Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»НОВЕННА ДО НЕПОРОЧНОГО ЗАЧАТТЯ ДІВИ МАРІЇ

НОВЕННА ДО НЕПОРОЧНОГО ЗАЧАТТЯ ДІВИ МАРІЇ

  • 29 листопада 2023, 06:00

Мир вам і добро з Меджуґор’я!
Дорогі друзі,
Розпочнімо сьогодні, разом новенну до Непорочного Зачаття Діви Марії 8.12.2023.
Молімося в намірах Богородиці.
Жертвуймо новенну, за мир в наших серцях, сім’ях і в усьому світі.


Спільнота “Світло Марії”


1 день: Слухати – «Слухання – заклик до неможливого»

Вступна молитва Маріє, моя дорога Мати, дай мені Своє Серце, прекрасне, чисте, непорочне, повне любові й смирення, аби я міг, як і Ти, прийняти Ісуса та спішив ділитися Ним з іншими.

Боже Слово (Лк 1, 26-38) Шостого місяця ангел Гавриїл був посланий Богом у місто в Галилеї, якому ім'я Назарет, до діви, зарученої чоловікові, на ім'я Йосиф, з Давидового дому; ім'я ж діви було Марія. Ввійшовши до неї ангел, сказав їй: “Радуйся, благодатна, Господь з тобою! Благословенна ти між жінками.” Вона ж стривожилась цим словом і почала роздумувати в собі, що могло значити те привітання. Ангел їй сказав: “Не бійсь, Маріє! Ти бо знайшла ласку в Бога. Ось ти зачнеш у лоні й вродиш сина й даси йому ім'я Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього назветься. І Господь Бог дасть йому престол Давида, його батька, і він царюватиме над домом Якова повіки й царюванню його не буде кінця.” А Марія сказала до ангела: “Як же воно станеться, коли я не знаю мужа?” Ангел, відповідаючи, сказав їй: “Дух Святий зійде на тебе й сила Всевишнього тебе отінить; тому й святе, що народиться, назветься Син Божий. Ось твоя родичка Єлисавета - вона також у своїй старості зачала сина, і оце шостий місяць тій, що її звуть неплідною; нічого бо немає неможливого в Бога.” Тоді Марія сказала: “Ось я Господня слугиня: нехай зо мною станеться по твоєму слову!” І ангел відійшов від неї.

Послання Богородиці, Цариці миру, візіонерці Мір'яні, 2 листопада 2013 р., Меджуґор'є. Дорогі діти, знову по–материнське закликаю вас: любіть, постійно моліться за дар любові, любіть Небесного Отця понад усе. Якщо любите Його – любитимете себе і свого ближнього. Це не може розділятися. Отець Небесний є у кожній людині, кожну людину любить і кожну людину кличе по її імені. Тому, діти Мої, в молитві слухайте волю Небесного Отця. Розмовляйте з Ним. Майте особисті відносини з Отцем, які ще більше поглиблять ваші відносини - спільноти Моїх дітей, Моїх апостолів. Як матір, Я хочу, щоб через любов до Небесного Отця ви піднеслися над земною марнотою і допомогли іншим, щоб поступово пізнали і приблизились до Небесного Отця. Діти Мої, моліться, моліться, моліться за дар любові, бо любов – це Мій Син. Моліться за своїх пастирів, щоб вони завжди мали любов до вас, яку Мій Син мав і показав, віддавши своє життя за ваше спасіння. Дякую вам.

Роздуми Марія вміє слухати Бога. Увага – це не просте й поверхневе «слухання», це слухання, повне уваги, прийняття й готовності відповісти Богові «так». Не повинно бути нічого, що б відволікало нас, із чим ми іноді постаємо перед Богом і людьми. Ми слухаємо слова, але не чуємо їх. Марія уважна до Бога. Вона слухає Його. Однак Марія також прислухається до фактів, читає події свого життя, уважна до конкретної реальності і не зупиняється на поверхні. Єлизавета, яка вже в літах, чекає на сина, це факт. Але Марія уважна, Вона здатна зрозуміти значення факту: «Для Бога немає нічого неможливого». Це стосується й нашого життя. Слухати Бога, Який говорить із нами, і слухати повсякденну реальність, звертати увагу на людей, на факти, оскільки Господь стоїть біля воріт нашого життя й стукає в них всілякими способами, лишає знаки на нашому шляху, даючи можливість розрізняти їх. Марія – Мати слухання, Вона знає, як уважно слухати Бога і як уважно вслухатися в події життя.

Постанова Я знайду 5 хвилин для тиші, протягом якої буду слухати те, що Бог говорить мені через події, людей, Слово.

Кінцева молитва Маріє, Ти, Яка слухаєш і чуєш! Зроби так, аби наші вуха завжди були відкритими. Допоможи нам почути Слова Твого Сина Ісуса серед тисячі слів цього світу. Допоможи нам вслухатися в реальність, серед якої живемо, чути кожну людину, яку зустрічаємо, особливо бідних, потребуючих чи тих, хто потрапив у біду.

Молитва до святого Йосифа Святий Йосифе, будь моїм духовним батьком, захисником моєї сім’ї та навчи мене жити так, як жив ти: для Ісуса й Марії. Випроси для мене постійності в зростанні в любові, відкритості духа, чутливості до Божого Слова та готовності спокійно діяти відповідно до Божої волі. Своїм заступництвом приведи мене до великого дня мого життя – до мого сходження на Небеса. Амінь.

 

2 день: Діяти – «Служити Богові в людях»

Вступна молитва Маріє, моя дорога Мати, дай мені Своє Серце, прекрасне, чисте, непорочне, повне любові й смирення, аби я міг, як і Ти, прийняти Ісуса та спішив ділитися Ним з іншими.

Боже Слово (Лк 1:39-45) Тими днями Марія, зібравшися, пустилася швидко в дорогу в гірську околицю, в місто Юди. Увійшла вона в дім Захарії і привітала Єлисавету. І як почула Єлисавета привіт Марії, здригнулася дитина в її лоні, і Єлисавета сповнилася Святим Духом і викликнула голосом сильним: “Благословенна ти між жінками й благословен плід лона твого. І звідкіля мені це, що прийшла до мене мати Господа мого? Ось бо, як голос твого привітання залунав у моїх вухах, дитина з радости здригнулась у моїм лоні. Щаслива та, що повірила, бо здійсниться сказане їй від Господа.”

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 вересня 2004 р., Меджуґор'є. “Дорогі діти! Закликаю вас і сьогодні бути любов’ю там, де є ненависть, і поживою там, де голод. Відкрийте, дітоньки, свої серця, і нехай ваші руки будуть простягнуті й щедрі, щоб кожне створіння через вас дякувало Богові-Творцеві. Дітоньки, моліться й відкрийте серце Божій любові, та ви не можете, якщо не молитеся. Тому моліться, моліться, моліться. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Роздуми Марія з поспіхом вирушила в дорогу. Незважаючи на труднощі й критику, з якою була вимушена зустрітися через Своє рішення, Вона не зупиняється ні перед чим. Вона «поспішає». У молитві перед Богом чи споглядаючи події Свого життя, Марія ніколи не поспішає, не дозволяє моментові чи подіям поглинути себе. Однак, коли Вона чітко знає, чого Бог чекає від Неї та що повинна робити, Вона не вагається, не чекає, але з поспіхом вирушає в дорогу. Благодать Духа Святого не проявляється в повільності. Дії Марії – це результат Її послуху словам Ангела, з’єднаного з любов’ю. Виходячи зі Свого дому, із Себе Самої, Вона з любов’ю приносить найцінніше – Ісуса, Свого Сина. Ми теж часом зупиняємося на слухання й роздуми над тим, що робити. Можливо, ми навіть чітко знаємо, що нам необхідно здійснити, однак не робимо кроку до дії – насамперед тим, що не викладаємося цілковито, поспішаючи до інших, щоб принести їм нашу допомогу, розуміння й любов; аби, подібно до Марії, приносити те найцінніше, що в нас є й що прийняли самі – Ісуса та Його Євангеліє. Приносити Його своїми словами, але найперше конкретними справами, які є нашим свідченням.

Постанова Сьогодні я постараюся принести Ісуса комусь із ближніх, учинивши добру справу, до якої покличе мене Господь.

Кінцева молитва Маріє, Жінко дії! Допоможи нам, щоб наші ноги й руки «спішили» назустріч до ближніх, приносячи їм поміч і любов Твого Сина Ісуса; щоб і ми, подібно до Тебе, приносили світло Євангелія в цей світ.

Молитва до святого Йосифа Святий Йосифе, будь моїм духовним батьком, захисником моєї сім’ї та навчи мене жити так, як жив ти: для Ісуса й Марії. Випроси для мене постійності в зростанні в любові, відкритості духа, чутливості до Божого Слова та готовності спокійно діяти відповідно до Божої волі. Своїм заступництвом приведи мене до великого дня мого життя – до мого сходження на Небеса. Амінь.
 

3 день: Прославляти – «Дякувати Богові за все»

Вступна молитва Маріє, моя дорога Мати, дай мені Своє Серце, прекрасне, чисте, непорочне, повне любові й смирення, аби я міг, як і Ти, прийняти Ісуса та спішив ділитися Ним з іншими.

Боже Слово (Лк 1:46-56) І мовила Марія: “Величає душа моя Господа і дух мій радіє в Бозі, Спасі моїм, бо він зглянувся на покору слугині своєї; ось бо віднині ублажатимуть мене всі роди. Велике бо вчинив мені Всемогутній, і святе його ім'я. Милосердя його з роду в рід на тих, які страхаються його. Він виявив потугу рамени свого, розвіяв гордих у задумах їхніх сердець. Скинув могутніх з престолів, підняв угору смиренних; наситив благами голодних, багатих же відіслав з порожніми руками. Він пригорнув Ізраїля, слугу свого, згадавши своє милосердя, як обіцяв був батькам нашим -Авраамові і його потомству повіки.” Марія перебула в Єлисавети місяців зо три; потім повернулася до дому свого.

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 серпня 1988 р., Меджуґор'є. “Дорогі діти! Сьогодні вас усіх закликаю радіти життю, яке Бог вам дає. Дітоньки, радійте у Богові-Творцеві, бо вас так дивовижно сотворив! Моліться, щоб ваше життя було радісною подякою, яка тече з вашого серця, як ріка радості. Дітоньки, дякуйте безперестанку за все, що посідаєте, за кожний малий дар, який вам Бог дав, так, щоби радісне благословення завжди сходило від Бога на вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Роздуми Магніфікат – це приклад молитви: прослава Бога за те, що Він зглянувся на Неї, направив на Неї Свій погляд, подивився на Неї прихильно й виділив, оскільки в книзі Виходу Господь побачив страждання Свого народу в Єгипті, почув голосіння його й знав біль його (пор. Вих. 3:7). Услід за цим відразу звіщається й Божий план: змінити модель суспільства! Як же не оспівувати Бога, Який бачить бідних і простих, малих і смиренних; тих, які нічого не значать для історії; тих, чий захист лише в Господі? Бо лише один Бог є правдивим «багатством» й лише спраглі та смиренні можуть досягнути його, тоді як багатий і наділений владою «відіслав ні з чим», позаяк навіть маючи, на перший погляд, усе, не вірить у те, що може прийняти щось від Бога чи інших людей.

Постанова В особистій молитві я подякую Господеві за ті дари, які Він дає мені.

Кінцева молитва Маріє, сповнена присутністю Христа! Ти принесла таку радість Йоану Христителю, що той заграв у лоні своєї матері. Ти, тремтячи від радості, оспівувала дивні діла Господні. Навчи й нас із вдячністю хвалити Бога за дивовижні Його діла в нашому житті!

Молитва до святого Йосифа Святий Йосифе, будь моїм духовним батьком, захисником моєї сім’ї та навчи мене жити так, як жив ти: для Ісуса й Марії. Випроси для мене постійності в зростанні в любові, відкритості духа, чутливості до Божого Слова та готовності спокійно діяти відповідно до Божої волі. Своїм заступництвом приведи мене до великого дня мого життя – до мого сходження на Небеса. Амінь.

 

4 день: Прийняти життя –«Давати життя»

Вступна молитва Маріє, моя дорога Мати, дай мені Своє Серце, прекрасне, чисте, непорочне, повне любові й смирення, аби я міг, як і Ти, прийняти Ісуса та спішив ділитися Ним з іншими.

Боже Слово (Лк 2:1-11) Тими днями вийшов наказ від кесаря Августа переписати всю землю. Перепис цей, перший, відбувся, коли Сирією правив Киріній. І йшли всі записатися, - кожний у своє місто. Пішов також і Йосиф з Галилеї, з міста Назарету в Юдею, в місто Давида, що зветься Вифлеєм, бо він походив з дому й роду Давида, щоб записатися з Марією, зарученою своєю, що була вагітна. І от коли вони були там, настав їй час родити, і вона породила свого сина первородного, сповила його та поклала в ясла, бо не було їм місця в заїзді. Були ж у тій стороні пастухи, що перебували в чистім полі та вночі стояли на сторожі коло своїх отар. Аж ось ангел Господній їм з'явився і слава Господня їх осіяла й великий страх огорнув їх. 10 Ангел же сказав їм: “Не бійтесь, бо я звіщаю вам велику радість, що буде радістю всього народу: Сьогодні народився вам у місті Давидовім Спаситель, він же Христос Господь.

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 грудня 1992 р., Меджуґор'є. “Дорогі діти! Сьогодні хочу всіх вас узяти під Свій Покров і захистити вас від усіх нападів сатани. Сьогодні день миру, але в цілому світі – багато немиру. Тому закликаю вас, щоб усі разом зі Мною, через молитву, будували новий світ миру. Без вас Я не можу цього зробити. І тому закликаю вас Своєю Материнською любов’ю, а все інше Бог виконає. Тож відкрийтеся Божим планам та Його задумам, щоби ви могли співпрацювати з Ним заради миру й добра. Не забувайте, що ваше життя не є вашим, але даром, яким маєте радувати інших та вести їх до вічного життя. Дорогі діти, нехай вас завжди супроводжує ніжність Мого Маленького Ісуса. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Роздуми Подивімося на ікону Діви Марії, яка приймає життя. Приймає Сина Божого, Ісуса. І Мати, привівши Його на світ, показує Сина цьому світу. Вона дає нам Ісуса, Вона робить нас здатними побачити Ісуса. У кожній сім’ї є мати. Кожна людина вдячна своїй матері за дар життя, а також завжди вдячна їй за своє подальше існування, за своє людське й духовне становлення. Буває, що мати не завжди належним чином шанується, і її місія мало береться до уваги. Місія давати життя. Давати життя в добросовісному виконанні обов’язків, у мовчанні, у молитві, у тиші повсякденного життя; давати життя потрохи. Так, у такий спосіб, як дає її мати, коли без страху, у простоті материнського мучеництва вона зачинає дитину у своєму лоні, народжує її, годує, дозволяє їй рости й ніжно турбується про неї. Це й значить давати життя. І такими є матері та їхнє мучеництво.

Постанова Сьогодні особливо буду пам’ятати про свою маму. Я зроблю для неї щось хороше, зателефоную, напишу, приготую невеликий подарунок.

Кінцева молитва Маріє, Мати наша! Під Твій захист ми віддаємо наших матерів та батьків. Чувай над ними. Благослови їхній труд і збережи їх при здоров’ї й житті.

Молитва до святого Йосифа Святий Йосифе, будь моїм духовним батьком, захисником моєї сім’ї та навчи мене жити так, як жив ти: для Ісуса й Марії. Випроси для мене постійності в зростанні в любові, відкритості духа, чутливості до Божого Слова та готовності спокійно діяти відповідно до Божої волі. Своїм заступництвом приведи мене до великого дня мого життя – до мого сходження на Небеса. Амінь.

 

5 день: Прийняти рішення – «Приймати рішення у свободі»

Вступна молитва Маріє, моя дорога Мати, дай мені Своє Серце, прекрасне, чисте, непорочне, повне любові й смирення, аби я міг, як і Ти, прийняти Ісуса та спішив ділитися Ним з іншими.

Боже Слово (Лк 2:41-52) Батьки його ходили щороку в Єрусалим на свято Пасхи. І як йому було дванадцять років, вони пішли, як був звичай, на свято. Коли минули ті дні, і вони поверталися, то хлопчина Ісус зостався у Єрусалимі; батьки ж його про те не знали. Гадаючи, що він у гурті, вони пройшли день дороги й аж тоді почали його шукати між родичами та знайомими, а, не знайшовши, повернулися в Єрусалим, щоб там його шукати. Через три дні знайшли його у храмі, як він сидів серед учителів та слухав і запитував їх. Усі ті, що його слухали, чудувались його розумові й відповідям. Побачивши його, вони були здивовані, й сказала йому його мати: “Дитино, чому ти це так зробив нам? Ось батько твій і я, боліючи, тебе шукали.” Він же відповів їм: “Чого ж ви мене шукали? Хіба не знали, що я маю бути при справах Отця мого?” Але вони не зрозуміли слова, що він сказав їм. І він пішов з ними й повернувсь у Назарет і був їм слухняний. А мати його зберігала всі ці слова у своїм серці. Ісус же зростав мудрістю, літами й ласкою в Бога та людей.

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 лютого 2007 р., Меджуґор'є. “Дорогі діти! Відкрийте ваше серце Божому милосердю в цьому часі Великого посту. Небесний Отець хоче кожного з вас визволити з рабства гріха. Тому, дітоньки, використайте цей час і через зустріч із Богом у сповіді залишіть гріх і вирішіть вибрати святість. Зробіть це з любові до Ісуса, Котрий Своєю Кров’ю всіх вас відкупив, щоб ви були щасливі й у мирі. Не забувайте, дітоньки, що ваша свобода є ваша слабкістю, тому із серйозністю слідуйте Моїм посланням. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Роздуми Добра мама супроводжує своїх дітей у підлітковому віці й не прагне усувати проблеми й життєві труднощі. І робить вона не тільки це. Добра мама допомагає нам приймати остаточні рішення у свободі. Це не легко, але вона це може. Що ж значить свобода? Це не означає робити те, що ми хочемо, дозволяти пристрастям керувати собою, бездумно пробувати геть усе й плисти за течією. Свобода – це не значить, як кажуть, викидати з вікна все, що нам не подобається. Ні, не це є свободою! Свобода дається нам для того, аби ми могли зробити правильний життєвий вибір! Марія як добра Мама вчить нас бути схожими на Неї, здатними приймати остаточні рішення тоді, коли панує філософія безпечності. Важко приймати остаточні рішення. Вона допомагає нам приймати ці рішення в цілковитій свободі, з якою Вона відповіла «так» Божому плану у Своєму житті.

Постанова Приймаючи рішення, я постараюсь усвідомити цінність свободи, яка дана мені для того, аби творити добро.

Кінцева молитва Маріє, наша дорога Мати! Пробуди в кожному з нас бажання зважитися на святість: нехай наші слова випромінюють правдиву красу, нехай наші діла й учинки стануть відлунням гімну любові, нехай чистота панує в наших серцях, нехай уся краса Євангелія буде присутня в нашому житті.

Молитва до святого Йосифа Святий Йосифе, будь моїм духовним батьком, захисником моєї сім’ї та навчи мене жити так, як жив ти: для Ісуса й Марії. Випроси для мене постійності в зростанні в любові, відкритості духа, чутливості до Божого Слова та готовності спокійно діяти відповідно до Божої волі. Своїм заступництвом приведи мене до великого дня мого життя – до мого сходження на Небеса. Амінь.

 

6 день: Бути слухняним – «Стати блаженним через послух»

Вступна молитва Маріє, моя дорога Мати, дай мені Своє Серце, прекрасне, чисте, непорочне, повне любові й смирення, аби я міг, як і Ти, прийняти Ісуса та спішив ділитися Ним з іншими.

Боже Слово (Лк. 11:27-28) Коли він говорив це, жінка якась, піднісши голос з-між народу, мовила до нього: “Щасливе лоно, що тебе носило, і груди, що тебе кормили.” А він озвався: “Справді ж блаженні ті, що слухають Боже слово і його зберігають.”

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 січня 2006 р., Меджуґор'є. “Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю бути носіями Євангелії у своїх сім’ях. Не забувайте, дітоньки, читати Святе Письмо. Покладіть його на видному місці й свідчіть своїм життям, що ви вірите й живете Словом Божим. Я близько вас Своєю любов’ю й заступаюся за кожного з вас перед Моїм Сином. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Роздуми Нове, інше материнство, про яке говорить Ісус, стосується Марії. Хіба Марія не була Тією, хто першою почула й виконала Слово Боже? На вигук жінки з натовпу: «Щасливе лоно, що Тебе носило, і груди, що тебе кормили!», – Ісус сказав: «Справді ж блаженні ті, що слухають Боже слово і його зберігають» (Лк. 11:27-28). На слова похвали, які жінка з натовпу вирекла про Його Матір, Ісус відповідає неоднозначно. Цим Він хоче відволікти увагу від материнства, що трактується лише як фізичний зв’язок, і зосередити її на тому таємничому духовному зв’язку, який формується слуханням Божого Слова та дотриманням його.

Постанова Сьогодні я присвячу кілька хвилин читанню Слова Божого.

Кінцева молитва Маріє, Жінко послуху та споглядання! Допоможи нам завжди залишатися уважними до Господа, щоб поклик бідних ніколи не залишав нас байдужими, а страждання хворих та потребуючих – неуважними; аби самотність старих і крихкість дітей торкалися нашого серця й усі ми відчували любов і повагу до кожного людського життя.

Молитва до святого Йосифа Святий Йосифе, будь моїм духовним батьком, захисником моєї сім’ї та навчи мене жити так, як жив ти: для Ісуса й Марії. Випроси для мене постійності в зростанні в любові, відкритості духа, чутливості до Божого Слова та готовності спокійно діяти відповідно до Божої волі. Своїм заступництвом приведи мене до великого дня мого життя – до мого сходження на Небеса. Амінь.

 

7 день: Слідувати –«Година Ісуса, час почати вірити»

Вступна молитва Маріє, моя дорога Мати, дай мені Своє Серце, прекрасне, чисте, непорочне, повне любові й смирення, аби я міг, як і Ти, прийняти Ісуса та спішив ділитися Ним з іншими.

Боже Слово (Йн. 2:1-5) Третього ж дня весілля відбувалося в Кані Галилейській, і була там мати Ісусова. Отож запрошено на те весілля й Ісуса та його учнів. Коли ж не вистачило вина, мати Ісусова й каже до нього: «Вина в них нема.» Відрік їй Ісус: «Що мені, жінко, - а й тобі? Таж не прийшла година моя!» Але мати його мовила до слуг: «Що лиш скаже вам, - робіть.»

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 січня 1988 р., Меджуґор'є. “Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю до повного навернення, що є важким для тих, які не вибрали Бога. Я вас закликаю, дорогі діти, до повного навернення в Бозі. Бог може вам дати все, що в Нього просите. Але ви шукаєте Бога лише тоді, коли вас спіткають недуги, проблеми йтруднощі, та ви думаєте, що Бог далеко від вас і що вас не слухає й не чує ваших молитов. Ні, дорогі діти, це – неправда! Коли ви далеко від Бога, не можете прийняти ласк, бо не просите про них із міцною вірою. Я день у день молюся за вас і хочу вас щораз більше й більше наблизити до Бога, та не можу, якщо ви цього не хочете. Тому, дорогі діти, вкладіть своє життя в Божі руки. Я вас благословляю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Роздуми У ту мить, коли Марія бачить, що не вистачає вина, Вона з довірою звертається до Нього з проханням. Вона не йде до розпорядника свята, а напряму передає проблему наречених Своєму Синові. Відповідь, яку Вона отримує, вражає: «Що Мені, Жінко, – а й Тобі? Таж не прийшла година Моя!» (Йо. 2:4). Проте цю проблему Вона вже віддала в руки Бога. Її турбота про потреби інших наближає «годину Ісуса». І Марія – співучасниця цієї години, від ясел до хреста. Вона, Яка зуміла преобразити печеру для тварин на дім для Ісуса, маючи кілька убогих пелюшок, з великою ніжністю прийняла нас як Своїх дітей, коли меч прошив Серце Її Сина. Вона вчить нас віддавати наші сім’ї в руки Бога, учить нас молитися й таким чином загорітися надією, що й наші турботи є в руках Бога.

Постанова Сьогодні я передам у руки Ісуса свою власну проблему чи проблему мого ближнього, з якою ми не можемо справитися.

Кінцева молитва Маріє, Мати прекрасної любові! Почуй нашу молитву, наше гаряче прохання, аби через Ісуса панувала в нас краса милосердної любові Бога. Нехай ця краса послужить нашому спасінню, спасінню нашої країни й усього світу.

Молитва до святого Йосифа Святий Йосифе, будь моїм духовним батьком, захисником моєї сім’ї та навчи мене жити так, як жив ти: для Ісуса й Марії. Випроси для мене постійності в зростанні в любові, відкритості духа, чутливості до Божого Слова та готовності спокійно діяти відповідно до Божої волі. Своїм заступництвом приведи мене до великого дня мого життя – до мого сходження на Небеса. Амінь.

 

8 день: Успадкувати– «Мати – насліддя учнів»

Вступна молитва Маріє, моя дорога Мати, дай мені Своє Серце, прекрасне, чисте, непорочне, повне любові й смирення, аби я міг, як і Ти, прийняти Ісуса та спішив ділитися Ним з іншими.

Боже Слово (Йн. 19:25-27) А при хресті Ісусовім стояли його мати, сестра його матері, Марія Клеопова та Марія Магдалина. Бачивши Ісус матір і біля неї учня, що стояв, - а його ж любив він, - мовить до матері: «Жінко, ось син твій.» А тоді й до учня мовить: «Ось матір твоя.» І від тієї хвилі учень узяв її до себе.

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 травня 1987 р., Меджуґор'є. “Дорогі діти! Закликаю кожного з вас, щоб почали жити у Божій любові. Дорогі діти, ви готові чинити гріх і без роздумування датися в руки сатани. Я вас закликаю, щоб кожний із вас свідомо вирішив зробити вибір щодо Бога і проти сатани. Я Ваша Мати, тому хочу повести вас до цілковитої святості. Хочу, щоб кожний із вас був щасливий тут, на землі, та щоб кожен із вас був зі Мною в Небі. Це, дорогі діти, ціль Мого приходу сюди. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Роздуми Коли Христос на хресті переживав агонію драматичної зустрічі між гріхом світу і Божим милосердям, біля Своїх ніг Він побачив Матір й учня, чия присутність потішала. У цей вирішальний момент, ще до того, як Він оголосив про завершення місії, дорученої Йому Отцем, Ісус сказав Марії: «Жінко, ось Син Твій». Відтак він сказав улюбленому учневі: «Ось Матір твоя» (Йо. 19:26-27). Ці слова Ісуса на порозі смерті не ставлять на перше місце Його співчутливу турботу про Матір, а радше є формулюванням одкровення, яке розкриває таємницю особливої спасительної місії. Ісус залишає нам Свою Матір, аби Вона стала й нашою Матір’ю. Тільки коли Він зробив це, відчув, що все вже «звершилось» (Йо. 19:30). Під хрестом у найважливіший час нового творіння Христос приводить нас до Марії. Він приводить нас до Неї, бо не хоче, щоб ми йшли без Матері, і люди в цьому материнському образі читають усі таємниці Євангелія.

Постанова Я візьму Марію до свого дому й помолюся десяток Розарію.

Кінцева молитва Пресвята Діво, Ти, що твердо, з непохитною вірою стояла під хрестом і приймала радісну потіху воскресіння! Розшир наші серця, аби ми могли приготувати в них місце для Тебе.

Молитва до святого Йосифа Святий Йосифе, будь моїм духовним батьком, захисником моєї сім’ї та навчи мене жити так, як жив ти: для Ісуса й Марії. Випроси для мене постійності в зростанні в любові, відкритості духа, чутливості до Божого Слова та готовності спокійно діяти відповідно до Божої волі. Своїм заступництвом приведи мене до великого дня мого життя – до мого сходження на Небеса. Амінь.

 

9 день: Жити – «Жити у вірі й із надією»

Вступна молитва Маріє, моя дорога Мати, дай мені Своє Серце, прекрасне, чисте, непорочне, повне любові й смирення, аби я міг, як і Ти, прийняти Ісуса та спішив ділитися Ним з іншими.

Боже Слово (Дн 1:12-14) Тоді вони повернулися в Єрусалим з гори, що зветься Оливною, що близько Єрусалиму - день ходи в суботу. Увійшовши (в місто), зійшли на горницю, де вони перебували, а саме: Петро і Йоан, Яків і Андрій, Филип і Тома, Вартоломей і Матей, Яків Алфеїв і Симон Зилот та Юда, (син) Якова. Всі вони пильно й однодушно перебували на молитві разом з жінками і Марією, матір'ю Ісуса, та з його братами.

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 лютого 2021 р., Меджуґор'є. "Дорогі діти! Бог мені дозволив і сьогодні бути з вами, щоб закликати вас до молитви й посту. Проживайте цей час благодаті й будьте свідками надії, бо повторюю вам, дітоньки, що молитвою та постом і війни можна стримати. Дітоньки, вірте й живіть у вірі й із вірою цей час благодаті, а Моє Непорочне Серце не залишає нікого з вас у немирі, якщо прибігаєте до Мене. Заступаюся за вас перед Всевишнім та молюсь за мир у ваших серцях і за надію на майбутнє. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Роздуми Непорочне Зачаття Марії – це привілей. З одного боку, це дозволяє нам побачити, який план був у Бога-Отця щодо кожного з нас, ким ми були покликані стати – жити в повній гармонії з Богом, з ближніми, із самим собою та з природою. А з іншого боку – що таке випереджувальна любов Бога, завдяки якій людина відчуває, що вона люблена, «прощена» і може відповісти на це кращим, що в неї є в серці. Справа не тільки в тому, що в Діви Марії не було негативного досвіду в моральному плані (Вона не грішила), але й у тому, що Вона була повністю зосереджена на Бозі та на інших (Вона любила їх). Щоб уявити, що це значить, достатньо подумати про особливий людський досвід, блискуче описаний у посланні святого Павла до римлян. У ньому йдеться про людину, яка знає добро, але відтак не діє у відповідності з ним, і той же закон, який повинен був супроводжувати її на шляху до добра як вихователя стає проблемою. Вона розуміє: те, що вона повинна зробити для досягнення повноти життя, щастя й любові, врешті, служить лише для усвідомлення її обмеженості й егоїстичної сторони. Говорити про Непорочне Зачаття – значить визнавати, що Бог із власної ініціативи зберіг Діву Марію від цього конфлікту – від боротьби між добром, яке людина хоче вчинити, але не здатна, і наповненням Божою благодаттю, Його любов’ю, аби людина була спроможна стриміти до добра й, таким чином, прийняти правильні рішення й утілити їх у життя.

Постанова Я буду готуватися до свята Діви Марії, передаючи себе повністю в Її руки.

Кінцева молитва Маріє, наша прекрасна Матір! Не допусти, аби ми загубили зміст нашого земного паломництва. Нехай тепле світло віри осяє наші дні, нехай сила надії, що несе потіху, направить наші кроки, нехай тепло любові, оживить наші серця, щоб очі кожного з нас завжди були звернені на Бога. Адже в Ньому наша правдива радість.

Молитва до святого Йосифа Святий Йосифе, будь моїм духовним батьком, захисником моєї сім’ї та навчи мене жити так, як жив ти: для Ісуса й Марії. Випроси для мене постійності в зростанні в любові, відкритості духа, чутливості до Божого Слова та готовності спокійно діяти відповідно до Божої волі. Своїм заступництвом приведи мене до великого дня мого життя – до мого сходження на Небеса. Амінь.

Помолимося Всемогутній та вічний Боже! Дією Святого Духа ти приготував тіло й душу Діви й Матері Марії, щоб Вона стала достойною оселею для Твого Сина. Даруй, аби через Її милостиве заступництво ми могли звільнитися від загрозливого зла та вічної смерті. Через Христа, Господа нашого. Амінь.

Переглядів 12 027
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, 2 червня 2014 р.
«Дорогі діти! Я закликаю всіх вас і приймаю як Своїх дітей. Молюсь, щоб ви прийняли Мене і любили як Матір. Всіх вас Я об'єднала в Своєму серці, зійшла до вас і благословляю вас. Знаю, що ви від Мене чекаєте втіхи і надії, тому що люблю вас і заступаюсь за вас. Прагну від вас, щоб ви об'єдналися зі Мною в Моєму Синові, і щоб були Моїми апостолами. Щоб ви це змогли, знову закликаю вас – любити. Немає любові без молитви – нема молитви без прощення, тому що любов є молитва – прощення є любов. Діти Мої, Бог вас створив, щоб ви любили, і любили, щоб прощати. Кожна молитва, яка приходить від любові єднає вас з Моїм Сином і Духом Святим, а Святий Дух освітляє вас і робить Моїми апостолами, апостолами, котрі все що роблять, - робитимуть в ім'я Господнє. Вони молитимуться ділами, а не лише словами, тому що люблять Мого Сина, і розуміють дорогу правди, яка веде до вічного життя. Моліться за своїх пастирів, щоб вони з чистим серцем завжди могли вести вас дорогою істини і любові, дорогою Мого Сина. Дякую вам!»

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)