Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»Бог закликав мене вести вас до Нього (отець Любо Куртович, OFM)

Бог закликав мене вести вас до Нього (отець Любо Куртович, OFM)

  • 04 серпня 2018, 09:27

Бог закликав мене вести вас до Нього (отець Любо Куртович, OFM)Пресвята Діва Марія починає Своє послання словами «Бог покликав мене…» Бог призначив Марію ще від зачаття в лоні Її матері Анни. Й особливо Він закликав Її через архангела Гавриїла в Назареті. У цій зустрічі Марії й Ангела – увесь зміст Її життя, Її особливе становище й гідність. До моменту благовіщення євангелісти нічого не кажуть нам про Неї: хто Вона, звідки, якою є Її душа, яка Її натура. І в словах ангела Марія раптом розкривається нам у сяйві Своєї величі й гідності. Нам відкривається Її минуле й майбутнє, те, чим Вона є у Своєму зачатті й чим стане у Своїй смерті, Її доля в історії спасіння.

«Радуйся, благодаті повна, Господь з Тобою!» – ці слова архангела Гавриїла висловлюють усю глибину й світло, що є в Її істоті. Марія повна благодаті, Господь із Нею, Вона блаженна, бо повірила й прийняла Божий заклик. Її лоно прийме Самого Сина Божого. Вона стане живим Храмом, у якому замешкає Еммануїл. Марія дає Свою згоду – із радістю й усвідомленням, у вірі й послуху Богові: «Ось я Господня слугиня: нехай зі Мною станеться по Твоєму слову!» Марія стала правдивим Храмом Духа Святого й стає зараз Храмом Сина Божого.

Ісус, вознесений на хресті, думав про нас, передаючи нас Своїй Матері словами: «Сину, ось Матір Твоя!» Відтоді Марія стає матір’ю також і для нас, матір’ю, яка веде нас до Бога. Вона може й хоче вести всіх, хто довіряє себе Їй і прибігає до Неї. Першим бере Її до себе, у свій дім, у своє життя апостол Йоан. І нам так само потрібно прийняти Марію до себе – лише так ми можемо бути впевнені, що досягнемо Бога й будемо відгороджені від усякого зла. В одному зі Своїх послань Вона казала: «Дорогі діти, Я потребую ваших молитов і вашого так».

Те, наскільки ми належимо Марії, виявляється в синівській довірі Її словам і закликам. Коли віруючий по-синівськи довіряє себе Марії, він «бере Її до себе» й вводить у весь простір свого внутрішнього життя. Життя кожного християнина повинно було б бути пронизане Марією. Одне з Її властивостей полягає в тому, що Вона живе для інших. У Ній нема нічого приватного, усе в розпорядженні інших.

Бог закликав Марію стати матір’ю Його Синові Ісусові. Зміст Її материнства – відроджувати дітей Божих до кінця світу. Мати кличе, повторює, не стомлюється, Вона страждає, прощає й любить. Вона робить це невтомно протягом усієї історії Церкви, що підтверджує й тривалість Її явлінь у МеджуҐор’ї. Бог кличе нас через Марію, щоб ми почули й відгукнулися на Її ніжний голос, який не погрожує, але по-материнськи лагідно й терпляче повторює, аби ми нарешті зуміли відкрити той прихисток і джерело життя, які є в Бозі.

Молитва

Мати Маріє, хочу посвятити Тобі все, що ще не посвятив Тобі, усе, що ще не віддав Тобі, тож прошу Тебе: прийми все це, о Мати. Торкнися, очисти й зроби Своїм усе, що в мені ще боїться Тебе й чого я сам не усвідомлюю. Хочу прийняти Тебе до себе, у найсокровеннішу глибину своєї істоти. Ти, Непорочна, повна благодаті, увійди в глибину моїх серця й душі, у ті глибини, куди я не можу досягти без Тебе. Мати Божа, будь моєю матір’ю. Ти, що найчистіша від усіх, огорни мене Собою, подібно як Дух Святий покрив Тебе, Ти, Пречиста, Пресвята й Непорочна Мати. Амінь.

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 2 690
Додати коментар

Послання Богородиці, 28 листопада 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Хочу подякувати всім за все, що зробили для Мене. Особливо молоді! Прошу вас, дорогі діти, щоб ви свідомо приступали до молитви. У молитві пізнаєте Божу велич. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)