Свято Навернення св. Апостола Павла

  • 25 січня 2016, 00:30

 

Свято Навернення св. Апостола Павла

Перше читання

Діян 22, 3-16 або Діян 9, 1-22

Читання з Діянь Апостолів

Я – чоловік-юдей, який народився в Тарсі в Килікії, вихований у цьому ж місті, біля ніг Гамалиїла, докладно навчений батьківського закону: я – ревнитель Бога, як всі ви сьогодні. Я цей напрям вчення переслідував аж до смерті, в’яжучи і передаючи до в’язниці чоловіків і жінок, – як засвідчать про мене всі старші й первосвященик. Від них я одержав листи до братів у Дамаску й пішов, аби зв’язаними привести в Єрусалим для покарання тих, які там були. Але сталося, коли я йшов і наближався до Дамаска, десь опівдні раптом з неба засяяло довкола мене велике світло. Я впав на землю і почув голос, який говорив мені: Савле, Савле, чому Мене переслідуєш? Я відповів: Хто Ти, Господи? Сказав мені: Я – Ісус Назарянин, якого ти переслідуєш. А ті, хто був зі мною, побачили світло [і перелякалися], але голосу, який говорив до мене, не чули. Я запитав: Господи, що мені робити? А Господь промовив до мене: Встань, іди в Дамаск, а там скажуть тобі про все, що потрібно тобі робити! І оскільки від того яскравого світла я не бачив, то ті, хто був зі мною, вели мене в Дамаск за руку. А один Ананій, побожний, згідно із Законом, муж, про якого добре свідчать усі юдеї – мешканці [Дамаска], – прийшов до мене, став і сказав мені: Савле, брате, прозрій! І в тій хвилині я побачив його.Він же сказав: Бог наших батьків призначив тебе, щоб ти пізнав Його волю і побачив Праведного та почув голос з Його уст, бо ти будеш Йому свідком перед усіма людьми про те, що побачив і почув. А тепер чого очікуєш? Встань, охрестися та обмий свої гріхи, прикликавши Його Ім’я!

Слово Боже


Або:

Савло, ще дихаючи погрозою і вбивством на Господніх учнів, підійшов до первосвященика й випросив у нього листів у Дамаск – до синагог, аби привести зв’язаними в Єрусалим тих, кого знайде з того напряму вчення, – чоловіків і жінок. Коли ж він ішов і наближався вже до Дамаска, раптом його осяяло світло з неба. Він упав на землю і почув голос, який говорив йому: Савле, Савле, чому ти Мене переслідуєш? А він запитав: Хто ти, Господи? Він же відповів: Я – Ісус, якого ти переслідуєш. [Важко тобі бити ногою колючку!] Тож устань, увійди до міста, і скажуть тобі, що тобі потрібно робити! Люди, які подорожували з ним, стояли й дивувалися, бо чули голос, але нікого не бачили. Савло ж підвівся із землі, і хоч очі його були відкриті, він нічого не бачив. Тож, ведучи його за руку, вони ввійшли в Дамаск. Три дні він не бачив, не їв і не пив.
У Дамаску був один учень, на ім’я Ананій. І Господь у видінні сказав йому: Ананію! А той відповів: Ось я, Господи! Господь же промовив до нього: Встань, піди на вулицю, що зветься Рівна, в домі Юди шукай тарсянина на ім’я Савло, бо ось він молиться. У видінні він побачив, що муж на ім’я Ананій прийшов і поклав на нього руки, щоб він прозрів. Та Ананій відповів: Господи, чув я від багатьох про цього чоловіка, скільки зла він наробив твоїм святим у Єрусалимі! І тут має владу від первосвящеників ув’язнювати всіх, хто кличе Твоє Ім’я. А Господь йому сказав: Іди, бо для Мене він є вибраною посудиною, аби понести Моє Ім’я до народів, до царів і до синів Ізраїля. Тому що Я покажу йому, скільки має він постраждати за Моє Ім’я! Тож Ананій пішов, увійшов до хати, поклав на нього руки й сказав: Савле, брате! Послав мене Господь Ісус, який з’явився тобі в дорозі, котрою ти йшов, щоб ти прозрів і наповнився Духом Святим. І вмить наче якась луска відпала з його очей, і він став бачити, а вставши, охрестився  і прийняв їжу, аби підкріпитися. Декілька днів він пробув з учнями, які перебували в Дамаску. І в синагогах він відразу ж почав проповідувати про Ісуса, що Він – Син Божий. Тож дивувалися всі, хто слухав, і говорили: Хіба це не той, котрий переслідував у Єрусалимі тих, які прикликають це Ім’я, а сюди прийшов, щоби в’язати їх і вести до первосвящеників? Савло ще більше міцнів і бентежив юдеїв, які жили в Дамаску, доводячи, що Він є Христос.

Слово Боже

 

Псалом респонсорійний

Усьому світу несіть слово Боже

Пс 117 (116)

Хваліте Господа, усі народи! *
Славте Його, усі люди!
Велике бо до нас Його милосердя, *
і вірність Господа повіки.

 

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

Не ви мене вибрали, а Я вас вибрав,
щоб ви йшли і плід принесли.


Євангеліє

Мк 16, 15-18

Читання святого Євангелія від Марка

І Він сказав їм: Ідіть по цілому світі й усьому творінню проповідуйте Євангеліє. Хто повірить і охреститься, буде спасенний, а хто не повірить, осуджений буде. І такі ознаки будуть супроводжувати тих, хто повірив: Моїм Ім’ям виганятимуть бісів, говоритимуть новими мовами, братимуть у руки зміїв; і хоча щось смертоносне вип’ють, їм не зашкодить; будуть покладати руки на хворих, і вони ставатимуть здоровими.

Слово Господнє

Переглядів 3 160
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 2011., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Дивлюсь на вас і не бачу радості у ваших серцях. Сьогодні хочу дати вам радість Воскреслого, щоб Він провадив вас й огорнув Своєю любов’ю та ніжністю. Люблю вас і неустанно молюся перед Моїм Сином Ісусом за ваше навернення. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)