Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу ІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на середу ІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 22 січня 2020, 00:30

Римо-католицький календар

Середа ІІ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
1 Сам 17, 32-33. 37. 40-51

Читання з Першої Книги Самуїла

Тими днями Давид сказав до Саула: «Нехай ніхто не падає духом із-за нього! Слуга твій виступить і буде битися з тим філістимлянином!»
Саул же Давидові: «Не тобі виходити проти цього філістимлянина, щоб із ним битись, бо ти ще хлопець, а він вояк із молодощів».
Давид же сказав: «Господь, який врятував мене з левиних та ведмежих лап, врятує мене і з рук цього філістимлянина».
Тоді Саул сказав до Давида: «Іди, й нехай Господь буде з тобою!»
Узяв же Давид в руку палицю, вибрав з потоку п’ять камінців гладеньких, поклав їх у пастушу торбу, що мав при собі, і з пращею в руці почав наближатися до філістимлянина. А філістимлянин також підходив дедалі ближче до Давида, і щитоносець попереду нього. Споглянув філістимлянин і, побачивши Давида, погордував ним, бо був він ще хлопець, русявий, гарний з виду.
Філістимлянин і каже до Давида: «Чи ж я тобі пес, що ти йдеш на мене з палицями?» І прокляв філістимлянин Давида своїми богами. І мовив філістимлянин до Давида: «Ходи до мене сюди, я віддам твоє тіло птицям небесним і польовим звірям».
А Давид відповів філістимлянинові: «Ти йдеш на мене з мечем і довгим списом і коротким. Я ж іду на тебе в ім’я Господа Воїнств, Бога ізраїльських лав, Якого ти зневажив. Сьогодні ж таки Господь видасть тебе в мої руки, я тебе вб’ю, відсічу голову від твого тіла і дам твій труп і трупи філістимлянського війська – таки сьогодні! – птаству небесному й дикому земному звірю, і взнає вся земля, що є Бог у Ізраїля. І все це зібрання взнає, що не мечем і списом Господь дає перемогу, що війна Йому належить і що Він вас видав нам у руки».
І от як філістимлянин рушив і, йдучи, насувався проти Давида, цей швидко вибіг із лав назустріч філістимлянинові, сягнув рукою до торби, взяв із неї камінь, метнув ним з пращі й поцілив у лоба філістимлянинові. Камінь застряг у нього в лобі, й він упав лицем об землю. Отак Давид подужав філістимлянина каменем і пращею, убив його на смерть: меча ж не було в руках Давида.
Підбіг Давид і, ставши над філістимлянином, ухопив його меча, вийняв з піхви й завдав йому смерть, відтявши йому голову. Філістимляни ж, побачивши, що богатир їхній мертвий, метнулися втікати.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 144(143), 1. 2. 9-10 (П.: пор. 1а)

Благословенний Бог – моя твердиня!
або: Благословенний Господь – мій притулок!

Благословенний Господь, *
Він – моя скеля,
що вишколює до бою мої руки , *
а до війни – мої пальці.

Він – моя милість і моя охорона, *
мій притулок і мій визволитель;
щит мій, і на Нього я покладаю надію, *
Він підпорядковує мені народ мій.

Боже, заспіваю Тобі нову пісню, *
на десятиструнному псалтирі Тобі заграю,
що даєш царям порятунок, *
від згубного меча спасаєш слуги свого Давида.

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 23

Алілуя, алілуя, алілуя

Ісус проповідував Євангеліє Царства
та зцілював всяку хворобу в народі.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 3, 1-6

† Читання святого Євангелія від Марка

Того часу Ісус увійшов знову до синагоги. А там був чоловік, який мав всохлу руку. Тож стежили за Ним, чи зцілить його в суботу, щоб Його звинуватити. І каже чоловікові, який мав суху руку: «Стань посередині». А їх запитує: «В суботу дозволено робити добро чи робити зло, душу спасти чи погубити?» Вони ж мовчали.
І, обвівши їх гнівним поглядом, глибоко засмучений скам’янілістю їхніх сердець, Він каже чоловікові: «Простягни руку!» Той простягнув – і  рука його відновилась.
І вийшли фарисеї, і відразу ж разом з іродіянами зібрали раду проти Нього, як би це Його погубити.

Слово Господнє

Переглядів 1 600
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 липня 2017 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти! Дякую вам, що відповідаєте на мої заклики і що збираєтеся тут, біля  мене, своєї Небесної Матері. Знаю, що ви думаєте про мене з любов'ю та надією. І я відчуваю любов до всіх вас, як її відчуває і мій улюблений Син, Котрий у Своїй милосердній любові завжди посилає мене знову до вас. Він, Який був людиною, Який був і є Богом, Єдиний і Триєдиний, і Він, Який страждав заради вас тілом і душею, Він, Який став Хлібом, щоб живити ваші душі і так спасати їх. Діти мої, вчу вас, як бути достойними Його любові, щоби спрямувати свої думки до Нього, щоб жити Моїм Сином. Апостоли моєї любові, огортаю вас своїм покровом, бо як Мати хочу захистити вас. Прошу вас: моліться за весь світ. Моє Серце страждає, гріхи множаться, є їх занадто багато, але з допомогою вас, котрі є смиренні, скромні й сповнені любові, скриті і святі, моє Серце переможе. Любіть мого Сина понад усе і через Нього - увесь світ. Ніколи не забувайте, що кожен ваш брат носить у собі щось дорогоцінне - душу. Тому, діти мої, любіть усіх тих, хто не знає мого Сина, щоб через молитву і любов, яка виходить із молитви, стали кращими, щоб добро могло перемогти в них, щоб душі спаслися і мали життя вічне. Апостоли мої, діти мої, мій Син сказав вам: любіть один одного. Нехай це буде записано у ваших серцях, і з молитвою старайтеся жити цю любов. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)