Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Проповідь Отця Браніміра Муси на 33-тю річницю об’явлень Богородиці

Проповідь Отця Браніміра Муси на 33-тю річницю об’явлень Богородиці

  • 12 липня 2014, 16:52
Проповідь Отця Браніміра Муси на 33-тю річницю об’явлень БогородиціУрочисте святкування Св.Літургії з нагоди 33-ї річниці об’явлень Богородиці у Меджугор’є , здійснив O. Бранімір Муса, парафіяльний священник з Тіхаліни, а також 247 інших священників, взяли участь у спів служінні( концелебрації).
О.Бранімір висловив свою думку, що деякі події, а особливо відсвяткування річниці об'явлень, глибоко укорінюються у свідомості людей, і це відображається в урочистих церемоніях і святкуваннях. Також, він додав : « Ми вшановуємо цей день тому, що рівно 33-и роки тому, у цій невеликій місцевості Герцеговини, як свідчать 6-ро візіонерів, які на той час були дітьми, з’явилася Богородиця, з немовлятком Ісусом на руках.

Якщо правда виявляється не просто словами, а вчинками і діями, тоді це Справа Рук Божих, для нового духовного життя, яке бере свій початок у Меджугор’є. Меджугор’є, як синонім об’явлень не є протилежністю, а силою однієї Святої, Соборної і Апостольської Церкви. Христос є основою і фундаментом всієї правди. Саме в цьому місці ми хочемо свідчити про Христа, говорити правду. Багато задають питання про те, яка кількість паломників була тут за останні 33 роки. Цифри не важливі. Ми не лічимо паломників, але мені відомо, що лише за минулий рік, тут було відправлено 2 млн. Божественних Літургій. Це і є свідченням віри і церкви, де ці дива і чуда линуть з небес, немов їжа для грішних і слабких. Якщо та чи інша людина хоче бути зціленою, їй необхідно усвідомити, що то чудо принесе не лише здоров’я, але також і Бога, а завдяки Господу додастся і все інше: мир, радість і прощення. Коли трапляється чудо – це свідчить також про саму людину і воно завжди допомагає їй розпізнати Бога.Чудо – це гостія – білого кольору, у якій перебуває Бог !

Чому Господь Бог вибрав саме це місце ?

Оглядаючись назад, ми були на узбіччі життя, де все було зруйнованим, як через особисту байдужість, так і через насильство чужинців. Коли пригадати ту небезпечну атмосферу, яка панувала у 80-х рр., і всю цю темряву, яка охопила ті регіони - політична ситуація Сходу і Заходу просто зазнала точки кипіння і тоді з’явилася Матір Божа - в слушний час. Бог не створив цей завіт з ассирійцями чи єгиптянами – із тими, які тимчасово виявилися більш підходящим на цей момент, але із синами Ізраїля, які були рабами. Бог захотів, щоб країна рабства перемінилась на країну меду і молока. Це якраз те місце, де Бог вирішує відновити Новий Завіт, бо ми так глибоко приковані до гріха… та Він ніколи не забуває обіцянок, які дає своїм синам. Бог є дивний у своїх ділах. І в особливіший спосіб, Він показує свою Силу та Любов, оскільки Він підняв голодуючих, переслідуваних, і не хоче годувати нас крихтами хліба, але Собою в Святому Причасті, їжею, яка ніколи не закінчується. Богородиця промовляє до нас тут , у цьому місці, різними способами – через події і настанови, стосовно того, якими ми маємо бути. Тут немає нічого незвичайного. Хіба це не реально, що Небесна Ненька говорить впродовж цілого дня? Вона вчить нас, радить, застерігає і керується любов’ю. У Св. Письмі, ми зустрічаємо 5 місць, де Богородиця промовляє. Це не просто спіч, але ті 7 заповідей любові, першою з яких є така : любов – це вибір і рішення, любов іде від Бога і живе від взаємності. Марія відповіла на Його любов і стала учасницею Божого плану. Той хто любить запитує і той хто любить – відповідає. Той хто любить, перебуває в діалозі , запитує і відповідає. Коли вона запитала: “Як це має статися, коли я не знаю свого чоловіка, то Св. Дух дав відповідь. Вона зачала любов’ю Св. Духа ”” – сказав о. Бранімір у частині своєї промови до 33-ї річниці об’явлень Богородиці.
Переглядів 3 280
Додати коментар

Послання Богородиці, 7 березня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас відновити молитви у своїх сім’ях. Дорогі діти, заохочуйте наймолодших до молитви, і щоби діти йшли на Службу Божу. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)