Носії миру й радості (о. Любо Куртович, OFM)

  • 05 травня 2023, 21:43
Діва Марія, як справжня мати, не припиняє кликати Своїх дітей. Вона звертається до тих, хто намагається почути Її голос й відчути Її серце. Мати ніколи не стомлюється. Вона ніколи не відпочиває. Вона відчуває обов'язок і відповідальність за порятунок дітей – як кожна мати, що хоче врятувати свою дитину.
Марія – Мати, у Якої є серце, і воно болить, коли ми далеко від Неї, і тішиться, коли серйозно сприймаємо те, про що Вона говорить нам. А говорить Вона, не перестаючи, про те, що немає іншого шляху пережити досвід спілкування з Богом та Його благодать, окрім молитви.     
Марія закликає нас стати носіями миру й радості. Дати комусь ми можемо лише те, що маємо самі. А як ми передамо мир і радість, якщо в нас самих немає ні миру, ні радості в серці? А як ми самі набудемо миру й радості, якщо в нашому житті немає молитви? Якщо ми в молитві не просимо миру й радості в Ісуса, у Якого – єдиного – вони є і Який хоче надміру нам їх подарувати, нам нічого буде дати й іншим.
Молитва – це спілкування з Богом. Молитва – це простір, куди Бог ступає, аби подарувати нам багатство Своєї благодаті та зцілення.
Щоб наша молитва була справжньою й приносила плоди в житті, потрібно виконати кілька основних умов. Їх нам дав Ісус Христос у молитві «Отче наш». Перше – це зібраність й усвідомлення, що Бог чує тебе, що Він із тобою. Друге – побачити гріхи, визнати їх і попросити за них прощення. Гріх блокує наші стосунки з Богом. Третя умова молитви – простити тим, хто заподіяв тобі зло. Непрощення поневолює та зв’язує нас зі злом та іншими людьми, які завдали нам шкоди. Четверта умова молитви – утриматися від усього, що заважає молитися. П’яте – прийняти волю Божу: прийняти те, що для тебе важке, як прояв Божої любові й віри в те, що все закінчиться добре.
І лише так ми духовно зростаємо й дозволяємо Богові дарувати нам мир, радість, здоров’я, свободу, про які можемо свідчити іншим. Тільки так Ісус може діяти через нас та досягати інших, аби преобразити їх. Самі ми не можемо нічого – але Ісус може через нас. Тому важливо нам маліти, як каже Іван Христитель, аби в нас зростали Христос та сила Його воскресіння. 
Молитва
Святий Джон Генрі Ньюмен уклав молитву «Випромінювати Христа». Вона була дуже дорога для святої Матері Терези. Сестри її місії читають цю молитву після Святого Причастя. 
 Любий Боже! Допоможи мені повсюди нести пахощі Твоєї любові. Наповни мою душу Твоїм Духом і Твоїм життям. Пронизай усю мою істоту, аби моє життя було лише відображенням Твого життя. 
Просвіти мене Своїм світлом, аби кожна душа, яку я зустріну, відчувала Твою присутність у моїй душі. Нехай, глянувши на мене, вони бачать не мене, а лише Тебе, Ісусе. Будь зі мною, щоб від мене йшло світло, як від Тебе, і щоб я був світлом для інших.
Нехай це світло, Ісусе, іде від Тебе, а не від мене: Ти світитимеш іншим через мене. Сподоби прославити Тебе так, як Тобі подобається, – розсіюючи Твоє світло на тих, хто поруч зі мною.
Сподоби проповідувати Тебе без проповіді, не словами, але прикладом, закличною силою, дією моїх справ, зримою повнотою любові до Тебе, якою палає моє серце. Амінь.  

Переглядів 755
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 2011., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні приношу вам на руках Мого Сина Ісуса, щоб Він дав вам Свій мир. Моліться, дітоньки, і свідчіть, щоб у кожному серці запанував не людський, а Божий мир, якого ніхто не може знищити. Це є той мир у серці, який Бог дає тим, яких любить. Через хрещення ви всі в особливий спосіб покликані й люблені, тому свідчіть і моліться, щоб ви були Моїми простягнутими руками до цього світу, який спраглий за Богом та миром. Дякую вам, що прийняли Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 736
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (38)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)