Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ХХХІV Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок ХХХІV Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 22 листопада 2021, 15:39

Римо-католицький календар

Понеділок ХХХІV Звичайного тижня, рік І

Перше читання
Дан 1, 1-6. 8-20

Початок Книги пророка Даниїла

Третього року царювання Йоакима, юдейського царя, вирушив Навуходоносор, вавилонський цар, проти Єрусалиму й обліг його. Господь видав в його руки Йоакима, юдейського царя, й частину посуду дому Божого, і він забрав його в Шінеар-край, у дім свого бога, і склав посуд у скарбницю свого бога. Цар повелів Ашпеназові, старшому над своїми скопцями, щоб привів із синів Ізрáїля, з царського роду та з шляхти, хлопців без ніякої хиби, гарних на вигляд, вивчених у всякій мудрості, скорих до науки, розумних у знанні й здатних до служби в царськім палаці, та щоб навчив їх письма й халдейської мови. Цар призначив для них щоденний харч із царського столу й вино, що сам пив, і звелів виховувати їх три роки, а потім вони мали б ставати до послуг цареві. Між ними були з синів юдейських Даниїл, Ананія, Мисаїл та Азарія. Даниїл постановив у своєму серці не сквернитись царськими харчами з царського столу й вином, що пив цар, тому і просив старшого над скопцями, щоб дозволено йому було не сквернитись. Бог зіслав Даниїлові ласкавість та прихильність з боку старшого над скопцями, але старший над скопцями сказав Даниїлові: «Боюсь я мого пана, царя, який сам призначив для вас їжу й пиття, щоб він не побачив, що ваші обличчя схудли більше, ніж у хлопців вашого віку, і щоб ви не вчинили мене винним перед царем». Тоді Даниїл сказав наглядачеві, якого старший над скопцями настановив над Даниїлом, Ананією, Мисаїлом та Азарією: «Зроби з твоїми слугами пробу протягом десятьох днів: нехай дадуть нам городину на харч і воду до пиття, і нехай потім з’являться перед тобою наші обличчя та обличчя хлопців, що їдять царський харч, і тоді роби з твоїми слугами, як забажаєш». Він послухав їх у тому й випробував їх десять днів; при кінці ж десятьох днів обличчя в них покращали та й тілом вони поповнішали супроти всіх тих хлопців, які їли царський харч. Отак наглядач брав їхній харч і вино, що вони мали пити, і давав їм городину. Що ж до цих чотирьох хлопців, то Бог дав їм знання й розуміння всякого письма та мудрості; а Даниїл мав до того ще й дар розуміти всякі видіння і сни. Як минув той час, який цар призначив, аби їх привели до нього, старший над скопцями появив їх Навуходоносорові. Цар розмовляв з ними, і з-поміж усіх не знайшовсь ані один такий, як Даниїл, Ананія, Мисаїл та Азарія, і вони почали служити перед царем. У кожній справі, де треба було розуму й розсуду, і про яку питав їх цар, він бачив, що вони вдесятеро розумніші за всіх віщунів та чародіїв, які були в цілому його царстві.

Слово Боже

Псалом респонсорійний

Дан 3, 52. 53а і 54а і 55аб і 56 (П.: пор. Дан 3, 52)

Благословен Ти, віковічний Боже

Благословен єси, Господи, Боже батьків наших,
і достохвальний і вельми возносимий повіки;
благословенно ім’я Твоє святе й славне, і
вельми достохвальне й возносиме повіки.

Благословен єси у Твоїм святім, славнім храмі.
Благословен єси на престолі царства Твого.
Благословен єси, що взираєш на безодні
і возсідаєш на Херувимах.
Благословен єси на небесній тверді.

Спів перед Євангелієм

Мт 24, 42а. 44

Алілуя, алілуя, алілуя

Пильнуйте і будьте готові,
бо тієї години, про яку й не думаєте, Син Людський приходить.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 21, 1-4

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус побачив тих, які кидали свої багаті дари до скарбниці. Помітив і одну бідну вдову, яка вки­дала туди дві лепти, і сказав: «Правду кажу вам, що ця бідна вдова більше від усіх ки­нула, бо всі ці зі свого достатку кида­ли в дар Богові, а вона зі своєї вбо­гості вкинула все, що мала на про­житок».

Слово Господнє

Переглядів 927
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 жовтня 2019 року, через візіонерку Марію
"Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю до молитви. Нехай молитва буде бальзамом для вашої душі, бо плід молитви - це радість, дарування, свідчення про Бога іншим через ваше життя. Дітоньки, у повному відданні Богові, Він потурбується про все та благословить вас - і ваші жертви матимуть сенс. Я з вами й усіх вас благословляю Моїм Материнським благословенням. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)