Відкривати Бога-Творця в малих речах

  • 04 грудня 2016, 10:25

Відкривати Бога-Творця в малих речахУ Магніфікаті Пресвята Діва Марія промовляє: «І дух мій радіє в Бозі, Спасі моїм, бо Він зглянувся на покору слугині Своєї» (Лк. 1, 47-48). Тут, у цій Її пісні прослави, найкраще видно, яким чином діє Бог. Це Боже діяння Діва Марія пережила у Своєму житті. Вона була малою і смиренною. Для людського ока Вона була абсолютно звичайною дівчиною з Назарета. Однак Бог дивиться не так, як люди. В особі архангела Гавриїла Він наблизився до Неї в повсякденності Її життя і роботи в Назареті та закликав Її до чогось, що перевершує людські сили і розуміння. Навіть Вона не зрозуміла цього розумом, але прийняла серцем і вірою. Своє життя Вона жила просто і звичайно, з усіма турботами й труднощами, які присутні в сімейному житті.

 

«Бог найсильніше Себе виявляє в малих повсякденних речах...»

 

У цьому посланні, як і багато разів раніше, Вона закликає нас жити в простоті і прийнятті себе маленькими. Діва Марія знає, що Бог найсильніше Себе виявляє в малих повсякденних речах. Ми шукаємо Бога на небесах, а Він приходить до нас у малому. Так само буде і цього Різдва. Бог прийшов до нас у маленькому, смиренному дитяті у Вифлеємі. Його ніхто не розпізнав, крім малих, простих і тих, хто шукав істину та сенс життя.

Коли Бог приходить і дивиться на нас, Він ніколи не дивиться на нас згори, але знизу. Тільки одного разу Бог дивився на нас зверху вниз - коли висів на хресті. До такої малості і простоти бажає вести нас Богородиця як Мати. Бог ховається за обличчями, які ми зустрічаємо кожен день. Бог схиляється, щоб омити нам ноги і серця. Бог дає Себе розіп’яти й бере на Себе всі наші гріхи, все ганебне. І ще більше Бог понижується, коли стає Євхаристійним хлібом, яким нас живить.

До такої логіки й веде нас Марія Своїми простими материнськими словами. Вона прожила життя, таке подібне до нашого. Жила не в хмарах, а стоячи твердо ногами на землі. У Своєму серці Вона зберігала й роздумувала про всі події, які Її супроводжували в житті з Ісусом.

У простоті ховається мудрість життя. Марія проста так само, як і Її слова. Якби існував якийсь інший шлях до Бога, Вона б його нам відкрила.

Будемо вчитися у Неї і Її материнського серця, щоб ми мали мудре серце, яке відкриває, що так мало необхідно, аби бути щасливими, і що в малих речах приховано задоволення і повнота життя.

 

Він приходить до нас у малому…»

 

 

Молитва

Пресвята Діво Маріє, Ти, Яка прожила земне життя з усіма турботами і тривогами, присутніми й у нашому житті, будь нам заступницею і Матір’ю. Випроси нам благодать відкритого серця, яке вміє приймати маленькі речі та бачити, що щастя і мир людині не приносять мертві речі, якими б дорогоцінними вони не були. У ці святі дні Різдва просимо Тебе особливо за всі наші сім'ї, щоб Народжене Дитя Боже не пройшло повз нас. Дякуємо Тобі, Матір, що не відступаєш від нас, але і далі залишаєшся з нами терплячою і кличеш нас до повноти простого життя з Богом.

M. M

Взято з газети Світло Марії
Переглядів 3 473
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 грудня 2019 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти! Поки дивлюся на вас, які любите Мого Сина, Моє серце наповнює ніжність. Благословляю вас материнським благословенням. Материнським благословенням благословляю й ваших пастирів – вас, які промовляєте слова Мого Сина, благословляєте Його руками та любите Його настільки, що готові з радістю приносити кожну жертву для Нього. Ви наслідуєте Його, Який був першим пастирем, першим місіонером. Діти Мої, апостоли Моєї любові, жити й працювати для інших, для всіх тих, яких ви через Мого Сина любите, - це радість і втіха земного життя. Якщо через молитву, любов і жертву Царство Боже є у ваших серцях, тоді ваше життя радісне та веселе. Поміж тими, які люблять Мого Сина й котрі через Нього люблять одне одного, слова не є необхідними. Достатньо погляду, щоб почути невимовлені слова та невисловлені почуття. Там, де панує любов, час більше не рахується. Ми є з вами. Мій Син вас знає й любить. Любов є тою, яка вас до Мене приводить, і через ту любов Я буду приходити до вас і говорити про діла спасіння. Хочу, щоб усі Мої діти мали віру та відчули Мою материнську любов, яка їх веде до Ісуса. Тому  ви, діти Мої, куди б ви не пішли, світіть любов’ю і вірою як апостоли любові. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 538
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (29)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)