Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХХХІІ неділю звичайну (РКЦ)

Літургійні читання на ХХХІІ неділю звичайну (РКЦ)

  • 08 листопада 2015, 00:00

 

Перше читання

1 Цар 17, 10-16

Читання з Першої книги Царів

Тими днями устав пророк Ілля та й подався в Сарепту; прийшов до воріт міста, аж ось удовиця збирає дрова. Покликав він її та й каже: «Дай мені, будь ласка, трохи води з глечика напитись». Як же вона йшла по воду, кликнув у слід і каже: «Принеси мені, будь ласка, і шматок хліба в своїй руці». Вона ж каже: «Так певно, як живе Господь, Бог твій, нема в мене нічого печеного, тільки пригорща муки в посудині та трошки олії у глечику. Оце назбираю трохи дров та повернувшись, приготую, що маю, собі та синові, а там з’їмо й помремо». Ілля ж їй: «Не журись, іди й зроби, як сказала; тільки наперед спечи мені коржика і принеси сюди, собі ж і синові приготуєш опісля. Так бо говорить Господь, Бог Ізраїля: "Посуд з мукою не опорожниться, глечик з олією не опустіє аж до того дня, коли Господь пошле дощ на землю”». Пішла вона й зробила, як сказав їй Ілля; і їла вона, він і її син довго. Посуд з мукою не опорожнювався, глечик з олією не вичерпувався, за словом, яке Господь сказав через Іллю.

Слово Боже


Псалом респонсорійний
Пс 146, 7. 8-9а. 9бв-10


Слав, моя душе, Господа святого

Або: Алілуя

Господь чинить суд скривдженим, *

дає поживу голодним.

Господь звільняє в’язнів, *

Господь відкриває сліпим очі.

Господь відкриває сліпим очі, *

Господь повалених підносить,

Господь праведних любить. *

Господь чужинців оберігає.

Сироті та вдові Він полегшення приносить, *

а дорогу грішних Він нищить.

Господь буде царювати навіки, – *

твій Бог, Сіоне, із покоління в покоління.


Друге читання

Євр 9, 24-28

Читання з Послання до євреїв

Христос увійшов не в рукотворну святиню, яка відображала істинну, але в саме небо, щоб тепер з’явитися перед Божим обличчям за нас. І не для того, аби багато разів приносити себе, як первосвященик, входячи щороку до святині з чужою кров’ю, – у такому випадку від створення світу Він мав би багато разів страждати. Тепер же Він з’явився один раз наприкінці віків, щоб своєю жертвою виявити гріх. І так, як призначено людям один раз померти, а потім суд, так і Христос: один раз приніс себе, аби понести гріхи багатьох; другий же раз Він з’явиться не задля гріха, а тим, які очікують Його на спасіння.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм

Мт 5, 3

Алілуя, алілуя, алілуя

Блаженні убогі духом,

бо їхнє Царство Небесне.

Алілуя, алілуя, алілуя


Євангеліє
Мк 12, 38-44 (довше) або 41-44 (коротше)

Читання святого Євангелія від Марка

Того часу Ісус казав у навчанні своєму: «Стережіться книжників, які люблять проходжуватися в довгих шатах, приймати вітання на майданах, перші місця в синагогах та почесні місця на бенкетах; які поглинають доми вдовиць, але довго напоказ моляться, – вони дістануть суворіший присуд!» Сівши напроти скарбниці, Він дивився, як люди кидають мідяки до скарбниці. Численні багатії вкидали чимало. І підійшла одна бідна вдова, і вкинула дві лепти, тобто кодрант. І, покликавши своїх учнів, Він сказав їм: «Воістину кажу вам, що ця бідна вдова вкинула більше за всіх тих, які кидали тут до скарбниці, бо всі кидали з надлишку, а вона дала зі своєї убогості все, що мала, весь свій прожиток».

Слово Господнє

або коротше:


Читання святого Євангелія від Марка

Сівши напроти скарбниці, Ісус дивився, як люди кидають мідяки до скарбниці. Численні багатії вкидали чимало. І підійшла одна бідна вдова, і вкинула дві лепти, тобто кодрант. І, покликавши своїх учнів, Він сказав їм: «Воістину кажу вам, що ця бідна вдова вкинула більше за всіх тих, які кидали тут до скарбниці, бо всі кидали з надлишку, а вона дала зі своєї убогості все, що мала, весь свій прожиток».

Слово Господнє

Переглядів 2 841
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 квітня 2006., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю мати більше довіри до Мене та Мого Сина. Він переміг Своєю смертю і воскресінням та закликає вас, щоб через Мене ви були частиною Його радості. Ви не бачите Бога, дітоньки, але якщо молитесь, ви відчуєте Його близькість. Я з вами й заступаюся перед Богом за кожного з вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)