Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»М. М.»“Моя присутність є даром від Бога…” (M.M.)

“Моя присутність є даром від Бога…” (M.M.)

  • 17 червня 2016, 13:36

“Моя присутність є даром від Бога…” (M.M.)Своє квітневе послання Богородиця починає словами: «Моє Непорочне Серце кровоточить, бачачи вас у гріху». Гріх — це реальність, наслідки якої ми відчуваємо й переживаємо як у своєму власному житті, так і в стосунках між людьми. Гріх — це втрата зв’язку з Богом, джерелом життя. Матір, Яка бажає Своїм дітям життя та його повноти, не може залишатися байдужою. У Діви Марії материнське серце, яке відчуває, страждає, прощає, кличе і прагне, щоб ми прокинулися від сну безвір’я й гріха. Тривалість об’явлень Богородиці свідчить нам про Божу любов і терпеливість. Бог на нас чекає. Але і Його очікування має межу. Це нам підтверджує також і Ісус у різних євангельських притчах. Бог створив світ і кожну людину, проте не залишив нас самих на себе. Присутність із нами Марії через об’явлення — це Божий дар і заклик, який чекає нашої відповіді.

У Своїх посланнях Діва Марія не раз звертала увагу на дію сатани: «Дорогі діти! Сатана настільки сильний і всіма силами хоче перешкодити Моїм планам, які Я почала здійснювати з вами… Якщо ви молитесь, сатана анітрохи не може вам зашкодити, тому що ви — діти Божі, і Бог пильнує вас. Дітки, не бійтеся, бо Я з вами, навіть коли ви думаєте, що виходу немає і сатана запанував. Приношу вам мир. Я — ваша Мати та Цариця миру. Сатана сильний, і тому ви, дітки, витривалою молитвою пригорніться до Мого материнського серця… Я з вами й захищаю вас, навіть якщо сатана бажає зруйнувати Мої плани та перешкодити планам небесного Отця, які Він бажає здійснити тут».

Слова Богородиці, Її заклики й послання ні нові, ні сучасні, але й не старі — вони вічні. Хоча говорити про сатану, можливо, не модно в сучасному технічно розвиненому світі, Богородиця не боїться звертати нашу увагу на його руйнівну дію. Геніальний хід сатани — це те, що йому вдалося переконати людей у тому, що його не існує. Якщо сатану проженемо з віри й теології, він повертається в забобонах. Сучасний світ рясніє знахарями, чаклунами, викликальниками духів, провісниками майбутнього, продавцями талісманів та амулетів.

У знаменній промові 15 листопада 1972 р. папа Павло VI указав на присутність Злого, у якому зло більше не є лише недоліком, але активною силою, живою духовною істотою, розбещеною і тією, яка розбещує.

«Дія сатани відрізняється, — говорить отець Піо, — від дії благодаті: благодать просвічує і втішає, у той час як сатана мучить і вносить занепокоєння… І ми не сміємо з власної волі роздумувати про те, на чому наполягає диявол: тільки той, хто відкидає це, переможе. Потрібно гнати страхи, спотворені думки і жаління себе, які в наших душах бачать тільки гордість, недолік смирення, падіння, погані пристрасті, тому що це пастка сатани, розставлена саме з тим наміром, щоб шляхетні й добродійні душі втратили мужність, спосіб змусити їх зупинитися на шляху любові».

У Новому Завіті можна прочитати, що сатана одночасно страшний і слабкий, активний і переможений, могутній і боягузливий, вільний і раб, упертий і підкорений. Ісус уже переміг його одного разу і — назавжди, але поразка сатани продовжується через людей, які йдуть шляхом Господа у своєму житті.

Зброя перемоги залишається такою ж, яку застосував Ісус у пустелі, коли Його спокушав диявол. Це молитва, піст і безумовний послух Отцю. Молитва як вираз довіри й віддання себе Богові, упевненості в Його обітниці й усвідомлення власної слабкості та Його всемогутності. Всі ці роки Богородиця нагадує нам про цю зброю в боротьбі проти сатани.

Сприймемо серйозно заклики Богородиці, щоб ми могли пережити перемогу Ісуса у своїх думках, серцях і життях.

Молитва:

Діво Маріє, звертаємося до Тебе, що розчавила голову змія, ворога людини й усього людського роду. Ми бажаємо через молитву й віру пригорнутися до Твого материнського серця, щоб стати учасниками Ісусової перемоги та свідками Ісуса, Який подолав диявола силою Свого хреста. Ти, що залишилася вірною Богові навіть у найбільших випробуваннях, будь із нами, заступайся за нас перед Своїм Сином. Особливо доручаємо Тобі, Мати, душі, які знаходяться у важких життєвих випробуваннях. Поглянь Своїм материнським серцем на ті душі, які знаходяться в небезпеці впасти в розпач і спокусу вчинити самогубство. Не переставай заступатися за наші сім’ї, випробовувані неспокоєм і сварками. Випроси нашим серцям та сім’ям такий потрібний мир. Амінь.

Переглядів 3 704
Додати коментар

Послання Богородиці, 2 жовтня 2014
Дорогі діти! Материнською любов'ю вас прошу: любіть одне одного. Нехай у ваших серцях буде так, як від самого початку хотів Мій Син: на першому місці - любов до Небесного Отця і до ближнього свого, понад усе земне. Дорогі Мої діти, хіба не розпізнаєте знаків часу? Хіба не розпізнаєте, що все те, що навколо вас, все, що відбувається, - тому що немає любові? Зрозумійте, що спасіння є в істинних цінностях. Прийміть міць Небесного Отця. Любіть Його і почитайте. Ідіть слідами Мого Сина. Ви, діти Мої, апостоли Мої дорогі, ви завжди знову збираєтеся біля Мене, тому що спраглі. Спраглі миру, любові та щастя. З Моїх рук напийтеся. Мої руки вам простягають Мого Сина, Який є джерелом чистої води. Він оживить вашу віру і очистить ваші серця, бо Мій Син любить чисті серця, а чисті серця люблять Мого Сина. Тільки чисті серця є смиренними й мають міцну віру. Таких сердець Я чекаю від вас, діти Мої. Мій Син сказав Мені, що Я Мати цілого світу. Вас, які Мене такою приймаєте, прошу, щоб Мені своїм життям, молитвою й жертвою помогли, щоб Мене всі Мої діти прийняли як Матір, щоб їх могла повести до джерела чистої води. Дякую вам! Дорогі Мої діти, коли вам ваші пастирі своїми благословенними руками простягають тіло Мого Сина, завжди в серці дякуйте Моєму Синові за жертву й за пастирів, яких вам завжди знову дає.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)