Моліться за мир

  • 05 листопада 2016, 12:12

Моліться за мирІ з сьогоднішнього послання ми можемо побачити, що найбільшим бажанням Діви Марії є мир нашого серця. Стільки разів ми чули Її наполегливий материнський заклик: «Дорогі діти, моліться за мир». Єдиний шлях до миру - це молитва. Молитва - це дружба з Ісусом. Кажуть: «З ким поведешся, того й наберешся»; і ще: «Скажи мені, хто твій друг, а я скажу, хто ти». Ісус - Цар миру. «Залиштесь у тиші серця з Ісусом, щоб Він Своєю любов'ю перемінював вас. Коли у вас є Бог, у вас є все», - підбадьорює нас Марія. В молитві нас проймає вітання Ісуса: «Мир вам».

Мир - це дорогоцінний дар, який ми можемо випросити в Бога. Молитва за мир у Маріїній школі - це молитва серцем, а це значить - переміна життя. Марія говорить нам: «Молитися - значить любити, давати, терпіти та жертвувати». «Мій Син чекає від вас любові й молитви в Ньому. Молитися й любити в Ньому – як мати навчаю вас – це означає молитися в тиші своєї душі, а не лише проказувати вустами. Це є й найменший гарний жест, учинений в ім’я мого Сина, це терпеливість, милосердя, прийняття болю і жертва, вчинена заради іншого».

 

Вмираючи для егоїзму, ми даємо шанс народитися любові, а плід любові - це мир...

 

Молитва за мир - це заклик почати з себе. Якщо ми молимося за мир, але самі не маємо миру в серці, то така молитва не має великої цінності. Мир у світі починається з миру в моєму серці, з роботи над своїм серцем, з навернення.

Сьогодні Марія попереджає нас: «Залиште егоїзм». Вмираючи для егоїзму, ми даємо шанс народитися любові, а плід любові - це мир. У спільноті «Ченаколо», яка стала місцем воскресіння загублених, обманутих, розчарованих, залежних від наркотиків, алкоголю й інших рабств, у молодих людей у правилах є 10 заборонених слів:

1. Не хочу.

2. Мене це не стосується.

3. Мені це не подобається.

4. Не відчуваю це так.

5. Не буду.

6. Я втомився.

7. Мені погано.

8.Потурбуйся про себе.

9. Я не здатний.

10. Дай мені спокій.

Це може стати конкретним закликом і для нас. Частий іспит сумління допомагає нам чувати. Перевіряючи свої вчинки і поведінку протягом дня, ми стільки раз можемо спіймати себе на егоїзмі.

Свята сповідь - новий початок і завжди новий крок на шляху зростання в любові. Визнати свій гріх на сповіді, щиро покаятися і прийняти рішення робити все те, що ми хотіли б, щоб люди робили нам, - це завжди виграна битва без бою. Ісус потребує лише нашої доброї волі, бажання співпрацювати з Ним і дозволити Йому, щоб Він нас перемінив. Від сповіді до сповіді приймімо рішення міняти те, що не подобається Ісусові. Молімося до Духа Святого, щоб Він відкрив нам правду про нас.

Матір нас кличе: «Це є час чування». Зараз час рішення, час полишити егоїзм і рости в любові. Одне з перших послань Діви Марії було таким: «Людство має повернутися до Бога, навернутися, прокинутися і знову почати жити Євангелієм».

«Коли хтось Мене любить, то й слово Моє берегтиме» (Ів. 14: 23), - говорить Ісус. Той, хто любить Марію, буде старатися жити Її посланнями. Коли Марія каже нам: «Живіть Моїми посланнями, без них не можете змінитися», - це заклик жити Євангелієм. Її послання - це відгук учення Ісуса: «Любіть один одного, як Я вас полюбив». Живучи посланнями Марії, ми покликані до любові. Говорить нам: «Моє ім'я - це любов. Це те, заради чого Я так довго з вами, тому що мене посилає до вас велика любов. Я чекаю від вас того ж. Я чекаю від вас любові в сім'ях. Не забувайте, що тут, на землі, ви на шляху до вічності і що ваш дім є на небесах. Тому, діти мої, будьте відкриті для Божої любові та залиште егоїзм і гріх. Від вас очікується тільки одне - любити і давати».

Відповіддю на молитву за мир є Божа ніжність, яка бажає дарувати себе через нас тим, хто найбільше її потребує, Маріїним Материнським способом. Марія - наш приклад. Будемо просити Її, щоб Вона допомагала нам ставати подібними до Неї - у житті, у молитві, у любові. Так, як Вона недавно закликала нас до цього у Своєму посланні від 2.9.2016 р.: «Діти мої, у своєму земному житті наслідуйте мій приклад. Моє життя було болем, мовчанням і безмірною вірою та довірою Небесному Отцеві. Ніщо не випадкове – ні біль, ні радість, ні страждання, ні любов. Усе це милості, які вам уділяє мій Син і які ведуть вас до вічного життя».


 

Молитва:

Господи, ми, з'єднані з Марією, просимо «мир, мир, мир і тільки мир нехай запанує між Богом і людиною і між людьми навзаєм». Наповни нас Своїм миром, звільни від усього, що краде його в нас. Даруй нам благодать залишати егоїзм, відкриватися любові. Зроби нас творцями миру. Господи, просимо в Тебе миру для тих, хто шукає його не в тих місцях, у неправдивих речах. Нехай Твій мир прийде туди, де вирують бурі ненависті і війни. Ти - Цар миру. Даруй свій мир у тих місцях і країнах, де його немає. Амінь.

Терезія Ґажіова

 

 

Переглядів 4 199
Додати коментар

Послання Богородиці, 3 січня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Цими днями Господь вам уділив великі благодаті. Нехай цей тиждень буде подячним за всі благодаті, які вам Бог уділив. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)