З Марією в молитві до Святого Духа

  • 05 жовтня 2015, 11:28
З Марією в молитві до Святого ДухаІ в попередніх своїх посланнях, протягом усіх цих років об'явлень, Пречиста Діва Марія пригадувала і спрямовувала нас на молитву до Святого Духа. Умовою того, щоб Святий Дух прийшов і діяв у нас, є молитва. Молитва — це те, що ми можемо зробити, а Святий Дух зробить те, що для нас є неможливим. Важливо приготувати шлях для Його приходу. Святий Дух приходить туди, де знаходить відчиненими двері серця, яке його прийме.

Марія є обручницею Святого Духа. Вона знає Його дію в своєму особистому житті. Вона повністю відкрилася і звернулася до Господа. Вона є повна Богом, повна Святого Духа. Там, де є Марія, там є і Святий Дух. Той самий Дух Божий, який на початку світу «ширяв над водами», як пише перша сторінка Святого Письма, той самий Дух наповнив лоно Діви Марії. Те лоно Дівиці розквітло найкращою квіткою цієї землі – землі й неба – Ісусом Христом, Спасителем світу.

Ангел благовістив Марії, що Дух Святий "отінить”Її. Тими словами Їй сповістив, що вона стане живим храмом, оселею Бога. Ці слова пригадують нам останні рядки з книги Виходу. Мойсей, за велінням Бога, збудував намет, «хмара вкрила намет зборів, і слава Господня сповнила храмину» (Вих. 40,34). Так Марія стала і залишається сповнена Святим Духом не тільки під час Благовіщення, але й протягом усього Свого життя. Сповнена Духа Святого, вона заспівала свій"Маґніфікат”"Величай, душе моя, Господа” і продовжує його співати в Церкві і з Церквою до кінця світу в спільноті Христових учнів.

Ніхто у світі не мав величнішого покликання, а також не був піднесений до вищої, ніж Марія, гідності. Вона була Матір'ю Воплоченого Сина Божого. Але й так Свої гідність і покликання Вона реалізувала у звичайних ситуаціях щоденного життя. Була вірною дружиною, винятковою матір’ю, доброю сусідкою, душею і серцем віддана Своєму народові, відкритою для всіх людей. Була старанною господинею. Вона варила, прала, працювала в домі й біля дому, ділила зі своїми співбратами всі радощі та смутки. У звичайному повсякденні вона жила велич Божого покликання. Звичайні повсякденні обов’язки вона виконувала з особливою любов'ю.

Бог і Богородиця не очікують і не вимагають від нас чогось неможливого. Тільки Бог робить неможливе, якщо ми зробимо те, що можемо.

Ми можемо відкритися до Святого Духа. Ми можемо вибрати молитву, через яку стане сильнішою наша віра в Бога. Зміцнена віра наближає нас до Господа, вводить нас у Божу ментальність, у Божий спосіб життя і сприйняття людей, себе і світу.

Молитва збільшує нашу любов до Бога. Правдива любов до Бога не відділяє нас від інших, а робить нас більш відкритими для інших і чутливішими до їхніх потреб.

 

 

Молитва

Діво Маріє, обручнице Святого Духа, звертаюся до Тебе в молитві, щоб ти випросила нам силу і світло Святого Духа. Ти від моменту Благовіщення стала Божою оселею. Твоє материнське лоно розквітло і дарувало кожній людині Спасителя світу. Випроси для кожного серця, яке прагне повноти та смислу життя, щоб воно могло розцвітати і стати місцем Божого перебування. Молися за нас, Діво Маріє, щоб ми могли по всьому світі поширювати запах Христа і бути свідками Його любові у світі. Нехай Святий Дух перетворить наші душі і життя, щоб інші могли в нас бачити й пізнавати Бога, а не нас. Дякуємо Тобі Маріє за те, що залишаєшся з нами, за те, що не втомлюєшся від нас, але приводиш до повноти радості й життя, яким Ти сама сповнена. Амінь.


(М. М.)

Переглядів 3 634
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 січня 2017., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас молитися за мир. Мир у людських серцях, мир у сім'ях та мир у світі. Сатана сильний і хоче вас усіх обернути проти Бога й повернути до всього того, що людське, та знищити в серцях усі почуття до Бога й Божих речей. Ви, дітоньки, моліться й боріться проти матеріалізму, модернізму та егоїзму, які пропонує вам світ. Дітоньки, виберіть святість, а Я зі Своїм Сином заступаюся за вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)