Молитва і міцна віра

  • 05 жовтня 2015, 11:17
Молитва і міцна віра "І сьогодні прошу Духа Святого, щоб наповнив ваші серця міцною вірою”, – говорить нам у сьогоднішньому посланні Марія. Вона пропонує нам те, що пропонувалося й учням Ісуса після Його страшної смерті: молитву і віру. Тоді учні розбіглися від страху перед юдеями. І сьогодні, переглядаючи новини про війни, про страждання біженців, переслідуваних, ми бачимо, як поширюються страх і паніка. Присутність Матері проганяє страх дітей, бо Мати як ніхто розуміє Своїх дітей. Вона часто повторює це в Своїх посланнях: "Хто може зрозуміти вас краще, ніж мама?”, "Знаю, що багато речей ви не розумієте так само, як і Я не розуміла всього того, що Мій Син пояснював Мені, поки ріс біля Мене, однак Я вірила Йому і наслідувала Його. Того ж прошу і у вас – вірте Мені й наслідуйте Мене.”

Небесна Мама хоче спонукати нас до молитви та віри. Що б не відбувалось навколо, цей світ перебуває у Божих руках. Страх – це брак віри. Нам необхідна міцна віра. Тільки після зішестя Духа Святого, в молитві з Марією, серця апостолів наповнилися міцною вірою.

Коли візіонери в перші дні, на початку явлінь в Меджуґор'є, запитували, чого очікує від них Богородиця, Вона відповіла: "Міцну віру і щоб ви допомагали вірити іншим”. Цю відповідь отримали візіонери, потім уся парафія, священики, а сьогодні тут — уже мільйон паломників з усього світу. Сьогодні — це й ми. Марія і від нас очікує міцної віри, за яку просить для нас у Святого Духа.


Зішестя Святого Духа завжди відбувається при спільній молитві з Марією. Вона дуже добре знає про таємну і сильну дію Святого Духа в молитві. У молитві ми можемо випросити все, в тому числі — і дар міцної віри. "Яку могутню силу має молитва! Ми можемо назвати її царицею, яка має доступ до царя в будь-який момент і може отримати все, про що просить”, — сказала св. Тереза з Лізьє. У Маріїній школі цією чудотворною молитвою є вервиця.


Почався місяць жовтень — місяць Діви Марії, присвячений молитві на вервиці. Молитва, що стала улюбленою для великих святих нашого часу: святого Івана Павла II, матері Терези, отця Піо. Вервиця — це проста і найсильніша зброя проти диявола. Заохочуймо одне одного до молитви, молімося вервицю разом! Обновимо цю молитву з новим натхненням у наших сім'ях. Відкриємо серце Діві Марії в молитві вервиці, щоб Вона разом зі Святим Духом могла випросити для нас дар міцної віри.


"Через Мене Бог може вести вас до глибин духовного життя”, — сказала Марія в одному посланні. Живучи Її послання, ми й сьогодні ясно бачимо перед собою ціль — здійснення найбільшої заповіді: "служіння Богу в адорації і ближньому в потребі”.

У цьому полягає вчення Ісуса і відповідь на питання, яка із заповідей найбільша.

"Перша — Слухай, Ізраїлю! Наш Господь Бог — Господь Єдиний, і будеш любити Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю, всією думкою твоєю й усією силою твоєю. А друга: будеш любити ближнього твого, як себе самого. Іншої, більшої від цих, заповіді немає”(Мк 12: 29-31).

Приймемо заклик Марії, будемо наслідувати Їй у поклонінні Богу і служінні ближнім.

 

Молитва:

О, Дух Святий, разом з Марією просимо тебе: прийди і наповни наші серця міцною вірою! Прийди, Дух Святий, і визволи нас від страху, прийди і вкоренися в наших серцях радістю і любов'ю, щоб ми стали знаком для тих, хто далекий від Бога. Прийди, Дух Святий, і навчи нас поклонятися Богу і служити ближнім так, як Марія, Твоя кохана Обручниця. Амінь.

 

Cтаття взята з газети Світло Марії за 10.2015р.

Переглядів 4 306
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 серпня 2007., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні закликаю вас до навернення. Нехай ваше життя, дітоньки, буде відображенням Божої доброти, а не ненависті та невіри. Моліться, дітоньки, щоб для вас молитва стала життям. Так ви відкриєте мир та радість у вашому житті, які Бог дає тим, які відкриті серцем на Його любов. А ви, які є далеко від Божого Милосердя, навертайтеся, щоби Бог не став глухим на ваші молитви й щоби не було для вас запізно. Тому в цей благодатний час навертайтеся й поставте Бога на перше місце у вашому житті. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)