Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер ХХХІV Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на четвер ХХХІV Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 25 листопада 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Четвер ХХХІV Звичайного тижня, рік І

Перше читання
Дан 6, 12-28

Читання з Книги пророка Даниїла

Тими днями люди прийшли поквапно й знайшли Даниїла, який молився й благав свого Бога. Відразу прийшли вони до царя та й почали говорити про царську заборону: «Чи ж не підписав ти заборону, яка стосується кожного, що хто протягом тридцятьох днів молитиметься до котрогось бога або людини, а не до тебе, має бути вкинутим до ями з левами?» Цар у відповідь сказав: «Це річ певна, за законом мідян та персів, що є невідкличний». Тоді ті відповіли, мовивши до царя: «Даниїл, що з полонених синів юдейських, не вважає ні на тебе, царю, ні на заборону, яку ти підписав, лише тричі на день проказує свою молитву». Почувши про те, засмутився цар вельми й задумав врятувати Даниїла; аж до заходу сонця вживав він заходів, щоб його врятувати. Але ті люди прийшли поквапно до царя й сказали йому: «Знай, царю, що за мідіянським та перським законом ніяка заборона й наказ, що видав цар, не можуть бути змінені». Тоді цар звелів привести Даниїла й вкинути його в яму для левів. Заговорив цар і мовив до Даниїла: «Бог твій, якому ти постійно служиш, хай тебе визволить». І принесено камінь і покладено на отвір ями, і запечатав її цар своїм перснем та перснями своїх вельмож, щоб не було змінено нічого щодо Даниїла. Потім пішов цар у свій палац і ліг спати натще, ба, й не звелів приносити собі страви, та й сон утік від нього. А вранці на світанку встав цар і пішов притьмом до левиної ями, і як наблизився до неї, крикнув жалібним голосом до Даниїла: «Даниїле, слуго Бога живого! Чи зміг твій Бог, якому ти постійно служиш, врятувати тебе від левів?» Тоді Даниїл відповів цареві: «Царю, живи навіки! Мій Бог послав ангела свого й той затулив пащі левам, тож вони не скоїли мені ніякої шкоди, бо Він визнав мене невинним перед собою, та й перед тобою, царю, я не вчинив нічого злого». Тоді цар зрадів тим вельми й повелів витягти Даниїла з ями; і витягли Даниїла з ями, й не знайшли на ньому ніякої рани, бо він поклався на свого Бога. На царський наказ привели тих людей, які обвинуватили Даниїла, і вкинули в яму для левів — самих їх, дітей їхніх і жінок їхніх; та ледве вони долетіли до дна ями, як накинулися на них леви й потрощили їм усі кості. Після того цар Дарій написав до всіх народів, племен та язиків, які живуть по всій землі: «Нехай ваш мир буде великий! Від мене дається наказ, щоб по всіх околицях мого царства боялись і тремтіли перед Богом Даниїла, бо Він — Бог живий і перебуває повіки, і Царство Його не занепаде ніколи, і влада Його кінця не матиме. Він визволяє і спасає, Він творить знаки та чуда на небі й на землі; Він спас Даниїла з левиних лап».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Дан 3, 68а і 69а і 70а і 71а. 72а і 73а і 74

Славте й возносьте Господа повіки

Благословіте Господа, роси та інею! *
Благословіте Господа криго і холоднечо!
Благословіте Господа, сніги та льоди! *
Благословіте Господа, дні і ночі!

Благословіте Господа, пітьма і світло! *
Благословіте Господа, блискавки і хмари!
Нехай земля Господа благословляє! *
Хай хвалить і благословить Його повіки.

Спів перед Євангелієм
Пор. Лк 21, 28

Алілуя, алілуя, алілуя

Ви­простайтеся і підійміть свої голо­ви,
бо наближається викуплення ваше

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 21, 20-28

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Коли побачите, що Єрусалим оточений військами, тоді знайте, що наблизилося його спустошення. Тоді ті, хто в Юдеї, хай втікають у гори, а хто всередині міста, хай виходять; ті, хто в околицях, хай не входять до нього, бо то будуть дні помсти, щоби сповнилося все написане. Горе ж вагітним і тим, хто годуватиме грудьми в ті дні! Бо буде велике горе на землі й гнів на цьому народі; і впадуть від вістря меча, і потраплять у полон до всіх народів, а Єрусалим буде топтаний язичниками, доки не закінчаться часи язичників. І будуть знамення на сонці, і місяці, і зорях, а на землі тривога народів від раптового морського реву та розбурханих хвиль, коли люди ціпенітимуть від страху й очікування того, що надходить на цілий світ, бо сили небесні захитаються. І тоді побачать Сина Людського, який йде на хмарі зі силою і великою славою. Коли ж почне це збуватися, випростайтеся і підійміть свої голови, бо наближається ваше викуплення».

Слово Господнє

Переглядів 903
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 серпня 2014., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Моліться в Моїх наміреннях, бо сатана хоче знищити Мій план, який маю тут, і вкрасти у вас мир. Тому, дітоньки, моліться, моліться, моліться, щоб Бог через кожного з вас міг діяти. Нехай ваші серця будуть відкриті Божій волі. Я вас люблю й благословляю Моїм Материнським благословенням. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)