Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»Ісус – дорога, правда й життя (о. Любо Куртович, OFM)

Ісус – дорога, правда й життя (о. Любо Куртович, OFM)

  • 03 серпня 2024, 23:23
У червневому посланні Богородиця попередила нас, що сім'я зазнає нападу, і мир перебуває в небезпеці. Материнським серцем Вона закликала й закликає нас до молитви, щоб Господь Своєю благодаттю переміг усяке зло.
У цьому посланні погляд Богородиці зупиняється на тих, хто докладає зусиль і намагається слідувати Її посланням, прагнучи втілити їх у життя. У словах Богородиці ми чуємо задоволення і щастя, а також заклик до духовної боротьби за мир усередині і навколо нас.
Мета закликів і послань Богородиці – привести нас до Ісуса. Вона вся звернена до Ісуса, сповнена Ним, тому Вона знає Його краще за всіх. Вона знає, що немає нікого іншого, у кому ми могли б знайти спасіння. Святий Петро стверджує перед первосвященниками, старійшинами й книжниками: «І нема ні в кому іншому спасіння, бо й імени немає іншого під небом, що було дане людям, яким ми маємо спастися» (Дії 4:12).
«Я вас веду до Нього, Який є дорога, правда й життя», – каже нам Діва Марія. Ісус Сам говорить про Себе: «Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене» (Йо. 14:6). Коли Ісус вимовив ці слова, апостол Тома перервав Його щирим запитанням: «Господи, не знаємо, куди Ти йдеш. І як нам знати тую путь?» (Йо. 14:5). Тома шукає ясність, маршрут і точний опис Його дороги. Святі люди не бояться бути нетактовними й ставлять запитання навіть якщо вони здаються недоречними. Марія не просто кивнула на привітання Ангела, але не побоялася прояснити: «Як же воно станеться, коли я не знаю мужа?»
Чіткі запитання вимагають чітких відповідей. Тома своїм запитанням спровокував Ісуса вимовити сильну й глибоку істину, яка луною відлунює у вічності: «Я дорога, і правда, і життя».
Ісус не сказав: «Я одна з доріг, одна з істин та один зі способів прожити життя». Ні, бо Він ЄДИНИЙ. Він не один із низки великих духовних лідерів, які проголошують таємницю Бога, але Він Сам Бог. Він Сам є дорогою, істиною і життям – Тим, Кого шукають і частково проголошують інші релігії.
Поставмося серйозно до слів Богородиці, щоб ми могли зустріти Ісуса, Чиє слово рятує, звільняє, зцілює і вже зараз веде до повноти життя вічного.
Молитва: Діво Маріє, Ти сповнена благодаттю і сповнена Ісусом. Ти радієш кожному серцю, яке відкривається Тобі й серйозно ставиться до Твоїх слів та закликів. Ми дякуємо Тобі за Твоє материнське терпіння. Дякуємо Господу разом із Тобою за всіх, хто завдяки молитві зростає у вірі та надії. Молися з нами й за нас, щоб ми наполегливо йшли дорогою молитви – єдиною дорогою, якою Божий мир може прийти до наших сердець і через нас до наших сімей  та всього світу.
Переглядів 270
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 1996., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю віддати свої хрести й терпіння у Моїх наміреннях. Дітоньки, Я ваша Мама й хочу вам допомогти, випрошуючи для вас благодать у Бога. Дітоньки, принесіть свої страждання як дар Богові, щоби стали пречудовою квіткою радості. Тому, дітоньки, моліться, аби зрозуміти, що страждання може стати радістю, а хрест – дорогою радості. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 310 274
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Вересень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

А Ви були в Меджугор'є?


Вересень 2024 (20)
Серпень 2024 (41)
Липень 2024 (42)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (37)