Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»Будуйте мир у світі через особистий мир (о. Любо Куртович, OFM)

Будуйте мир у світі через особистий мир (о. Любо Куртович, OFM)

  • 02 вересня 2022, 21:14
У липневому посланні Богородиця говорила, що хоче вести нас по дорозі навернення, і закликала нас до прощення іншим. Якщо згадати її попередні послання, то найважливіше, за Її словами, послання в Меджуґор'є – саме заклик до навернення. Так і першими словами Ісуса на початку служіння були: «Покайтеся, і віруйте в Євангелію!»
Ісус про це говорить з усією серйозністю, і Богородиця нагадує про ці слова Свого Сина. Вона прийшла не гратися з нами і не розважати нас духовно. Її слова серйозні, і Вона хоче, щоб і ми почули і прийняли їх всерйоз.
Марія, мати, хоче вести нас дорогою миру. Причин для занепокоєння, сум'яття у нас можуть бути тисячі. Все більше людських сердець не мирні, а дати іншим ми можемо тільки те, що маємо самі. Якщо серце у нас повне страху, то і поширювати навколо себе ми будемо страх. Якщо ми сповнені негативних, похмурих, важких думок, то будемо бачити все в чорному світлі - тому що дивимося і бачимо цей світ ми крізь власні очі і серце.
Як пише Євангеліє, після смерті Ісуса апостоли закрилися в страху від юдеїв. Зачиненими були не лише двері, але й серце. І, незважаючи на закриті двері і серце, до них приходить воскреслий Ісус. Першими словами, з якими він звернувся до них, були: "Мир вам!"- той мир, який виходить з глибини його серця і єства; мир, який сильніший від смерті; мир як дар Воскреслого. Мир, здатний перемогти наші страхи, зачерствілість і закритість серця. Мир, який може повернути втрачені віру і надію.
Ми проходимо через випробування своєї віри, коли несемо хрести нашого життя, переживаємо нерозуміння, ненависть і порушені відносини з людьми. Марія, мати, Своїми словами і Своєю близькістю хоче і може повернути те, що нами втрачено. Вона закликає відкрити своє серце Її Материнському Пречистому Серцю, яке досвідчило на собі меч болю. Попри все Вона залишилася вірною Богу і Його слову, і тому Її звуть блаженною і матір'ю віри.
Залишімося і ми вірними молитві, послухаймо Материнські заклики, щоб і нам досягти блаженства, подібно до Неї, і зуміти досвідчити повноту миру, який обіцяє і дає нам Ісус.
 
Молитва
Діва Марія, Цариця миру, до Тебе прибігаємо і просимо про мир. Нам потрібен дар миру - того, який дарував Ісус переляканим апостолам і який Він хоче дарувати і нам сьогодні. Особливо просимо Тебе, о Мати, заступайся за всі сім'ї, де неспокійно, де незгоди, ненависть і сварки. Випроси дар миру і прощення всім, хто в сварці, хто живе в неспокої і без сенсу в житті. Молися з нами і за нас, Марія, Матір, і за всіх, хто поширює навколо себе немир і розділення. Нехай кожне серце пережиє радість і повноту життя. Амінь.
Переглядів 1 136
Додати коментар

Послання Богородиці, 31 липня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Ненависть породжує чвари й не бачить нікого та нічого. Я закликаю вас: завжди приносьте злагоду й мир. Особливо, дорогі діти, дійте з любов’ю в місці, де ви живете. Нехай вашим єдиним засобом завжди буде любов. Любов’ю обернете на добро все, що сатана хоче знищити й присвоїти. Лише так ви будете цілковито Моїми, а Я зможу вам допомогти. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 736
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (38)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)