Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок V Великоднього тижня (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок V Великоднього тижня (РКЦ)

  • 04 травня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Вівторок V Великоднього тижня

Перше читання
Діян 14, 19-28

Читання з Діянь Апостольських

Тими днями прийшли з Антіохії та Іконії юдеї і, підбуривши людей, побили Павла камінням і виволокли його за місто, думаючи, що він помер. Коли учні оточили його, він устав і ввійшов у місто. А назавтра пішов з Варнавою до Дервії. Звістивши Євангеліє тому місту та навчивши багатьох, повернули назад до Лістри, Іконії та Антіохії. Вони зміцнювали душі учнів, закликали залишатися у вірі. Бо треба нам, – казали вони, – через великі утиски ввійти до Царства Божого. І вони, настановивши їм пресвітерів для кожної Церкви і помолившись з постом, передали їх Господу, в якого повірили.
Пройшовши Пісидію, вони прийшли в Памфилію,і проголосивши слово в Пергії, спустилися до Атталії. Звідти вони відпливли до Антіохії, де були передані Божій благодаті на справу, яку вони і завершили. Прибувши туди і зібравши Церкву, сповістили про те, що Бог зробив з ними, і що Він відчинив язичникам двері віри. І немало часу перебували вони з учнями.

          Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 145(144), 10-11. 12-13аб. 21 (П.: пор. 12а)

Хай Твої вірні вславлять Твоє Царство
 або: Нехай Твої друзі, Господи,об’являть славу Твого Царства

або: Алілуя

Тебе, Господи, усі Твої діла будуть прославляти, *
Тебе усі Твої праведники будуть благословляти.
Вони розголошуватимуть славу Твого царства *
і розповідатимуть про Твою могутність, 

Щоб об’явити людським синам про Твою силу *
та славу величі Твого царства.
Твоє царство – на всі віки царство, *
Твоє панування – на всі роди і покоління.

Мої уста виголошувати будуть *
хвалу Господню.
Благословлятиме усяке тіло *
Його святе Ім’я на віки вічні.

Спів перед Євангелієм
Пор. Лк 24, 46. 26

Алілуя, алілуя, алілуя

Необхідно було постраждати Христові
та воскреснути з мертвих, і так увійти у свою славу.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 14, 27-31а

+ Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Мир залишаю вам, Мій мир Я даю вам. Не так, як світ дає, Я даю вам. Хай не тривожиться ваше серце і не лякається.
Ви чули, що Я сказав вам: “Я йду, і Я прийду до вас”. Якби ви любили Мене, то зраділи би, що іду до Отця, бо Отець більший від Мене! І тепер Я сказав вам раніше, ніж це станеться, щоб тоді, коли воно станеться, ви повірили.
Не довго вже говоритиму з вами, бо надходить князь світу, та в Мені Він не має нічого. Але щоби зрозумів світ, що Я люблю Отця і, як заповів Мені Отець, так Я і роблю».

          Cлово Господнє

Переглядів 1 133
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, 2 червня 2016, через візіонерку Міріану

"Дорогі діти, як Матір Церкви, як ваша мама, я посміхаюсь, коли на вас дивлюся: як приходите до мене, як збираєтеся навколо мене, як мене шукаєте. Мої прибуття  поміж вами є доказом наскільки Небо вас любить. Вони показують вам на дорогу до вічного життя, до спасіння. Апостоли мої, ви, які стараєтеся мати чисте серце і мого Сина в ньому, ви є на добрій дорозі. Ви, які шукаєте мого Сина, шукаєте добру дорогу. Він залишив багато знаків Своєї любові. Залишив надію. Легко Його знайти, якщо ви готові до жертви і покаяння, якщо маєте терпеливість, милосердя і любов до своїх ближніх. Багато моїх дітей не бачать і не чують, тому що цього не хочуть. Не приймають моїх слів і моїх діл, а мій Син через мене закликає всіх. Його Дух просвітлює всіх моїх дітей у світлі Небесного Отця, у спілкуванні Неба і землі, у взаємній любові, бо любов кличе любов і чинить так, що діла є важливішими від слів. Тому, апостоли мої, моліться за свою Церкву, любіть Її, і чиніть діла любові. І хоча Вона є вельми зраджуваною і зраненою, Вона є тут, бо походить від Небесного Отця. Моліться за своїх пастирів, щоб ви в них бачили величину любові мого Сина. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)