Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Проповідь священика Анте Вуковича на Фестивалі молоді

Проповідь священика Анте Вуковича на Фестивалі молоді

  • 07 серпня 2014, 21:12
Проповідь священика Анте Вуковича на Фестивалі молодіЦентральною частиною Фестивалю молоді є Свята меса, яка святкується цьогорічними нововисвяченими священиками, і о. Анте Вукович проповідує кожної ночі. Тут ми наводимо першу частину проповіді о. Анте, яку він виголосив в неділю 3 серпня: « Ми, люди, є незвичайні створіння, ми є настільки незвичайні, що досі цікавимося тим, ким ми є насправді. Ми всюди бачимо голод. Ми не знаємо себе, ми є дивні створіння і найбільш незвичайні з всього, що було створено. Коли я дивлюсь на тіло, голодне і спрагле і, коли я заглядаю всередину, я бачу серце, яке є також спрагле і голодне. Це є серце, яке потребує розуміння, прийняття, любові і поезії.
Коли я заглядаю в розум, він також є голодним, він прагне зрозуміти, прагне історії. Де б я не подивився, я всюди бачу голод. Але, який би голод я не бачив, я думаю, що його потрібно втамувати. Я лише здогадуюсь, що це криється саме там, де і є секрет створення всього незвичайного. В цьому немає нічого дивного, що люди є голодні. Але насправді дуже легко отримати їжу, яку потребує голодна людина. Однак замість справжньої їжі, їй можуть дати отруту. І так зрозуміло, що голодна людина бере і їсть будь-що, але незрозумілим є те, що, читаючи пророка Ісая, ми бачимо, що лише з одного речення нам відкривається таємниця стількох зруйнованих і втрачених життів. Для чого витрачати гроші і наші заробітні плати на те, що не може нас поживити і задовольнити. Господь бачить добре. Людина може втамувати голод хорошим шляхом. І знову ж таки, як часто буває, що хтось обманює і зраджує іншого тільки тому, що не може втамувати голод і, навіть, гірше, він платить за це грошима і своїм життям. Як багато є обманутих людей, які відчувають справжній голод любові, прийняття і розуміння, але вони не можуть втамувати його. Після цього вони впадають в наркотики і залежності. І всякий раз, коли я чую чиїсь свідчення з Сенакольської спільноти, я не маю жодних питань і сумнівів стосовно того, що вони говорять правду. Але це стосується не кожної історії чи свідчення, яке я чую. Коли я слухаю політиків, в мене виникає багато питань, я завжди їм не вірю. Навіть, коли я слухаю нас, священиків, я все-таки не впевнений в тому, що ми говоримо ті речі, якими живемо і, в які віримо. Коли я слухаю їх, то думаю, як низько вони впали, як вони відійшли від своїх спільнот. Божий заклик з’являється переді мною, як сяюча іскра. Це просто. Хіба в Меджугор’є ми не можемо поглянути навкруги і побачити, як людський голод втамовується в такий чудовий спосіб безкоштовно. Сьогоднішнє читання говорить нам про людський голод і про те, як Бог бачить голод. Це не завжди одне й те саме, як ми бачимо його, як ми в церкві розуміємо і відчуваємо його, чи, як ті, хто близько до Бога, бачать його. Це чудова можливість побачити зблизька те, що Він, насправді, бачить.
Переглядів 3 777
Додати коментар

Послання Богородиці, 22серпня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні хочу вам сказати, що Бог хоче послати вам випробування, які можете подолати молитвою. Бог випробовує вас через щоденну працю. Зараз моліться, щоби спокійно подолали кожне випробування. З усього, через що Бог вас випробовує, виходьте відкритішими Богу й приступайте до Бога з любов’ю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 652
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (35)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)