже 6 або 7 разів. Кожного разу, коли повертався назад до дому, є повний сили, щоб продовжувати євангелізацію в своєму житті і надалі. В Бразилії у мене була можливість формувати групи, які я пізніше доставляв сюди у Меджуґор'є. Ці групи щосереди збираються на молитву Розарію і ми завжди починаємо молитися вервичку, читаючи спочатку одне із останніх Послань Богородиці.

На нас падає велика відповідальність тут у Меджуґор'є. Наш Господь промовляє до нас через свою Матір. Це і є нашою відповідальністю - передати це іншим, проголошувати Євангеліє та голосити(розповідати) про послання Богородиці усім, особливо молоді!».

Переглядів 2 952
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 1999., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні знову закликаю вас стати носіями Мого миру. Особливо тепер, коли говориться, що Бог є далеко, а насправді Він близько до вас як ніколи. Закликаю вас, щоб, читаючи Святе Письмо, ви відновили молитву у своїх сім’ях і переживали радість у зустрічі з Богом, Який безмежно любить Свої створіння. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)