Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Монс. Хенрік Хосер про Меджуґор’є: “Це час і місце навернення”. Тут ми проживаємо нову євангелізацію. (з інтерв’ю монс. Хенріка Хосера)

Монс. Хенрік Хосер про Меджуґор’є: “Це час і місце навернення”. Тут ми проживаємо нову євангелізацію. (з інтерв’ю монс. Хенріка Хосера)

  • 05 січня 2019, 21:09
Монс. Хенрік Хосер про Меджуґор’є: “Це час і місце навернення”. Тут ми проживаємо нову євангелізацію. (з інтерв’ю монс. Хенріка Хосера)Перед Різдвом Апостольський візитатор по парафії Меджуґор’є, архієпископ Хенрік Хосер відвідав Радіо «Мир Меджуґор’є». Наводимо Вам декілька моментів з інтерв’ю з ним.

Ми відчуваємо, що всі парафіяни дуже щасливі й вдячні, тому що Ви прибули до Меджуґор’я і що Святійший Отець довірив Вам цю місю. Як Ви відчуваєте себе тут,ув Меджуґор’ї?

Я відповідаю на це з такою ж радістю і направду дуже щасливий бути тут. Це вже мій другий візит сюди. Минулого року я був тут як Спеціальний Посланець Святійшого Отця, а зараз — як постійний Апостольський Візитатор. А це є велика різниця, тому що зараз я тут не лише для того, щоб побачити ситуацію, але щоб зрозуміти проблеми та питання цієї парафії і знайти рішення для них разом із моїми колегами.

Яким є послання Різдва?

Це надзвичайно цінне послання, і я би наголосив, що це послання миру. Ангели, які звістили народження Господа пастухам, сказали, що вони приносять мир усім людям доброї волі.

Ісус прийшов до нас як дитина в родину Марії та Йосифа. Пртягом усієї історії сім’ю завжди намагались руйнувати, особливо це спостерігається в наші дні. Як берегти сім’ю сьогодні і як приклад Святої Родини нам може допомогти нам у цьому?

Найперше нам потрібно розуміти, що людина від самого початку була створена в сімейному середовищі. Подружжя чоловіка і жінки був благословенним через їхню плідність. Сім’я є образом Найсвятішої Трійці на землі, і сім’я є тут для побудови суспільства. Для того, щоби зберегти дух сім’ї, а в наш час це є дуже важко, ми повинні наголосити на місії сім’ї у світі — як джерела і шляху реалізації людської особистості.

Ви були призначені Апостольським Візитатором в Руанді, чи могли б Ви порівняти для нас святині Кібехо і Меджуґор’я?

Так, є багато спільних рис. Події там почались у 1981 році, і Діва Марія в Кібехо хотіла попередити людей про майбутні події, які виявилися геноцидом. Це є послання Цариці Миру і певним продовженням об’явлень у Фатімі. Кібехо є визнаним святим місцем, воно розвивається і є єдиним офіційно визнаним місцем об’явлень в Африці. Об’явлення в Меджуґор’ї почалися також у 1981 році, декілька місяців перед Кібехо, і також виявились такими, що мали перспективу щодо майбутньої війни в колишній Югославії. Набожність Цариці Миру розвивається тут, у Меджуґор’ї, і ми знаходимо тут багато спільного з об’явленнями у Фатімі. Звернення "Цариця Миру” було введено папою Бенедиктом XV в  Лоретанських Літаніях у 1917 році, у рік об’явлень у Фатімі, під час Першої світової війни та радянської революції. Ми можемо бачити, як Бог присутній у людській історії, і Він посилає нам Діву Марію для того, щоб  Вона була близько нас.

Існування святилищ є дуже важливим в сучасному світі, і саме тому Святійший Отець Франциск передав опіку святими місцями від Когрегації в справах духовенства до Конгрегації  по євангелізації. Чи відбувається нова євангелізація в Меджуґор’є?

Щодо цього немає жодних сумнівів. Тут ми проживаємо нову євангелізацію, і набожність до Діви Марії розвивається тут дуже динамічно. Це є час і місце навернення. Тут людина відкриває Боже існування у своєму житті та бажання Бога бути присутнім у людському серці та в суспільстві, яке живе так, ніби Бога не існує. Це відбувається в усіх Марійських святинях.

Після декількох місяців, прожитих тут, що Ви вважаєте найважливішими плодами Меджугор’я?

Це є плоди глибокого навернення. Думаю, що найбільш зрілим та найважливішим плодом є чудо наверенння через сповідь, таїнство миру та примирення. Серед усього, що тут відбувається, це є найважливішою складовою.

Миру — це те, чого не вистачає сучасній людині: миру в серці, миру серед людей, миру у світі. Яка тут роль Меджуґор’я, оскільки, ми знаємо, що багато паломників, які приїжджають сюди, свідчать про те, що мир, який вони відчувають тут, вони не досвідчували в жодниму іншому місці?

Ісус Христос прийшов до нас у людському тілі як Цар Миру. Бог приносить нам мир, якого ми так потребуємо на різних рівнях. Школа миру, яку ми маємо тут, здається, дуже допомагає, тому що багато хто поширює мир, який вони переживають тут, на місці тиші, молитви й зосередженості. Це все є складовими, які ведуть нас до миру з Богом та з іншими людьми.

Чи хотіли б Ви щось сказати нашим слухачам на закінчення інтерв’ю?

Я хотів би привітати всіх вас із Різдвом словами, які проголосили ангели: «Мир людям доброї волі і людям, яких Бог любить». Богородиця говорить нам, що Бог любить нас усіх . Однією з основ нашої віри є Божа воля спасти всіх людей без винятку, і якщо цього не трапиться, то це через нас самих. Тому ми є на шляху до світлого майбутнього.

Джерела: www.medjugorje.hr

Переглядів 8 338
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 2015., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Моя молитва й сьогодні – за всіх вас, особливо за всіх тих, які стали тверді серцем до Мого заклику. Живете в днях благодаті й не усвідомлюєте дарів, які Бог дає вам через Мою присутність. Дітоньки, зважтеся й сьогодні на святість та візьміть приклад зі святих нинішнього часу — і побачите, що святість є реальністю для кожного з вас. Радійте в любові, дітоньки, бо ви в очах Божих неповторні й незамінні, тому що ви — Божа радість у цьому світі. Свідчіть про мир, молитву і любов. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)