Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Кардинал Де Донатіс на відкритті “Фестивалю молоді”: Я приношу тепле привітання та благословення Святішого Отця

Кардинал Де Донатіс на відкритті “Фестивалю молоді”: Я приношу тепле привітання та благословення Святішого Отця

  • 03 серпня 2019, 08:48
Кардинал Де Донатіс на відкритті “Фестивалю молоді”: Я приношу тепле привітання та благословення Святішого ОтцяУ Меджуґор’ї урочистою Месою розпочася 30-тий Фестиваль Молоді.

Літургію очолив кардинал Анджело Де Донатіс, генеральний Вікарій Його Святості для Римської Дієцезії. У співслужінні із ним було 620 священиків. У Фестиваль беруть участь тисячі молоді. До усіх присутніх Кардинал звернувся з проповіддю.

 

«Усе є благодаттю» наголосив Він, зустріч на Євхаристії під поглядом Матері Божої. Благодаттю є Церква, Слово і Хліб, краса сотворіння і обличчя братів. Пригадуючи усім, що Бог є Життям і його покликання є жити у повноті, а ми є наслідниками Ісуса Христа, який єдиний дарує життя.

Тому наслідувати не залежить ані від віку, ані від того чи ми є добрі, або вже дійшли до призначення. Наслідування є дармовим даром Бога, який полюбив глиняне начиння. Наслідування не записується в автобіграфію-резюме життя. Воно, як наголосив Кардинал Вікарій, є тим що наповнює нас радістю, але і забирає будь яке алібі, і єдиною перешкодою в наслідування є шукання коротшої дороги. Тому, щоб почути Ісуса Учителя слово «слідуй за мною» є необхідним звернутися з проханням до Святого Духа, щоб відкрив наші серця і наповних їх Божою мудрістю.

Відносячись до Євангелького читання сьогоднішньої Літургії Кардинал Де Донатіс наголосив, що приклад книжника Нового Завіту, навчений про Небесне Царство, який стає євангельським мудрецем дарує нам три важливі вказівки.

Перша: Царство Небесне – так як ми чули, пригадує Кард. Анджело є неводом, який закинутий в море витягає на берег добре і непридатне, тоді сортується добре і відкидається непридатне. Пригадуючи учасникам Фестивалю Отців Церкви, очільник Літургії наголосив, що вони вважали, що кожний християнин є добрим рибалкою, який чуває над морем свого ума затримуючи добрі думки і відкидаючи непридатні. Тому, відповідаючи на запитання «хто отже є тоді мудрецем?», Він відповідає: «Християнин який не біжить за усім, що йому приходить на гадку: може мати наш ум наповнений і замешканий Духом тільки якщо не він не перенасичений думками безнадії, страху, тривогою щодо майбутнього; також наш ум не має бути захоплений постійними розсіяннями або непотрібною інформацією, або навіть ще гірше бути рабами соцмереж. Може навіть статись, що ми є одержимі обуреннями, ревністю, думками, які нас затрувають. Відваги: Євангеліє нас запрошує очистити думки, щоб прийняти Христову думку. Євангельське серце вимагає вільного розуму!».

Друга: Ісус говорить про суд. Кардинал Де Донатіс наголосив учасникам святкової Літургії, що не можемо як християни забути правди про «суд». Її ми визнаємо кожної неділі в часі визнання віри проголошуючи наше «Вірую». Для християнина продовжує проповідник цей Суд є радісним світлом правди, є відпочинком, є тріумфом Божої Любові, є зустріччю із Обручником – тому що, це світло покаже правду щодо плодів, які принесло життя. Кардинал Анджело запитував учасників: «А де тут є мудрість?» і відповідаючи казав: «Вона є в умінні жити від молодості вміщаючись в горизонт правди яка не проминає! Не робімо помилки довіритись тільки на сьогодні, або легким вирішенням, або негайній насолоді, або думкам які заколисують наші егоїстичні вибори. Випереджуймо щодо нас Божий суд розміщуючи себе в горизонті правди: молодий християнин є мудрецем коли каже правду, шукає правди, дарує правду. В цьому значенні іспит сумління і таїнственна сповідь є величезними інструментами для зросту в істинній мудрості».

Третьою вказівкою на яку звернув увагу очільник Літургії є сам книжник Царства Небесного. Про нього Євангеліє навчало, що він є тим, який вміє витягнути із свого серця речі давні та нові. Ці Євангелькі слова проповідник перефразував і пояснив молодим учасникам в такий спосіб: «Правдивим мудрецем є той хто живе давніми речами, які приносять кожноразово нові радості, і нові речі в яких відчувається смак тих давніх». Як приклад для кращого проілюстрування слів Кард. Анджело вказав на зв’язок який існує між Старим та Новим Завітами: Старий готує до приходу Нового, а Новий можна зрозуміти тільки приймаючи Старий. Мудрість світу намагається поставити і відділити межами «старе» як щось, що минуле і завершене від «нового», яке несе абсолютну новизну. Така думка є думкою екстримістів, які створюють конфлікт, гіркоту, ворожіть. Тому слід взяти ще одну вказівку відносно мудрості. «Охрищений має бути новим створінням яка несе в собі запах давнього, тобто того хто має коріння, яке квітне на грунті тисячолітньої історії святості з якої є зроблена Церква. Автентичний християнин не є ані традиціоналістом ані прогресистом. Він є «новим творінням» яке зберігає добрий смак хліба спеченого вдома, духмяного і смачного саме тому, що він замішений і спечений за давніми приписами».

Підсумовуючи проповідь Проповідник ще раз пригадав молодим учасникам 30-ого Фестивалю Молоді у Меджуґор’ї три перли мудрості, яке дарує сьогоднішнє Євангельке читання: очищення розуму (ума), випереджувати Божий Суд над нами живучи в правді, ставатись новими людьми які корінням проростають в традиції Господнього Святого Люду.

«Дорога молоде! Дух нехай вчинить вас мудрецями так як це Він вчинив із Матір’ю Божою, яка роздумувала про кожну річ у своєму серці… Зішли Отче Твого Духа і віднови наші серця на образ Сина Твого Ісуса, народженого з Діви Марії. Амінь».

Завершив цими словами молитви роздуми над Євангельським читанням розпочинаючи 30-тий Фестиваль Молоді у Меджуґор’ї Кардинал Анджело Де Донатіс Генеральний Вікарій Його Святості для Римської Дієцезії.

фото

Джерело інформації www.medjugorje.hr

Переглядів 2 290
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 1988р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Закликаю вас усіх, без різниці, на дорогу святості у вашому житті. Бог дав вам дар святості. Моліться, щоб ви могли його більше спізнати. І тоді зможете свідчити життям про Бога. Дорогі діти, Я вас благословляю і заступаюся за вас перед Богом, щоб ваша дорога й ваше свідчення були повними та на радість Богові. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)