Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Архиєпископ Ріно Фізічела: «Давайте не зупинятися перед викликами і турботами цього життя»

Архиєпископ Ріно Фізічела: «Давайте не зупинятися перед викликами і турботами цього життя»

  • 14 серпня 2019, 15:45

Архиєпископ Ріно Фізічела: «Давайте не зупинятися перед викликами і турботами цього життя»Останньої ночі 30-го Молодіжного фестивалю, молодь піднесла до вівтаря 100 метровий банер з усіма молитовними намірами, написаними попередніми днями. Парох Меджуґор’є, Фр. Марінко Шакота , подякував Архиєпископу Ріно Фізічелі, президенту папської ради з питань сприяння новій Євангелізації, який проводив науку того вечора, а ранкову катехизацію викладав Генрик Хозер, апостолський візитор парафії Меджуґор’є.

Архиєпископ Ріно Фізічела служив святу Месу разом із 714 священниками, які співслужили, а також налічувалось 2856000 присутніх, крім того, сотні тисяч телеглядачів.

О. Фізічела у своїй проповіді звернувся до уривку із святого письма про чудо із хлібами і роз’яснив, що хотів Ісус, роблячи це чудо.

Понад усе, ми повинні побачити, що Ісус зробив це чудо після того як Йому повідомили про вбивство Івана Христителя. Ця смерть була додатковим нагадуванням Ісусові, що Він матиме таку ж смерть, але Він не боїться! Ісус не боїться влади людей, знає, що Він посланий виконати місію, довірену Йому Небесним Татом, тому маємо першу замітку для себе – не боятися! Нам завжди слід слідувати місії, яку дає нам Господь, з великою відповідальністю та впевненістю.

Існує ще одна замітка для нас… Це вечір…просто як зараз, ми всі разом. Ісус бачить тисячі, які слідують за Ним, Він стурбований, але не зупиняється. Ісус так само турбується про своїх людей. Ми також не повинні зупинятися перед труднощами і викликами нашого життя. Ми покликані ділитися цими труднощами із своїми сучасниками, маємо відповідальність піклуватися про них, - сказав о. Фізічела і додав, що у Євангелії вказується, як учні просили відпустити людей до їхніх домівок.

-Ісус , однак, так не думав. Він вчить нас не думати як люди, а шукати Божих думок і саме про це нагадує нам св.ап. Павло: «ми маємо у собі Бога, то давайте дозволимо Божому Духу формувати нас».

-Для того, щоб щось відбулось нам потрібно чимось пожертвувати. Для того, щоб сталося чудо, учні принесли п’ять хлібів і дві риби. Це ж саме відбувається з нами, ми повинні представити і запропонувати свою бідність, свою нужденність, свою обмеженість, свої суперечності, а Бог це все перемінить і зробить чудо. Бог примножує маленький хліб і маленьку рибу так, що кожний став ситий. Посвятіть Господу свою бідність і Господь перемінить тебе. У нашому житті ми можемо спостерігати це кожного дня, - сказав о. Фізічела і пояснив ті великі зміни, які відбуваються кожного дня.

-Достатньо вилити кілька крапель води на голову однієї дитини, щоб вона стала Божою дитиною; достатньо помолитися над грішником, щоб гріхи його були відпущені; достатньо помазати чоло молодої людини – і вона отримує дар Святого Духа на скріплення. Мої слова перетворюють кусочок хліба у Тіло Христа. Аналогічно є з нашими словами, навіть коли ми є слабкі, то слова перетворюють вино у Кров Христа. Тоді, коли ми причащаємо хвору особу, або ту, яка помирає, то ми наділяємо її силою. Тоді, коли я простягаю свої руки над молодою людиною, то вона стає священником для служіння Церкві, або, коли дві молоді особи дають клятву на ціле життя, то ми бачимо Христову любов. Віддайте Богу свою бідність, а Бог перемінить її. Бог перемінить ваше життя. Бог перемінить і оновить світ, - сказав о. Фізічела і запросив нас не говорити як Мойсей, який жалівся, що тягар надто важкий для нього. Ми сприймаємо жарти Христові, бо Він так говорив, і це є любов – добра і ніжна, яка змінює нас. Давайте вірити, що всі ці молитви, побажання, зобов’язання, плани, які ми виставили перед вівтарем, переміняться біля вівтаря. Давайте прийдем до Нього з довірою, бо так ми зможемо отримати Його Тіло і Кров, про що і говорили давні вчителі: «зодягніться силою зверху і вона перемінить ваше серце».

Після Святої Меси відбулась Адорація Святих Тайн, а потім всі священники помолилися над людьми. Представники кожної країни отримали від о. Хенрика Хозера та о. Ріно Фізічели символічний подарунок: вервичку і палицю.

Фр. Марінко подякував молоді, а також усім тим, хто приймав участь в організації, і сказав: «Ми підійшли до завершення 30-го молодіжного фестивалю, і є лише одне слово: дякуємо! Дякуємо Боже, дякуємо Богородице, Царице миру. Ми дякуємо всім, хто приймав участь в організації цілої програми, це були дні багатьох ласк!». Вкінці він запросив молодь бути тут на вершині гори, де білий хрест. Там відбудеться о 5 ранку Свята Меса в честь свята Переображення Господнього, а також завершення 30-го молодіжного фестивалю.
Переглядів 2 575
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні Я дякую Господеві за все, що робить для Мене, особливо за цей дар, що й сьогодні можу бути з вами. Дорогі діти, це дні, в яких Отець дає особливі благодаті всім, хто відкриває серце. Я благословляю вас і хочу, щоб і ви, дорогі діти, пізнали благодаті й усе віддали в розпорядження Богові, щоб Він через вас прославився. Моє серце дбайливо супроводжує кожен ваш крок. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)