Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»«Я закликаю вас до святості» (о. Любо Куртович, OFM)

«Я закликаю вас до святості» (о. Любо Куртович, OFM)

  • 03 червня 2022, 21:15
Послання Богородиці, Цариці миру, 25 травня 2022 року
“Дорогі діти! Дивлюся на вас і дякую Богові за кожного з вас, бо Він дозволив Мені бути ще з вами, заохочувати вас до святості. Дітоньки, мир порушений, і сатана хоче немиру. Тому нехай ваша молитва буде ще сильніша, щоб затих кожен нечистий дух розділення і війни. Будьте творцями миру й носіями радості Воскреслого у вас і навколо вас, щоб добро перемогло в кожній людині. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Материнський погляд Богородиці дбайливо пильнує за нами, шукає нас і бачить краще, що нам потрібне й чого нам не вистачає. Це той самий погляд, що й на весіллі в Кані Галілейській, коли Вона перша помітила: «Вина в них нема». Богородиця бачить нашу загубленість, нашу спрагу та бажання прийти до Бога, але ми не маємо сили й не знаємо шляху так, як його знає Марія, повна благодаті. Вона бажає для нас найкращого, а те, чого ми потребуємо найбільше, – це святість. Ось чому Вона закликає нас перебувати на нашому життєвому шляху у святості протягом усіх цих років.

Самі слова «святість» і «святі» можуть здатися нам надто абстрактними та незрозумілими. Для деяких людей святі є легендами й казками. Для інших – це календарний список, часто з неясними та нічого незначущими іменами. Для деяких християн святі – як «автомати» чи апарат самообслуговування. Дехто думає про святих, що це дивні подвижники та аскети, які ненавидять і виснажують своє тіло, які настільки втекли від світу, що стали дивними та ненормальними людьми.

Є один анекдот, де розповідається, як один учень прийшов до вчителя й сказав йому, що він готовий до святості, бо так умертвив своє тіло, що йому вдавалося спати на землі, їсти траву та бичувати себе тричі на день. «Осел також спить на землі, їсть траву, і його постійно б’ють, але чи хтось іде проголошувати його святим? А де ж любов?» – відповів учитель.
Найголовніше, чим відрізняються святі, – це любов. Святість полягає не в тому, щоб робити незвичайні речі, а в тому, щоб робити прості та повсякденні речі з любов’ю. Святість вимірюється любов’ю.

Ми часто схильні думати, що святість приготована лише для небагатьох та вибраних людей. Святість пропонується всім. І вона полягає не в тому, щоб робити незвичайні речі, а в тому, щоб з’єднатися з Христом і жити Його Таїнствами, прийняти Його принципи, Його думки та Його поведінку.
Якщо дійсно хочеш бути святим, то завжди виконуй свої навіть найменші обов’язки. Стати й бути святим – не значить бути безгрішним і не значить ніколи не падати, але смиренно й наполегливо вставати знову й знову.

У Своїх посланнях Богородиця закликала, щоб святі були для нас зразком та прикладом життя у вірі. Цікавитись і вивчати життя святих допомагає нам, і мусимо запитати себе: «А де я перебуваю щодо святих? Як я живу своєю вірою? Чи можу я бути таким же святим, якими були вони? Чи маю я сміливість бути Божим, Ісусовим і Богородичним у цьому світі? Чи вірю я, що останнє слово за Богом, незважаючи на те, що нам може здатися, ніби Він зник?»

Папа Франциск в одній зі своїх проповідей сказав: «Щоб іти шляхом святості, серце має сміливо сподіватися, невпинно перевіряти себе та смиренно відкриватися Божій благодаті».
Тільки Бог святий. І Він дарує Свою святість тій душі тією мірою, якою душа з довірою й постійно віддається та відкривається Йому.
Папа Франциск учить нас, кажучи: «Святість досяжна, якщо її підтримують чотири дуже важливі фактори: мужність, надія, благодать і навернення».

Пресвята Діва Марія не перестає йти з нами шляхом святості, підбадьорюючи та ведучи нас дорогою, якою вже пройшла. Вона знає, що ми зможемо пройти та йти шляхами, що ведуть до Бога. Але Вона не може зробити цього за нас. Вона не може замінити нас і не може жити та довіряти замість нас. Допоможіть Їй, щоб Вона могла нам допомогти. Адже Марія – Мати, Яка любить Своїх дітей, жадає й бажає для них найкращого, що потрібно нашим душам і нашому життю. Вона знає, що Бог створив нас для Себе, і наше серце неспокійне, поки ми не повернемося до джерела нашого життя – до Бога.

Молитва: Діво Маріє, Царице миру, Ти приходиш до нас у славі, у яку Бог увів тебе заслугами Ісуса Христа, Твого Сина. Ти приходиш до нас із дозволу Бога, як Ти говориш нам у Своїм посланні. Ти, що народила Царя миру Ісуса, бачиш і зараз, як у світі та в багатьох людських серцях панує сум’яття, ненависть та війна. Ти розповідаєш нам про руйнівні дії сатани, які нищать людські життя. Зло шириться через людей, які відкрилися духу війни та руйнування. До тебе, о Мати, ми підносимо руки й відкриваємо наші серця, щоб силою Твого заступництва Ти випросила дар миру Свого Сина Ісуса. Як Ти клопотала в Кані Галілейській, так і зараз, молимо Тебе, Царице миру, випроси нам і всім тим, хто страждає від наслідків війни та ненависті, визволення, миру й припинення війни та всіх воєн, що відбуваються у серцях людей, у наших сім’ях та у відносинах між людьми. Амінь.
Переглядів 1 596
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру через візіонерку Міріану Драгічевич-Солдо 2 серпня
"Дорогі діти! Я прийшла до вас, поміж вас, щоби ви віддали мені свої турботи, щоб я їх принесла своєму Сину, щоб заступалася за вас перед Ним для вашого добра. Знаю, що кожен з вас має свої турботи, свої випробування, тому вас по-материнськи закликаю: прийдіть за стіл мого Сина. Він для вас ламає хліб, дає вам Себе, дає вам надію, від вас очікує більше віри, надії і веселості. Oчікує від вас внутрішньої боротьби проти егоїзму, осудження і людських слабостей. Тому, я як мати, говорю: "Моліться! Бо молитва дає вам силу до внутрішньої боротьби.” Мій Син, ще малим часто мені говорив, що многі будуть любити мене і називати матір’ю. Я тут, посеред вас, відчуваю любов. Дякую вам. Ради цієї любові прошу свого Сина, щоб ніхто з вас, моїх дітей, не повернувся додому таким, яким прийшов, щоб ви понесли чим більш надії, милосердя і любові; щоб ви були моїми апостолами любові, які своїм життям будуть свідчити, що Небесний Отець є джерелом життя, а не смерті. Дорогі діти, знову, по-материнськи, прошу вас, моліться за вибраних мого Сина, за їхні благословенні руки, за своїх пастирів, щоб могли проповідувати мого Сина зі щораз більшою любов’ю і в такий спосіб здійснювати навернення. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)