Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Архиєпископ Авіньйону Жан П'єр Катеноз: "Наша Богородиця сказала нам тут у Меджуґор'є, що потрібно читати Святе Письмо"

Архиєпископ Авіньйону Жан П'єр Катеноз: "Наша Богородиця сказала нам тут у Меджуґор'є, що потрібно читати Святе Письмо"

  • 02 вересня 2019, 14:45

 

Архиєпископ Авіньйону Жан П'єр Катеноз: "Наша Богородиця сказала нам тут у Меджуґор'є, що потрібно читати Святе Письмо"Тисячі паломників приїхали, щоб бути присутніми у Меджуґор'є на святкуванні Успіння Пресвятої Непорочної Марії. Багато прийшли пішки, багато піднімались на гору об'явлень і відвідали навколо церкви паломницькі цікавинки. Урочисту святу Літургію ввечері відслужив архиєпископ Авінйону монсенйор Жан-П'єр Катеноз разом із 98 священниками і єпископами, які співслужили, а також із апостольським візитором для Меджугорської парафії монсеньйором Хенріхом Хозером, о. Мільенком Штеко та священником парафії у Меджуґор'є о. Марінком Шакотою.

Монсеньйор Жан П'єр Катеноз у своїй проповіді посилався на євангельський уривок про візит і сказав: "Найперше, що зробила Марія - це встала і пішла.

Мама Ісуса отримала нове материнство; ми всі є ЇЇ діти, тому не дивно, що наша Мама приходить, щоб піклуватися про нас, і тут у Меджуґор'є Вона справді бажає показати як Мамі необхідно бути зі своїми дітьми.

Якщо ви добре ознайомлені із Євангелієм від Івана, то пригадайте, що написав євангелист: "з цього моменту він взяв маму Ісуса до себе". Це євангеліє перекладалось з грецької мови, а по арамійськи цей уривок звучить так: "з цього моменту Мама Ісуса взяла його до себе".

Дійсно, ми зайшли у дім Марії. Вона стає Мамою кожному з нас. Ще раз, Єлизавета нагадує нам про це, що "як тільки привітання залунало у її вухах, то дитя з радості здригнулося у її лоні". Сьогодні, знаючи як багато абортів щороку є у цілому світі, мені цікаво, як ще хтось може стверджувати, що плід та ембріон (зародок) не є людиною, адже уривок зі святого письма говорить, що два ембріони спілкувалися! Як писав один письменник, що "ми є дійсно особистостями ще з лона матері аж до гробу", - сказав монсеньйор Катеноз і запросив нас молитися за всіх ненароджених дітей, а також читати Біблію.

Відколи наша Богородиця тут у Меджугор'я каже, що ми повинні читати Святе Письмо, тому ви під час канікул читайте Євангеліє від Івана. Де б ви не зустріли слово "вірити", ви побачите, що св. Іван поряд подає декілька слів, які роз'яснюють, що означає "вірити".

"Вірити" означає прийняти, отримати Ісуса! "Вірити" означає жити з Ним! "Вірити" означає слухати Його слова! "Вірити" - це прийняти Його Тіло і Його Кров! Зрештою, "вірити" - це бути у Ньому. Ми можемо відшукати одну прекрасну перлину - благословенний є той, хто повірив у слова, які Господь промовив Їй, що вони сповняться", - сказав архиєпископ Жан П'єр Катеноз та наголосив, як важливо прийняти Боже Слово, а воно пустить у нас коріння, воно буде втілюватися у нас, і житеме у кожному з нас. Саме тоді ми будемо теж благословенні, ми перемінимося у Христа разом із Марією, нашою Мамою.''

Переглядів 3 649
Додати коментар

Послання Богородиці, 24 липня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Я радію через усіх вас, які є на шляху святості, і прошу вас: допоможіть своїм свідченням тим, які не знають, як жити у святості. Тому, дорогі діти, нехай ваша сім’я буде місцем, де народжується святість. Допоможіть усім свято жити, а особливо своїй сім’ї. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)