Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ІV Великоднього тижня, рік А (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок ІV Великоднього тижня, рік А (РКЦ)

  • 08 травня 2017, 09:26

Понеділок ІV Великоднього тижня, рік А

Перше читання
Діян 11, 1-18

Читання з Діянь Апостолів

Тими днями апостоли й брати, які були в Юдеї, почули, що і язичники прийняли Боже Слово. Коли Петро прийшов у Єрусалим, з ним почали сперечатися ті, хто з обрізаних, кажучи: «Ти увійшов до людей, які не обрізані, та їв з ними!» І, розпочавши, Петро виклав їм за порядком, кажучи: «Я був у місті Йопії і молився, і побачив у духовному екстазі видіння: з неба спускалося якесь начиння, неначе велика скатертина, яка за чотири кінці спускалася з неба, й воно наблизилося аж до мене. Поглянувши на нього, роздивившись, я побачив земних чотириногих – звірів, плазунів, небесних птахів – і почув голос, який говорив мені: "Встань, Петре, заріж і з’їж!” Та я сказав: "В жодному разі, Господи, бо те, що оскверняє, або нечисте ніколи не входило до моїх уст!” А голос із неба зазвучав удруге: "Що Бог очистив, того не вважай за те, що оскверняє!” Це сталося тричі, – й все піднялося назад на небо. Тут же троє людей з’явилися перед домом, у якому я був, – вони були послані до мене з Кесарії. І Дух мені сказав іти з ними без жодних вагань. Пішли зі мною шестеро цих братів, і ми ввійшли в дім чоловіка. Той розповів нам, як побачив у своєму домі ангела, який став і сказав йому: "Пошли до Йопії і поклич Симона, який зветься Петром, котрий промовлятиме до тебе слова, якими спасешся ти і весь твій дім!” Коли ж я почав говорити, то злинув на них Святий Дух, – як і на нас спочатку. І мені пригадалося Господнє слово, як Він говорив: "Йоан хрестив водою, ви ж будете охрещенні Духом Святим!” Якщо Бог дав їм однаковий дар, як і нам, які повірили в Господа Ісуса Христа, то хто я такий, щоби мені забороняти Богові?» Почувши це, вони замовкли і прославили Бога, кажучи: «Отже, і язичникам Бог дав покаяння для життя». //

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 42(41), 2-3; Пс 43(42), 3. 4 (П.: пор. Пс 42(41), 3а)

Бога живого душа моя прагне

Або: Алілуя

Як олень прагне до джерела води, *
так душа моя прагне до Тебе, Боже.
Моя душа спрагнена Бога, живого Бога. *
Коли прийду і з’явлюся перед обличчям Бога?

Пошли своє світло *
і свою правду.
Вони мене ведуть і допровадять *
до Твоєї святої гори, в Твої оселі.

І я прийду до Божого жертовника, *
до Бога, розради і потіхи моєї.
Прославлятиму Тебе на гуслах, *
Боже, мій Боже!

Спів перед Євангелієм
Йн 10, 14

Алілуя, алілуя, алілуя

Я – Пастир добрий.
І Я знаю своїх, і Мої Мене знають.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 10, 11-18

+ Слова Євангелія від святого Йоана.

Ісус сказав:
    «Я - добрий пастир. Добрий пастир життя своє за овець покладе. Наймит, що не є пастир, якому вівці не належать, - бачить вовка, що надходить, та й полишає вівці і біжить геть. А вовк хапає їх і розполохує. Бо він - наймит і не турбується вівцями. 
    Я ж - добрий пастир і знаю своїх, а мої Мене знають. Як Отець мій Мене знає, і Я знаю Отця, і життя своє кладу Я за моїх овець. Ще й інші вівці Я маю, що не з цієї кошари. Я і їх мушу привести, і вчують вони мій голос, - і буде одне стадо й один пастир! 
    За те Отець мій Мене й любить, бо Я кладу моє життя, щоб знову його взяти. Ніхто його в Мене не забирає, бо Я сам кладу його від себе. Владу бо маю його покласти і владу маю назад його забрати; від Отця мого прийняв Я цю заповідь».

Слово Господнє

Переглядів 2 024
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 серпня 2004., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Закликаю вас всіх до навернення серця. Вирішіть, як у перші дні Мого приходу сюди, на цілковиту переміну свого життя. Так, дітоньки, матимете силу стати на коліна перед Богом і відкрити свої серця. Бог почує ваші молитви й вислухає їх. Я перед Богом заступаюся за кожного з вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)