» » Говорять візіонери: Яків Чоло

Говорять візіонери: Яків Чоло

  • 26 липня 2014, 19:38
Говорять візіонери: Яків ЧолоМені було десять, коли у Меджугор’ї почалися об’явлення. Я ріс, як всі місцеві діти: про Бога не замислювався, хоча ходив на Месу та молився, але у серці не відбувалося нічого подібного до того, що я відчуваю тепер.
Коли вперше побачив Діву Марію і подивився Їй в очі, то відчув глибину любові, якою Вона мене любить та усвідомив, що Вона є моєю Матір’ю.  Це було щось надзвичайне, про що не можна виловитися словами. Я серцем відчув, що починається нове життя. Що я міг сказати? Лише дати  своє «так» Діві Марії, бути готовим до всього, до чого Вона захоче мене вести. А Богородиця веде мене до єдиної мети, до якої хоче запровадити усіх нас – і тою метою є Ісус Христос.

Меджугор’є це школа, в якій Діва Марія нас навчає. Вже від початку явлінь Вона звернулася до нас із  посланнями, в яких закликала до молитви, навернення, миру, посту та Св.Літургії. Я був тоді десятирічною дитиною. Я питав сам себе, чи зможу  колись жити тими посланнями, застосувати їх до свого життя. Проте вже тоді усвідомлював одну річ: якщо когось любиш так, як я почав любити Діву Марію, як почав любити Ісуса – то вже ніщо не є важким.
Саме так говорить Пресвята Богородиця:  «Дорогі діти, достатньо, щоб ви відкрили ваші серця – решту зроблю Я!»  І справді, у Меджугор’ї ви
всі маєте сказати Діві Марії «так». Скажіть Їй: «Діво Маріє, відтепер хочу жити з Тобою! Хочу, щоб Твій Син вступив у моє життя і був у ньому на першому місці.»

Діва Марія закликає нас до щоденної молитви і молитви Розарію. А що важливе в молитві? Те, на чому Діва Марія завжди наголошує – щоб молитва здійснювалася серцем. І ще одна важлива річ – ми хочемо відповідей на всі життєві запитання. Я знаю, скільки паломників прибуває до Меджугор’я і скільки вони ставлять мені запитань. Всі хочуть про щось довідатися і ставлять запитання, на які я ніколи не зможу відповісти. Але Діва Марія вчить нас і говорить: «Моліться і через молитву знайдете відповіді на усі запитання.» Також Вона закликає нас молитися у своїх родинах, ставити Бога на перше місце та виділити у своїх сім’ях час для Бога. Бо коли Бог є у наших родинах, то вони стають святими, як про це незліченну кількість разів повторює  Богородиця:  «Я хочу, щоб ви були святими, щоби ваші родини були святими родинами». Що може бути  краще за те, що молодь, повернувшись з Меджугор’я, говорить своїм батькам: «Ми хочемо молитись разом з вами! Ми  хочемо, щоб від сьогодні в нашій родині був присутній Бог і щоб ми завжди мали для Нього час.»
Це був би найкращий дар, який ми могли б дати Діві Марії.

Богородиця також закликає нас постити в середу  та п’ятницю. Якого посту Вона від нас вимагає? Вона хоче, щоб ми постили з любові і у тиші. Я думаю, що іншим не  конче знати, що ми постимо. Дехто нарікає, що постити важко. Я вже згадував: «Коли когось любимо, нічого не важко». Але чому ми постимо? Згадайте слова Діви Марії, коли у посланні сказала: «Молитвою і постом
можете досягнути всього, можете навіть зупинити війни». І тому потребуємо постити.
У чому люди часто помиляються? Нам усім трапляються важкі хвилини. І що тоді говорять люди? «Боже, де Ти?  Чому нам не поможеш?» Але нам треба запитати самих себе, поставити собі єдине запитання: де ми були у житті,  скільки часу віддали Богові, скільки молилися, як виховували своїх дітей, який давали приклад, що зробили, щоб не трапилось усе те зло, що має місце у теперішньому світі? Бог постійно перебуває поруч з нами. Але, на жаль,  ми дуже часто через свої гріхи не хочемо, щоб Він тут був. Нам треба навчитися вкладати своє життя у Божі руки та віддати Богові все, що в ньому відбувається.

Сьогодні багато молодих готуються до подружжя, і як вони поступають? Коли поберуться, говорять: «Ми ще не хочемо дітей, поживемо трохи самі». Далі: «Мусимо виплатити квартиру», відтак: «Тепер маємо трохи часу присвятити собі», а потім «Ну а тепер хочемо одну дитину!» Не віддаємо своє життя у Божі руки, хочемо самі керувати своїм життям, а коли опиняємось у важких обставинах, що тоді відбувається? Не розуміємо…
Коли Бог з нами, коли наше життя у Його руках, тоді ми завжди знаємо, куди йти, завжди знатимемо відповіді на всі свої запитання.
Переглядів 2755
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 липня 2011., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Нехай цей час для вас буде часом молитви й тиші. Нехай відпочине ваше тіло й дух, нехай перебувають у любові Божій. Дозвольте Мені, дітоньки, вести вас, відкрийте ваші серця Духу Святому, щоб усе добро, що є у вас, розквітло й вродило стократним плодом. Починайте і закінчуйте день молитвою серця. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 149439
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Листопад 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

А Ви були в Меджугор'є?

Так, один раз
Так, багато разів
Ні, але дуже хочу туди поїхати