Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер ХХХІV звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на четвер ХХХІV звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 28 листопада 2019, 11:22

Римо-католицький календар

Четвер ХХХІV звичайного тижня, рік І

Перше читання
Дан 6, 12-28

Читання з Книги пророка Даниїла

Тими днями люди прийшли поквапно й знайшли Даниїла, який молився й благав свого Бога. Відразу прийшли вони до царя та й почали говорити про царську заборону: «Чи ж не підписав ти заборону, яка стосується кожного, що хто протягом тридцятьох днів молитиметься до котрогось бога або людини, а не до тебе, має бути вкинутим до ями з левами?» Цар у відповідь сказав: «Це річ певна, за законом мідян та персів, що є невідкличний». Тоді ті відповіли, мовивши до царя: «Даниїл, що з полонених синів юдейських, не вважає ні на тебе, царю, ні на заборону, яку ти підписав, лише тричі на день проказує свою молитву». Почувши про те, засмутився цар вельми й задумав врятувати Даниїла; аж до заходу сонця вживав він заходів, щоб його врятувати. Але ті люди прийшли поквапно до царя й сказали йому: «Знай, царю, що за мідіянським та перським законом ніяка заборона й наказ, що видав цар, не можуть бути змінені». Тоді цар звелів привести Даниїла й вкинути його в яму для левів. Заговорив цар і мовив до Даниїла: «Бог твій, якому ти постійно служиш, хай тебе визволить». І принесено камінь і покладено на отвір ями, і запечатав її цар своїм перснем та перснями своїх вельмож, щоб не було змінено нічого щодо Даниїла. Потім пішов цар у свій палац і ліг спати натще, ба, й не звелів приносити собі страви, та й сон утік від нього. А вранці на світанку встав цар і пішов притьмом до левиної ями, і як наблизився до неї, крикнув жалібним голосом до Даниїла: «Даниїле, слуго Бога живого! Чи зміг твій Бог, якому ти постійно служиш, врятувати тебе від левів?» Тоді Даниїл відповів цареві: «Царю, живи навіки! Мій Бог послав ангела свого й той затулив пащі левам, тож вони не скоїли мені ніякої шкоди, бо Він визнав мене невинним перед собою, та й перед тобою, царю, я не вчинив нічого злого». Тоді цар зрадів тим вельми й повелів витягти Даниїла з ями; і витягли Даниїла з ями, й не знайшли на ньому ніякої рани, бо він поклався на свого Бога. На царський наказ привели тих людей, які обвинуватили Даниїла, і вкинули в яму для левів – самих їх, дітей їхніх і жінок їхніх; та ледве вони долетіли до дна ями, як накинулися на них леви й потрощили їм усі кості. Після того цар Дарій написав до всіх народів, племен та язиків, які живуть по всій землі: «Нехай ваш мир буде великий! Від мене дається наказ, щоб по всіх околицях мого царства боялись і тремтіли перед Богом Даниїла, бо Він – Бог живий і перебуває повіки, і Царство Його не занепаде ніколи, і влада Його кінця не матиме. Він визволяє і спасає, Він творить знаки та чуда на небі й на землі; Він спас Даниїла з левиних лап».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Дан 3, 68а і 69а і 70а і 71а. 72а і 73а і 74

Славте й возносьте Господа повіки

Благословіте Господа, роси та інею! *
Благословіте Господа криго і холоднечо!
Благословіте Господа, сніги та льоди! *
Благословіте Господа, дні і ночі!

Благословіте Господа, пітьма і світло! *
Благословіте Господа, блискавки і хмари!
Нехай земля Господа благословляє! *
Хай хвалить і благословить Його повіки.

Спів перед Євангелієм
Пор. Лк 21, 28

Алілуя, алілуя, алілуя

Ви­простайтеся і підійміть свої голо­ви,
бо наближається викуплення ваше

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 21, 20-28

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Коли побачите, що Єрусалим оточений військами, тоді знайте, що наблизилося його спустошення. Тоді ті, хто в Юдеї, хай втікають у гори, а хто всередині міста, хай виходять; ті, хто в околицях, хай не входять до нього, бо то будуть дні помсти, щоби сповнилося все написане. Горе ж вагітним і тим, хто годуватиме грудьми в ті дні! Бо буде велике горе на землі й гнів на цьому народі; і впадуть від вістря меча, і потраплять у полон до всіх народів, а Єрусалим буде топтаний язичниками, доки не закінчаться часи язичників. І будуть знамення на сонці, і місяці, і зорях, а на землі тривога народів від раптового морського реву та розбурханих хвиль, коли люди ціпенітимуть від страху й очікування того, що надходить на цілий світ, бо сили небесні захитаються. І тоді побачать Сина Людського, який йде на хмарі зі силою і великою славою. Коли ж почне це збуватися, випростайтеся і підійміть свої голови, бо наближається ваше викуплення».

Слово Господнє

Переглядів 1 817
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 червня 2010., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Дякуйте зі Мною Всевишньому за Мою присутність із вами. Моє Серце радіє, бачачи любов та радість при проживанні Моїх послань. Багато з вас відгукнулось, але Я чекаю й шукаю всі оспалі серця, щоб пробудилися зі сну невіри. Наблизьтесь ще ближче, дітоньки, до Мого Непорочного Серця, щоб Я могла вас усіх вести до вічності. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)