Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу Великодньої октави (РКЦ)

Літургійні читання на середу Великодньої октави (РКЦ)

  • 19 квітня 2017, 16:36

Середа у Великодній октаві

Перше читання
Ді 3, 1-10

Читання з Діянь Апостолів

                Петро і Йоан ішли у храм на молитву о дев’ятій годині. А був там чоловік кривий від лона матері своєї, якого приносили і клали щодня біля дверей храму, що звалися Красними, просити милостині від тих, що йшли до храму. Як тільки він побачив Петра і Йоана, що саме входили у храм, попросив у них милостиню.

                Петро з Йоаном, споглянувши на нього, сказали: «Глянь на нас!» Той вдивлявсь у них, сподіваючися щось від них дістати. Петро промовив: «Срібла й золота нема у мене; що ж маю, те тобі даю: В ім’я Ісуса Христа Назарянина, встань і ходи!» І схопивши його за правицю, підвів його, і тієї хвилі окріпли його ноги з суглобами. Встав той, зірвавшись, і почав ходити й увійшов з ними у храм, ходячи, підскакуючи і хвалячи Бога.

                Увесь народ бачив, як він ходив і хвалив Бога. Вони пізнали його, що це той, який сидів при Красних дверях храму для милостині, і сповнилися страхом та здивуванням над тим, що йому сталося.

                Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 105(104), 1-2. 3-4. 8-9 (П. Пс 33(32), 5б)

Повна земля вся благодаті Бога.          
або: Алілуя.

Хваліте Господа, взивайте Його ім’я,  *
звіщайте між народами Його учинки.
Співайте Йому, псалми Йому співайте,  *
розповідайте про всі Його діла чудесні.

Хвалітеся Його святим ім’ям,  *
хай радується серце тих, що Господа шукають.
Шукайте Господа і Його силу,  *
шукайте Його обличчя завжди.

Він вічно пам’ятає про союз свій,  *
слово, що заповідав на тисячу родів,
союз, що уклав з Авраамом,  *
і свою клятву Ісаакові.

Спів перед Євангелієм
Пс 118(117), 24

Алілуя, алілуя, алілуя

Цей день учинив Господь,
радіймо і веселімся в ньому.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 24, 13-35

Ісуса пізнали при ламанні хліба

+ Слова Євангелія від святого Луки

                Першого дня тижня двоє учнів Ісуса ішли в село, на ім’я Емаус, стадій сто шістдесят від Єрусалиму, і розмовляли між собою про те, що сталось. А як вони розмовляли та сперечалися між собою, сам Ісус, наблизившись, ішов разом з ними, але очі їм заступило, щоб Його не пізнали.

                Він їх спитався: «Що це за розмова, що ви, ідучи, ведете між собою?» Ті зупинились, повні смутку. Озвався тоді один з них, на ім’я Клеопа, і Йому каже: «Ти ж бо один, що мешкаєш у Єрусалимі, а не знаєш, що цими днями в ньому сталося?»

                І Він спитав їх: «Що таке?»

                Вони ж Йому сказали: «Те, що сталося з Ісусом Назарянином, мужем, що був пророком, могутнім - ділом та словом перед Богом і всім народом, - та як наші первосвященики й князі видали Його на засуд смертний і Його розіп’яли. А ми сподівались, що це Він Той, Хто має визволити Ізраїля. До того ж усього ось третій день сьогодні, як це сталось! Деякі з наших жінок, щоправда, нас здивували: вони пішли були ранесенько до гробниці, та, не знайшовши Його тіла, повернулись і нам оповіли, що вони бачили ангелів, які їм з’явились і сказали, що Він живий. Деякі ж з наших пішли до гробниці й знайшли так, як жінки сказали; Його ж вони не бачили».

                А Він промовив до них: «О безумні й повільні серцем у вірі супроти всього, що були пророки оповіли! Хіба не треба було  Христові так страждати й увійти в свою славу?» І, почавши від Мойсея та від усіх пророків, Він вияснював їм те, що в усім Писанні стосувалося до Нього.

                Коли вони наблизились до села, куди йшли, Ісус удав, що хоче простувати далі. Вони ж наполягали, кажучи: «Зостанься з нами, бо вже надвечір, і день уже похилився». І Він увійшов, щоб зостатись. І от, як Він був за столом з ними, взяв хліб, поблагословив, і, розламавши його, дав їм. Тоді відкрились в них очі, і вони Його пізнали. А Він зник від них. І казали вони один до одного: «Чи не палало наше серце в нас у грудях, коли Він промовляв до нас у дорозі та вияснював нам Писання?»

                І вони рушили негайно й повернулися в Єрусалим, і там знайшли зібраних одинадцятьох і тих,  що були з ними, які їм сказали: «Христос справді воскрес і з’явився Симонові».  І вони розповіли те, що сталося в дорозі і як вони Його пізнали при ламанні хліба.

                Cлово Господнє

Переглядів 2 347
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 6 вересня 1984р.
"Дорогі діти! Без молитви немає миру. Тому кажу вам, дорогі діти, моліться перед хрестом за мир. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 783
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (1)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)