Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер у Великодній октаві (РКЦ)

Літургійні читання на четвер у Великодній октаві (РКЦ)

  • 20 квітня 2017, 00:30

Четвер у Великодній октаві

Перше читання
Ді 3, 11-26

Читання з Діянь Апостолів

         Коли кривий, який був оздоровлений, тримався Петра й Йоана, увесь народ, здивований, прибіг до них у притвор, званий Соломоновим.

         Побачивши це Петро, промовив до народу: «Мужі ізраїльські! Чому дивуєтеся з цього? Чому ви дивитесь на нас, немов би ми вчинили власною силою і нашим благочестям те, що оцей ходить? Бог Авраама, Ісаака і Якова, Бог отців наших, прославив слугу свого Ісуса, що Його ви видали й відреклися перед Пилатом, коли цей присудив Його пустити; ви ж Святого і Праведного зреклися і просили, щоб вам помилувано чоловіка душогубця, а Творця життя вбили, якого Бог воскресив з мертвих, чому ми свідки.

         І через віру в Його ім’я - оцього, що ви бачите й знаєте, Його ім’я закріпилось, і віра, що через Нього, дала йому повне видужання перед усіма вами.

         Однак, браття, я знаю, що ви через незнання це зробили, як і ваші князі; та Бог здійснив це так, що наперед звістив устами всіх пророків, що Христос має страждати. Тож покайтеся і наверніться, щоб ваші гріхи були стерті; і щоб так прийшли від Господа часи відпочинку, і Він прислав призначеного вам Христа Ісуса. Треба було, щоб Його прийняло небо аж до часу відновлення усього, про що Бог споконвіку говорив устами своїх святих пророків.

         Мойсей сказав: „Господь, Бог наш, піднесе вам Пророка, як мене, з-посеред братів ваших. Ви слухатиметесь Його в усьому, що вам скаже. А кожний, хто не буде слухатися того Пророка, буде викорінений з народу”. Так само всі пророки від Самуїла й ті, що говорили потім, звіщали про ці дні.

         Ви - сини пророків і Завіту, що Бог був заключив із вашими батьками, кажучи до Авраама: „В твоїм потомстві будуть благословенні всі сім’ї землі”.  Вам насамперед Бог воскресив слугу свого і послав Його, щоб Він благословив вас та відвертав кожного з вас від поганих учинків».

         Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 8, 2 і 5. 6-7. 8-9 (П.: пор. 2аб)

Якже предивне ім’я Твоє, Боже
або: Алілуя.

Господи, Боже наш,  *
яке предивне Твоє ім’я по всій землі!
Що той чоловік, що згадуєш про нього,  *
або людська істота, що про неї дбаєш.

Мало чим зменшив єси його від ангелів,  *
славою й честю увінчав його.
Поставив його володарем над творами рук Твоїх,  *
усе підбив йому під ноги.

Вівцю й усю скотину,  *
та ще й дикого звіря,
птицю небесну й рибу в морі,  *
і все, що морськими стежками ходить.

Спів перед Євангелієм
Пс 118(117), 24

Алілуя, алілуя, алілуя

Цей день учинив Господь,
радіймо і веселімся в ньому.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Лк 24, 35-48

+ Слова Євангелія від святого Луки

         Учні розповідали, що сталося в дорозі, і як вони пізнали Ісуса при ламанні хліба.

         Коли ж вони так говорили, сам Ісус став посеред них і до них каже: «Мир вам!»

         Вони ж, налякані та повні страху, думали, що духа бачать. Та Він сказав їм: «Чого стривожились? Чого ті сумніви постають у серцях ваших? Гляньте на мої руки та на мої ноги: це ж Я сам. Доторкніться до Мене та збагніть, що дух тіла й костей не має, як бачите, що Я їх маю». Сказавши це, Він показав їм руки й ноги.

         А як вони з радощів не йняли Йому ще віри й чудувались, Він сказав: «Чи маєте ви тут що їсти?» Вони подали Йому кусень печеної риби. Він узяв його й спожив перед ними.

         Потім Ісус до них промовив: «Це власне ті слова, що Я, бувши ще з вами, сказав вам: Треба, щоб сповнилось усе написане про Мене в законі Мойсея, в пророків та у псалмах».  Тоді відкрив їм розум, щоб вони розуміли Писання.

         І мовив до них: «Так написано, що треба було, щоб Христос страждав і третього дня воскрес із мертвих, і щоб у Його ім’я проповідувалось покаяння на відпущення гріхів усім народам, почавши від Єрусалиму. Ви - свідки того всього».

         Слово Господнє

Переглядів 2 771
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 2014., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю, аби й ви були, як зорі, котрі своїм сяйвом дають світло та красу іншим, щоб раділи. Дітоньки, будьте й ви сяйвом, красою, радістю та миром, а особливо – молитвою для всіх тих, які далеко від Моєї любові й любові Мого Сина Ісуса. Дітоньки, свідчіть про свою віру й молитву в радості, в радості віри, яка є у ваших серцях, і моліться за мир, який є дорогоцінним даром від Бога. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)