Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на Внебовзяття Пресвятої Діви Марії (РКЦ)

Літургійні читання на Внебовзяття Пресвятої Діви Марії (РКЦ)

  • 15 серпня 2017, 00:30

Римо-католицький календар

Внебовзяття Пресвятої Діви Марії
(урочистість)

Перше читання
Одкр 11, 19; 12, 1. 3-6. 10

Читання з Книги Одкровення святого Йоана Апостола

Відкрився Божий храм на небі, і з’явився ковчег Його Завіту в Його храмі. І велике знамення з’явилося на небі: жінка, зодягнена в сонце, і місяць під її ногами, а на її голові – вінець із дванадцяти зірок. І з’явилося на небі інше знамення: ось, великий червоний дракон, який мав сім голів і десять рогів, і на його головах – сім вінців. А його хвіст змів третину небесних зірок і скинув їх на землю. І змій став перед жінкою, яка мала народити, щоб, коли народить, пожерти її дитину. І вона народила дитину чоловічої статі, котра має пасти всі народи залізним жезлом. І взяте було її дитя до Бога і до Його престолу. А жінка втекла в пустелю, де мала місце, приготовлене Богом. І я почув гучний голос на небі, що промовляв: «Тепер настало спасіння і сила, і Царство нашого Бога, і влада Його Христа».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 45(44), 10-11, 12 і 16

Стоїть Цариця по Твоїй правиці

Дочки-царівни – в твоїй славі, +
і цариця – вся в офірському золоті –*
стала по твоїй правиці.
Послухай, дочко, глянь, прихили своє вухо: *
забудь свій народ і дім свого батька.

Бо ж цар бажає твоєї краси, *
адже ж він є твоїм паном! Тож йому поклонися.
Їх приведуть веселими та в захопленні – *
їх уведуть до палацу царя.

Друге читання
1 Кор 15, 20-26

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до коринтян

Брати! Христос встав з мертвих, – первісток з покійних. Оскільки смерть через людину, – то через людину й воскресіння мертвих. Як в Адамі всі помирають, так у Христі всі оживуть. Кожний у своєму порядку: первісток Христос, потім ті, які Христові, – під час Його приходу, а потім – кінець, коли Він передасть Царство Богові й Отцеві, коли знищить усяку владу, всяке панування та силу. Бо Йому належить царювати, доки не покладе всіх своїх ворогів собі під ноги. Останній ворог, який буде знищений, – це смерть, бо все підкорив Йому під ноги.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

Взята Марія на небеса,
радісно співають ангельські хори.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 1, 39-56

† Читання святого Євангелія від Луки

Тими днями Марія, вставши, поспішно пішла в гірську місцевість, до міста Юдиного. Вона ввійшла в дім Захарії і привітала Єлизавету. Коли ж почула Єлизавета привітання Марії, заворушилося немовля в її утробі. Єлизавета сповнилася Святим Духом і вигукнула гучним голосом, промовляючи: «Благословенна ти між жінками і благословенний плід твоєї утроби! І звідки ж мені це, щоби до мене прийшла Мати мого Господа? Бо як почула я твоє привітання, то з радощів заворушилася дитина в моїй утробі. Блаженна ж та, яка повірила, що здійсниться сказане їй Господом!» А Марія промовила: «Величає душа моя Господа, і радіє дух мій у Бозі, Спасителі моїм, бо Він зглянувся на покору слугині своєї; ось бо віднині блаженною зватимуть мене всі покоління, бо вчинив мені велике Сильний, і святе Ім’я Його, і милосердя Його з роду в рід для тих, хто боїться Його. Він виявив силу свого рамена, розсіяв гордих думками сердець їхніх, скинув могутніх з престолів і підняв угору покірних, голодних наситив благами, а багатих відіслав ні з чим. Він пригорнув Ізраїля, слугу свого, згадавши милосердя, як і проголосив нашим батькам – Авраамові та роду його аж до віку!» Тож Марія перебула в неї якихось три місяці й повернулася до свого дому.

Слово Господнє

Переглядів 2 386
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2

"Дорогі діти, Моє Материнське Серце страждає, коли дивлюся на Своїх дітей, які не люблять істини, які її приховують, коли дивлюся на Своїх дітей, які не моляться відчуттями й ділами. Я сумна, коли говорю Своєму Сину, що багато Моїх дітей не мають більше віри, що не знають Його – Мого Сина. Тому закликаю Вас, апостоли Моєї любові: старайтеся дивитися на саме дно до людських сердець – і там точно знайдете малий прихований скарб. Дивитися в такий спосіб є милосердям Небесного Отця. Шукати добро навіть там, де найбільше зло, старатися зрозуміти один одного й не судити – це те, чого Мій Син прагне від вас. А Я як Мати закликаю вас послухати Його.

Діти Мої, дух сильніший від тіла й, несений любов’ю та ділами, долає всі перешкоди. Не забувайте: Мій Син вас любив і любить. Його любов є з вами й у вас, коли ви одно з Ним. Він є світлом світу, і ніхто та ніщо Його не зможе зупинити в кінцевій славі.

Тому, апостоли Моєї любові, не бійтеся свідчити про істину. Свідчіть про неї з натхненням,  ділами, любов’ю, своєю жертвою, а над усе – смиренням. Свідчіть істину всім тим, які не пізнали Мого Сина. Я буду поруч із вами, Я підбадьорюватиму вас. Свідчіть про любов, яка ніколи не переминає, бо походить від Небесного Отця, Який є вічний і Який пропонує вічність усім Своїм дітям. Дух Мого Сина буде з вами. Знову вас закликаю, діти Мої: моліться за Своїх пастирів, моліться, щоб їх могла вести любов Мого Сина. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)