«Там, де є богопосвячені люди, там радість»

  • 04 липня 2015, 11:00
«Там, де є богопосвячені люди, там радість»30 листопада 2014 року в Церкві розпочався новий літургійний рік, який Папа Франциск оголосив Роком богопосвяченого життя. Він триватиме до свята Стрітення Господнього і завершиться 2 лютого 2016 року.
Ми б хотіли відгукнутися на заклик Папи і в наших молитовних групах роздумувати над цим даром Небесного Отця, яким є покликання до богопосвяченого життя. Матеріали для роздумів будемо черпати з документів Церкви, апостольських листів і звернень Святішого Отця, житіїв святих. Бажаємо, щоб ці роздуми допомогли нам у єдності з усією Церквою у вдячності й любові проживати цей час.
святых. Желаем, чтобы эти размышления помогли нам в единстве со всей Церковью с благодарностью и любовью проживать это время. 
 
Святий Іван-Павло ІІ казав, що богопосвячене життя – це дар Бога-Отця Його Церкві через Святого Духа. Як і в усі часи, сьогодні є чоловіки й жінки, які, відповідаючи на заклик та ініціативу Отця, вибирають цю путь особливого наслідування Христа. Подібно до апостолів, вони полишають усі свої діла, щоб перебувати з Ним і, як Він, віддати себе служінню Богові й братам; щоб у конкретному, повсякденному житті жити Євангеліє, а це означає свідчити своїм життям про те, як Ісус жив на цій землі.
Основи богопосвяченого життя ми знаходимо в Євангелії, у тих особливих відносинах, які Ісус встановив із деякими з учнів під час свого земного життя. Він закликав їх не лише прийняти Царство Боже у їхнє власне життя, але й віддати своє життя служінню цій справі, залишивши все і наслідуючи спосіб життя самого Вчителя. А таке життя за прикладом Ісуса можливе тільки завдяки особливому покликанню і через особливий дар Святого Духа.
Відкриваючи Рік богопосвяченого життя, Папа Франциск пише: «Разом ми дякуємо Отцеві, Який закликав нас слідувати за Ісусом, дотримуючись повноти Його Євангелія у служінні Церкві, за те, що в серця наші вилився Дух Святий, Який дарує нам радість і робить нас свідками любові та Його милосердя для світу». 
Святіший Отець нагадує й про те, що Рік богопосвяченого життя стосується не лише богопосвячених осіб, але й усієї Церкви.
«Я закликаю всі християнські спільноти прожити цей рік перш за все у вдячності Господеві та в нагадуванні собі про дари — отримані й ті, що досі сходять через святість засновників і засновниць, а також за вірність багатьох посвячених у їхній харизмі. Я запрошую всіх вас згуртуватися довкола посвячених осіб і разом із ними радіти, ділити з ними їхні труднощі, співпрацювати, наскільки це можливо у виконанні ними служіння і робіт, які належать усій Церкві. Дайте їм відчути любов і тепло всього християнського народу».    
«Там, де є богопосвячені люди, там радість»Святіший Отець закликає нас прожити цей Рік у вдячності за стількох наших братів і сестер, які посвятили себе Богові, разом із Марією. Саме цим закликом Папа Франциск завершує своє апостольське послання, кажучи:
«Я доручаю цей Рік богопосвяченого життя Марії, Діві послуху та споглядання, першій учениці Свого улюбленого Сина. На Неї, улюблену доньку Отця, зодягнену в усі дари благодаті, ми дивимося як на бездоганний взірець для наслідування у любові до Бога та служіння ближньому.
Уже зараз я разом із вами дякую за дари благодаті і світла, якими Господь захоче нас обдарувати і всіх вас супроводжую моїм апостольським благословенням».

Джерела:
  • Апостольське звернення Святого Отця Івана-Павла II, Vita Consecrata;
  • Апостольське послання Святішого Отця Франциска всім богопосвяченим із нагоди Року богопосвяченого життя

Взято з газети "Світло Марії"


Переглядів 4 154
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 січня 1994., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Ви всі Мої дітоньки. Люблю вас. Але, дітоньки, не забувайте, що без молитви не можете бути близько до Мене. У цей час сатана хоче зробити безлад у ваших серцях і у ваших сім’ях. Дітоньки, не піддайтеся. Не дозвольте, щоб він керував вами та вашими життями. Я вас люблю й заступаюся перед Богом за вас. Дітоньки, моліться. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)