Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ІІ тижня Великого Посту (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ІІ тижня Великого Посту (РКЦ)

  • 02 березня 2018, 13:21

Римо-католицький календар

П’ятниця ІІ тижня Великого Посту

Перше читання
Бут 37, 3-4. 12-13а. 17б-28

Читання з Книги Буття

          Ізраїль любив Йосифа більше, ніж усіх своїх синів, бо він народився за його старости, і справив йому квітчасту одежу. Брати ж його, бачивши, що батько любить його більше, ніж усіх братів, зненавиділи його, тож і не спроможні були з ним сумирно розмовляти.

          Та пішли його брати пасти вівці свого батька в Сихем. А Ізраїль сказав до Йосифа: «Чи не пасуть твої брати вівці в Сихемі? Йди лишень, я й тебе пошлю до них». І пішов Йосиф за своїми братами й знайшов їх у Датані.

          Вони ж угледіли його здаля і, заки він до них наблизився, змовилися на нього, щоб його вбити. Тож казав один до одного: «Он іде той сновида! Ходім та й убиймо його та й вкиньмо його в якусь копанку і скажемо: „лютий звір пожер його”. Тоді побачимо, що буде з його снів».

          Почув це Рувим і врятував його з їхніх рук, – сказавши: «Не вбиваймо життя!» Далі Рувим сказав до них: «Не проливайте крови, вкиньте його в ту копанку, що в пустині, але руки на нього не накладайте». Це так, щоб його врятувати з їхніх рук і повернути його батькові.

          І коли Йосиф прийшов до братів, вони здерли з нього квітчасту одежу, що була на ньому, взяли його та й вкинули в копанку, копанка ж була порожня, води не було в ній. І посідали вони їсти.

          Коли ж підвели свої очі, бачать – аж ось іде валка ізмаїльтян з Гілеаду, а верблюди їхні несуть бурштин, бальсам та ладан; ідуть і везуть усе те в Єгипет. Тоді каже Юда до своїх братів: «Що нам з того, що вб’ємо нашого брата й прикриємо його кров? Нумо продаймо його ізмаїльтянам, рука ж наша нехай не буде на ньому, бо він наш брат, наше тіло». І послухали його брати.

          І коли йшли мимо мідіянські люди, купці, вони витягнули Йосифа з копанки та й продали ізмаїльтянам за двадцять срібняків; а ті повезли його в Єгипет.

          Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 105(104), 16-17. 18-19. 20-21 (П.: пор. 5а)

Згадайте чуда, що вчинив Господь наш

Навів на землю голод, *
зламав усю їхню підпору, їхній хліб.
Послав був перед ними чоловіка, *
у рабство був проданий Йосиф.

У диби закували йому ноги, *
повісили йому на шию залізні пута,
аж поки не здійснилось його слово, – *
випробував його глагол Господній.

Послав цар і випустив його на волю; *
володар народів дав йому свободу.
Настановив його господарем над своїм домом *
та управителем над усім своїм маєтком.

Спів перед Євангелієм
Йн 3, 16

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Бог бо так полюбив світ, що дав Сина свого Єдинородного,
кожен, хто вірує в Нього, має життя вічне.

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Євангеліє
Мт 21, 33-43. 45-46

+ Слова Євангелія від святого Матея

Ісус сказав до первосвящеників та старших люду:

          «Слухайте іншу притчу. Був один чоловік-господар, що насадив виноградник. Він обвів його огорожею, видовбав у ньому чавило, вибудував башту, винайняв його виноградарям і відійшов.

          Коли ж настала пора винозбору, послав він слуг своїх до виноградарів, щоб узяти від них плоди, йому належні. А виноградарі, схопивши його слуг, кого побили, кого вбили, кого ж укаменували. Тоді він послав інших слуг, більше від перших, але ті вчинили й з ними те саме. Наприкінці послав до них свого сина, кажучи: „Матимуть пошану до мого сина”.

          Та виноградарі, узрівши сина, заговорили між собою: „Це спадкоємець. Нумо, вб’ємо його й заберемо собі його спадщину”. І взявши його, вивели геть з виноградника й убили. Отож, коли прибуде господар виноградника, що зробить з тими виноградарями?»

          «Лютих люто вигубить»,- відповіли Йому, – «а виноградник винаймить іншим виноградарям, що будуть давати йому плоди його своєчасно».

          Тоді Ісус сказав їм: «Чи в Письмі не читали ви ніколи: „Камінь, що відкинули будівничі, став каменем наріжним? Від Господа це сталось і дивне в очах наших”. Тому кажу вам: Відніметься від вас Царство Боже й дасться народові, що буде приносити плоди його».

          Почувши ці притчі, первосвященики й фарисеї зрозуміли, що Він про них говорить. І намагалися схопити Його, та боялися людей, бо ті мали Його за пророка».

          Слово Господнє

Переглядів 1 992
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 22 березня 1984р.
"Дорогі діти! В особливий спосіб сьогодні ввечері закликаю вас, щоб у Великому Пості вшановували рани Мого Сина, котрі Він отримав за гріхи цієї парафії. З’єднайтеся з Моїми молитвами за парафію, щоб Його муки були зносиміші. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик. Намагайтеся приходити у якнайбільшій кількості!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)