Меджугор'є - місце молитви, миру»Свідчення»Меджугор'є: п'ять заповідей Марії

Меджугор'є: п'ять заповідей Марії

  • 15 липня 2014, 13:40
Меджугор'є: п'ять заповідей МаріїЗавдячуючи Богові і Його волі, з безмежного Божого Милосердя до мене та з запрошенням Пречистої Діви Марії, Матері Ісуса, я мав змогу поїхати цього літа, а саме з 29 червня по 9 липня в Меджугор'є. Хоч сама дорога була не легкою, адже це Боснія і Герцеговина, зате в Меджугор’є для себе я почерпнув багато духовного.

Вже більше 30 років Марія з’являється візіонерам і закликає всіх людей до покаяння. Вона постійно наголошує, що люди повинні зблизитися до ЇЇ Сина Ісуса. Марія закликає до повного єднання з Ним. Через те, що в світі панує багато зла, відбуваються різного роду катастрофи, війни, хвороби, в світі у багатьох місцях бракує питної води, через яку вмирає багато людей, розбрат у країнах, cкандали у сім’ях, велика кількість розлучень, аборти, та чимало іншого призводить до знищення світу.

Причиною всіх бід є гріх. Марія просить дякувати Ісусові за те, що Він послав ЇЇ до нас. Ісус нас на стільки сильно любить, що не хоче щоб гинули люди, але постійно допомагає нам і тому послав на допомогу Свою Матір, для того щоб захоронити нас від бід і наблизитися до нас. Марія просить, щоб ми прислухалися до ЇЇ послань. Якщо ми будемо виконувати те, що Вона каже, то зможемо врятувати світ. Слова Марії: „Ось даю вам зброю проти велетня Голіафа, це ваш камінь.”

Цією зброєю є виконання наступного:

1. Щира молитва – молитва серця. Марія говорить, що багато людей моляться, але не так як треба. Вони не моляться серцем. Одні моляться з примусу, інші з обов’язку, ще інші через якусь біду, але при цьому нічого не розуміють. Така молитва не є вислуханою, бо вона не йде з серця. Потрібно молитися і єднатися з Богом, а не просто розповідати(вимовляти) слова. Зокрема Марія просить молитися щодня розарій (вервицю). Вервиця має велику силу, проти диявола. „Моліться на вервиці щодня зі своєю сім’єю всі три таїнства: радісні, страстні і славні, тоді ви побачите чудо у ваших сімях. Моліться за своїх рідних”. Коли люди говорили, що не мають вільного часу на молитву через зайнятість - діти в школі, батьки на роботі, пізніше діти приходять додому, їх потрібно нагодувати, відпочити, вивчити з ними уроки і спати. Просто не вистачає часу. Марія сказала „Це не правда що бракує часу. Проблема не в часі, але в любові. Коли до вас приходить дорога вам людина, ви завжди знайдете для неї час. Приймете її, пригостите і будете просити щоб вона залишилася ще хоч на трошки з вами. А коли вона йтиме геть, почнете просити її щоб ще заходила до вас у гості і шукатимете зустрічі з цією людиною знову. Тому що любите її і цінуєте. Проблема є в любові, а не в часі.”


2. Свята Тайна Покаяння.
Через Сповідь ми відкриваємося на Ісуса і дозволяєму Йому увійти до нашого серця. Часте Покаяння, визнання своїх гріхів дає місце Богові у нашому серці та Його діючій силі, яка називається любов.

3. „Пресвята Євхаристія – це живе єднання з Моїм Сином, - говорить Марія. - Без Євхаристії люди не можуть пізнавати Божу волю і перемагати зло. Людина повинна відкритися для Христа і зєднатися з Ним, а Він буде постійно дарувати їй Свою любов. Євхаристія це є ваше життя.”

4. Четвертою могутньою силою проти зла є піст.
Піст зупиняє будь-яку війну, як міжнародну так і війну по сім'ях, між друзями і єднає всіх з Христом. Він припиняє навіть природні катаклізми.

Коли у Хорватії назрівала війна, Марія закликала всіх до посту, бо тільки піст може зупинити війну. Люди спочатку бунтували, оскільки починається війна, а Марія каже постити. Але як тільки багато людей почали практикувати піст, війна припинилася.

Марія просить постити кожної середи і пятниці на хлібі і воді. Я був дуже вражений, коли приїхав до Меджугор'є і побачив як всі жителі постять в середу і п’ятницю на хлібі і воді. Піст має силу подолати зло.

5. Розважання над Святим Письмом.
Читаючи Святе Писання ближче пізнаємо Бога і Його волю. Без Святого Письма ми не можемо пізнавати Христа і з Ним зближатися. Через Біблію Ісус вчить нас жити і тим самим постійно перебуває з нами. Спільне читання Святого Письма, буде скріплювати кожну сім’ю.

Це п’ять основних речей в школі Марії, які Вона просить виконувати кожного християнина для того щоб врятувати світ. Це є тільки початком розвитку духовного життя. Так як діти спочатку ідуть до школи, пізніше переходять у старші класи, далі вступають у вищі навчальні заклади і аж тоді йдуть на роботу, навчаючись навіть на роботі. А ці п’ять засад є тільки початковим класом у розвитку духовного життя. Людина повинна розвиватися все більше і більше. Марія одного разу сказала: „Люди повинні молитися щораз то більше і краще. Молитися більше, це кожного особиста справа. А молитися краще, це Ласка від Бога, яка дається тим, хто молиться більше.”

Марія постійно закликає людей ходити на Святу Месу (Службу Божу) і запрошує всіх єднатися з Ісусом. Вона є присутня на кожній Літургії. Вона якось сказала візіонерам: „Коли перед вами постане вибір іти до Мене на обявлення чи йти на Месу, то ви без сумніву повинні йти на Богослужіння. Головна тут не я, а Ісус. Я хочу, щоб ви були постійно з Моїм Сином. Я низько вклоняюся перед вашою свободою, яку вам дав Бог і тому не можу вас примушувати щось виконувати, але я можу тільки вас просити прислухатися до мене. Люди сильно віддалилися від Бога через зло, яке панує в світі. Тому прошу вас допоможіть Мені допомогти вам. Я не є Бог. Я як і ви постійно молюся до Свого Сина і прошу для вас допомоги.”

Я був дуже здивований ставленням тих людей до Священиків. З великою пошаною і любов'ю вони відносяться до богопосвячених осіб - постійно цілуючи руки і просячи благословення. Цього їх навчила Марія. Вона сказала: „Ви всі постійно приходите до мене і просите благословення. Але ви не розумієте, що коли я вас благословляю, це моє Материнське вам благословення, але коли вас благословляє Священик - то сам Ісус, Мій Син вас благословляє. Це благословення є дуже велике.” Нам потрібно цінувати цей дар. „Вам потрібно постійно молитися за Священиків, щоб Бог посилав вам ревних і сильних Священиків. Без них Бог не може рятувати світ, спасати людей. Вони мають велике терпіння спокуси, тому вам потрібно сильно молитися за духовних провідників.”

На об'явлення Марії постійно з’їжджаються багато паломників, які хочуть почути нове послання. Я був на одному з цих обявлень, 2 липня. Марія залишила своє нове послання і воно звучить так: „Дорогі діти! Сьогодні Я призиваю вас до важкого і мученицького кроку - до вашого єднання з Моїм Сином. Призиваю вас до повного визнання гріха і очищення з нього. Нечисте серце не може бути в Моєму Сині і з Моїм Сином. Нечисте серце не може дати плоду любові і єднання. Нечисте серце не може робити правдиві і справедливі вчинки, воно не може бути прикладом краси Божої любові для тих, хто навколо нього і для тих, хто не пізнав цієї любові. Ви, діти Мої, котрі збираєтеся навколо Мене повні душею бажань і надії, а Я прошу благого Отця, щоби Він через Святого Духа вложив в ваші очищені серця віру Мого Сина. Діти Мої, прислухайтесь до Мене і ідіть зі Мною.” Коли Богородиця відходила, Вона показала з лівої сторони темряву, а з правої – Хрест в золотому світлі. Мар’яна сказала, що на її думку, Богородиця хотіла цим образом показати нам різницю між нечистим і очищеним серцем.

У Меджугор’є люди завжди ходять з вервичками в руках, але не просто їх носять, а постійно моляться на них. Там дійсно відчувається мир, радість і любов. Кожного дня починаючи з 18:00 год. всі приходять на спільну молитву вервиці трьох таїнств, потім служиться Свята Меса, а опісля Священик читає молитви на оздоровлення. Всі перебувають на молитві до 21:00 год. Якщо це середа або пятниця то після 21:00 год. починається адорація до Ісуса.

Розповісти все, що я пережив і побачив на цьому святому місці є неможливо. Це щось подібне до краплини в морі. Зрештою Марія говорить, що Вона кожного зокрема запрошує до Меджугор'є. Ніхто з тих що там були, не були випадково. Всі вони були запрошені Богородицею. Багато людей хотіли і хочуть туди поїхати, але через різні причини не можуть. Марія ж говорить: „Я кожного вибираю Сама і ніхто з тих що тут були не є випадково. Вони тут бо я їх запросила.”

Тому для того щоб змінити світ потрібно найперше почати з себе. Коли змінишся ти, поруч з тобою почнуть змінюватись й інші і так переміниться сім’я, село, місто, країна і аж тоді можна буде чекати змін від світу. Не варто надіятись на глобальні зміни не змінивши себе. Потрібно почати працювати над самим собою.

На закінчення пригадаю слова Марії: „Якби ви знали як сильно вас люблю, плакали б від радості!”

Ігор ПОСОЛЕНИК
Переглядів 15 850
Додати коментар

Послання Богородиці, 5 квітня 1985р., Меджуґор'є.
Велика П’ятниця. Послання дане через Іванку Іванкович.
“Ви, парафіяни, маєте великий і важкий хрест, але не бійтеся нести його. Тут є Мій Син, Який допоможе вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)