Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу ХХХІV Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на середу ХХХІV Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 24 листопада 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Середа ХХХІV Звичайного тижня, рік І

Перше читання
Дан 5, 1-6. 13-14. 16-17. 23-28

Читання з Книги пророка Даниїла

Тими днями цар Валтасар справив великий бенкет для тисячі своїх вельмож і перед лицем цієї тисячі пив вино. Напідпитку вже трохи, звелів Валтасар принести золотий та срібний посуд, що Навуходоносор, його батько, забрав з єрусалимського храму, аби пили з нього цар, його вельможі, його жінки та його наложниці. І принесено золотий та срібний посуд, забраний з храму Божого, що в Єрусалимі, й пили з нього цар, його вельможі, його жінки та його наложниці; пили вино й славили богів золотих, срібних, мідяних, залізних, дерев’яних та камінних. Під ту ж хвилю з’явилися пальці людської руки й заходилися писати навпроти свічника на вапні стіни царського палацу, і цар уздрів кінцівку руки, що писала. Відразу ж змінився цар на обличчі, його думки стривожили його, суглоби його криж ослабли й коліна його затряслися. Тоді ввели Даниїла перед царя. Цар заговорив і сказав до Даниїла: «Ти, Даниїле, один з полонених синів юдейських, яких цар, мій батько, привів був з Юдеї? Я чув про тебе, що дух богів у тобі й що світлий розум і велику мудрість відкрито в тобі. Про тебе ж я чув, що ти можеш пояснити значення й розв’язати труднощі; тож коли можеш прочитати оце написане й сказати мені про його глузд, будеш убраний у пурпуру, і золотий ланцюг буде на шиї в тебе, й станеш ти третім правителем у царстві». Тоді Даниїл у відповідь сказав цареві: «Подарунки твої нехай зостануться при тобі, й гостинці твої дай комусь іншому; а написане я цареві прочитаю й значення його об’явлю. Ти піднявся проти Господа небес; і принесено посуд Його дому перед тебе, і ти й твої вельможі, твої жінки та твої наложниці пили з них вино, і ти хвалив богів срібних і золотих, мідяних, залізних, дерев’яних та кам’яних, що не бачать, не чують і не розуміють, Бога ж, в руці якого твоє дихання й усі твої стежки, ти не славив. Тому і послав Він цю кінцівку руки, й було накреслене оце написане. Оце ж написано таке в тому, що накреслено: Мане, текел, фарес. А ось і значення мови: Мане — Бог облічив твоє царство й постановив йому кінець. Текел — тебе зважено на вазі і знайдено легким. Фарес — твоє царство розділено й віддано мідянам та персам».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Дан 3, 62а і 63а і 64а і 65а і 66а і 67а

Славте й возносьте Господа повіки. 

Благословіте Господа, сонце і місяць! *
Благословіте Господа, зорі небесні!
Господа благословіте, *
дощі і роси!

Благословіте Господа, всі вітри! *
Благословіте Господа, вогню і спеко!
Благословіте Господа, *
холоде й спекото!

Спів перед Євангелієм
Пор. Одкр 2, 10в

Алілуя, алілуя, алілуя

Будь вірний аж до смер­ті,
і Я вінцем життя Тебе увінчаю.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 21, 12-19

 Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Люди накладуть на вас свої руки і будуть переслідувати, видаючи в синагоги та в’язниці; поведуть вас до царів і волода­рів че­рез Моє Ім’я; станеться ж вам це на свід­чен­ня. Отже, покладіть у серцях ва­ших не турбуватися наперед, що від­повідати, бо Я вам дам слова та мудрість, яким не зможуть протистояти чи відповісти всі противники ваші. Видаватимуть вас і батьки, і бра­ти, і родичі, і друзі, і вб’ють деко­го з вас, і будуть ненавидіти вас усі че­рез Моє Ім’я. Але й волосина з вашої голови не пропаде. У вашій терпеливості здобу­де­те ваші душі.

Слово Господнє

Переглядів 935
Додати коментар

Послання Богородиці, 3 січня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Цими днями Господь вам уділив великі благодаті. Нехай цей тиждень буде подячним за всі благодаті, які вам Бог уділив. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)