Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на Введення у храм Пресвятої Богородиці

Літургійні читання на Введення у храм Пресвятої Богородиці

  • 21 листопада 2019, 00:30

Римо-католицький календар

Введення у храм Пресвятої Богородиці (спомин)

Перше читання
Зах 2,14-17

Читання з Книги пророка Захарії

Третього року царювання Йоакима, юдейського царя, вирушив Навуходоносор, вавилонський цар, проти Єрусалиму й обліг його. Господь видав в його руки Йоакима, юдейського царя, й частину посуду дому Божого, і він забрав його в Шінеа-край, у дім свого бога, і склав посуд у скарбницю свого бога. Цар повелів Ашпеназові, старшому над своїми скопцями, щоб привів із синів Ізраїля, з царського роду та зо шляхти, хлопців без ніякої хиби, гарних на вигляд, вивчених у всякій мудрості, бистрих до науки, розумних у знанні й здатних до служби в царськім палаці, та щоб навчив їх письма й халдейської мови. Цар призначив для них щоденний харч із царського столу й вино, що сам пив, і звелів виховувати їх три роки, а потім вони мали б ставати до послуг цареві. Між ними були з синів юдейських Даниїл, Ананія, Мисаїл та Азарія. Даниїл постановив у своєму серці не осквернятись царськими харчами з царського столу й вином, що пив цар, тим і просив старшого над скопцями, щоб дозволено йому було не осквернитись. Бог зіслав Даниїлові ласкавість та прихильність з боку старшого над скопцями, але старший над скопцями сказав Даниїлові: "Боюсь я мого пана, царя, що сам призначив для вас їжу й пиття, щоб він не побачив, що ваші обличчя схудли більше, ніж у хлопців вашого віку, і щоб ви не вчинили мене винним перед царем”. Тоді Даниїл сказав наглядачеві, якого старший над скопцями настановив над Даниїлом, Ананією, Мисаїлом та Азарією: "Зроби з твоїми слугами пробу протягом десятьох днів: нехай дадуть нам городину на харч і воду до пиття, і нехай потім з’являться перед тобою наші обличчя та обличчя хлопців, що їдять царський харч, і тоді роби з твоїми слугами, як забажаєш”. Він послухав їх у тому й випробував їх десять день; при кінці ж десятьох днів обличчя в них покращали та й тілом вони поповнішали супроти всіх інших хлопців, що їли царський харч. Отак наглядач брав їхній харч і вино, що вони мали пити, і давав їм городину. Що ж до цих чотирьох хлопців, то Бог дав їм знання й розуміння всякого письма та мудрості; а Даниїл мав до того ще й дар розуміти всякі видіння і сни. Як минув час, що цар призначив був, аби їх привели до нього, старший над скопцями появив їх Навуходоносорові. Цар розмовляв з ними, і з-поміж усіх не знайшовсь ані один такий, як Даниїл, Ананія, Мисаїл та Азарія, і вони почали служити перед царем. У кожній справі, де треба було розуму й розсуду, і про яку питав їх цар, він бачив, що вони вдесятеро розумніші за всіх віщунів та чародіїв, які були в цілому його царстві.

Cлово Боже

Псалом респонсорійний
Лк 1, 46-48, 49-50, 51-53, 54-55

Благословенна, Діво Богородице

Величає душа моя Господа *
і дух мій радіє в Бозі, Спасі моїм,
бо Він зглянувся на покору слугині своєї; *
ось бо віднині ублажатимуть мене всі роди.

Велике бо вчинив мені Всемогутній, *
і святе Його ім’я.
Милосердя Його з роду в рід на тих, *
які страхаються Його.

Він виявив потугу рамена свого, *
розвіяв гордих у задумах їхніх сердець.
Скинув могутніх з престолів, підняв угору смиренних; *
наситив благами голодних, багатих же відіслав з порожніми руками.

Він пригорнув Ізраїля, слугу свого, *
згадавши своє милосердя,
як обіцяв був батькам нашим – *
Авраамові і його потомству повіки.

Спів перед Євангелієм
Мт 24, 42а. 44

Алілуя, алілуя, алілуя

Справді ж блаженні ті, що слухають слово Боже
і його зберігають.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 12, 46-50

Слова Євангелія від святого Матея

Коли він промовляв ще до народу, то його мати та брати стояли надворі, бажаючи з ним говорити.
Каже один до нього: "Он твоя мати і твої брати стоять надворі, бажаючи говорити з тобою.” Тоді він відповів тому, що говорив до нього: "Хто моя мати і хто брати мої?” Вказавши ж рукою на своїх учнів, мовив: "Ось моя мати і брати мої! Бо хто чинить волю мого Отця, що на небі, той мій брат, сестра і мати.”

Cлово Господнє

Переглядів 2 246
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 квітня 1993., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні всіх вас закликаю пробудити ваші серця для любові. Ідіть на природу й дивіться, як природа пробуджується, і це допоможе вам відкрити ваші серця для любові Бога-Творця. Хочу, щоб ви пробудили любов у ваших сім’ях: де є немир і ненависть, нехай запанує любов, бо коли є любов у ваших серцях, там є й молитва. І, дорогі діти, не забувайте, що Я з вами й допомагаю вам Своєю молитвою, щоб Бог дав вам силу любити. Я вас благословляю й люблю Своєю Материнською любов’ю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)