Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ХVIІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок ХVIІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 27 липня 2020, 10:11

Римо-католицький календар

Понеділок ХVIІ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Єр 13, 1-11

Читання з Книги пророка Єремії

Так сказав мені Господь: «Іди, купи собі льняний пояс і підпережи ним собі крижі, та в воду не клади його». І купив я пояс, як заповів Господь, і підперезав собі крижі. І надійшло слово Господнє до мене вдруге: «Візьми пояс, що ти купив, що на крижах у тебе, встань та й піди на Євфрат і сховай його там у щілині в скелі». Пішов я та й сховав його на Євфраті, як заповідав мені Господь. Як же уплило чимало часу, сказав мені Господь: «Піди на Євфрат і візьми звідти пояс, що Я заповідав тобі сховати там». Пішов я на Євфрат, розшукав і взяв пояс з того місця, де я його сховав, і ось – пояс зогнив і став непридатним. І надійшло до мене таке слово Господнє: «Так говорить Господь: Отак Я знищу гординю Юди й велику гординю Єрусалима. Цей злий народ, який не хоче слухати Моїх слів, який ходить за своїм запеклим серцем і біжить слідом за іншими богами, щоб їм служити й перед ними ниць припадати, стане таким, як цей пояс, ні до чого не придатний. Бо як пояс прилягає чоловікові до стану, так Я пригорнув до себе увесь дім Ізраїля і дім Юди, – слово Господнє, – щоб вони були Моїм народом і славою Моєю, і хвалою Моєю, і окрасою Моєю; та вони не послухалися».
//

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Втор 32, 18-19. 20. 21(П.: пор. 18б)

Забув ти Бога, а це Він – Творець твій

Скелю, що привела тебе на світ, ти занехаяв, *
про Бога, який породив тебе, забувся.
Побачив те Господь і відкинув у гніві *
власних синів і дочок власних.

Та й промовив: «Лице Моє від них сховаю, *
і побачу, який кінець їх буде;
вони бо – рід розбещений, *
діти, що вірності не мають.

Вони збудили ревнощі Мої тим, що не є Богом, *
розгнівали Мене бовванами своїми;
а Я збуджу їх ревнощі тим, що не є народом, *
Я роздратую їх – людом нетямущим».

Спів перед Євангелієм
Як 1, 18

Алілуя, алілуя, алілуя

Отець забажав і породив нас Словом істини,
щоб ми стали наче початком Його творіння.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 13, 31-35

Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус іншу притчу подав їм, кажучи: «Царство Небесне подібне до зерна гірчиці, що його людина взяла та й посіяла на своєму полі; воно, хоч і найменше з усіх зерен, та коли виросте, стає більшим за всю городину і стає деревом, так що прилітають птахи небесні й гніздяться на його гілках». Іншу притчу навів їм: «Царство Небесне подібне до закваски, що її жінка взяла й поклала до трьох мірок борошна, поки все вкисло». Все це промовляв Ісус людям у притчах, а без притчі нічого їм не говорив, щоби збулося сказане через пророка, який говорив: «Відкрию уста Мої в притчах, виявлю сховане від початку світу!»

Слово Господнє

Переглядів 1 464
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 1992., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні хочу всіх вас узяти під Свій Покров і захистити вас від усіх нападів сатани. Сьогодні день миру, але в цілому світі – багато немиру. Тому закликаю вас, щоб усі разом зі Мною, через молитву, будували новий світ миру. Без вас Я не можу цього зробити. І тому закликаю вас Своєю Материнською любов’ю, а все інше Бог виконає. Тож відкрийтеся Божим планам та Його задумам, щоби ви могли співпрацювати з Ним заради миру й добра. Не забувайте, що ваше життя не є вашим, але даром, яким маєте радувати інших та вести їх до вічного життя. Дорогі діти, нехай вас завжди супроводжує ніжність Мого Маленького Ісуса. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 311 496
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Жовтень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Жовтень 2024 (17)
Вересень 2024 (37)
Серпень 2024 (41)
Липень 2024 (42)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)