Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок І звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок І звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 11 січня 2016, 00:30

Перше читання
1 Сам 1, 1-8

Початок Першої Книги Самуїла

Був один чоловік у Раматаїмі, Цуфій з гори Ефраїм, на ім’я Елкана, син Єрохама, сина Елігу, сина Тоху, сина Цуфа ефраїмія. Було в нього дві жінки: одна на ім’я Анна, а друга – Пенінна. У Пенінни були діти, а в Анни дітей не було. Щороку чоловік той ходив із свого міста поклонитися й принести жертву Господу Сил у Шіло, де були два сини Елі, Хофні та Пінхас, священики Господні. Коли надходив День, і Елкана звичайно приносив жертву, він давав Пенінні, своїй жінці, й усім її синам та дочкам по частці. Анні ж давав тільки одну добірну частку, бо любив її, незважаючи на те, що Господь замкнув її лоно. А тут ще й суперниця її гірко їй дошкуляла з-за її недолі, тому що Господь замкнув її лоно. Отак воно рік у рік бувало, щоразу як вони ходили до Господнього дому; Пенінна завдавала жалю Анні, а Анна плакала й не їла. Раз якось Елкана, її чоловік, сказав до неї: «Чого ти, Анно, плачеш? Чому ти не їси нічого? Чого сумує твоє серце? Хіба я тобі не дорожчий від десятьох синів?»

Слово Боже


Псалом респонсорійний
Пс 116 Б (115)

Жертву прослави принесу я Богу

Або: Алілуя

Чим я Господу віддячу *
за все добро, яке мені дав Він?
Я підійму чашу спасіння *
і прикличу Господнє Ім’я!

Обіцяне мною Господу в молитві *
я виконаю перед усім Його народом!
Дорогоцінна перед Господом *
смерть Його побожних.

О Господи, я Твій раб, я Твій раб і син Твоєї рабині. *
Ти розірвав мої кайдани,
Тобі принесу жертву похвальну *
і прикличу Господнє Ім’я.

Обіцяне мною Господу в молитві *
я виконаю перед усім Його народом:
у дворах Господнього дому, *
посеред тебе, Єрусалиме!


Спів перед Євангелієм
Мк 1, 15

Алілуя, алілуя, алілуя
Наблизилося Царство Боже.
Покайтеся і віруйте в Євангеліє!
Алілуя, алілуя, алілуя


Євангеліє
Мк 1, 14-20

† Читання святого Євангелія від Марка

Після того, як був виданий Йоан, Ісус прийшов до Галілеї і проповідував Боже Євангеліє. Він казав: «Сповнився час, і наблизилося Царство Боже. Покайтеся і віруйте в Євангеліє!» А коли проходив біля Галілейського моря, то побачив Симона й Андрія, Симонового брата, які закидали невід у море, оскільки були рибалками. Тож сказав їм Ісус: «Ідіть за Мною, і Я зроблю вас ловцями людей». І негайно, покинувши сіті, вони пішли за Ним. А пройшовши дещо далі, Він побачив Якова Зеведеєвого та його брата Йоана, які були в човні та лагодили сіті, і відразу покликав їх. Залишивши свого батька Зеведея в човні з наймитами, вони пішли за Ним.

Слово Господнє

Переглядів 2 888
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 2014, через візіонера Якова Чоло
На останньому щоденному явлінні 12 вересня 1998 року Богородиця сказала Якову Чоло, що тепер він буде мати явління щорічно один раз на рік 25 грудня на Різдво. Так було і в цьому році. Явління почалось о 14:40 і тривало 8 хвилин. Потім Яків передав нам послання:
Дорогі діти! Сьогодні, в цей благодатний день, хочу, щоб кожне ваше серце стало вифлеємською стаєнкою, в якій народився Спаситель світу. Я ваша Mати, яка вас безмірно любить і піклується про кожного з вас. Тому, діти Мої, віддайтеся Мамі, щоб могла кожне ваше серце і ваше життя покласти перед малим Ісусом, тому що лише так, діти Мої, ваші серця будуть свідками щоденного Божого народження у вас. Дозвольте Богові, щоб освітив ваші життя світлом і ваші серця радістю, аби могли щоденно освітлювати шлях і бути прикладом істинної радості для інших, які живуть у темряві й не відкриті Богові та Його благодатям. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)