Літургійні читання на 6 серпня (УГКЦ)

  • 06 серпня 2016, 00:30

† Мучч. Бориса і Гліба , вмуч. Христини

Апостол
Рим. 12, 1-3.
 
1. Тож благаю вас, брати, на милість Божу, віддати тіла ваші як жертву живу, святу, приємну Богові: богослужбу від вас розумну. 2. І не вподібнюйтеся до цього світу, але перемінюйтесь обновленням вашого розуму, щоб ви переконувалися, що то є воля Божа, що добре, що вгодне, що досконале. 3. Ласкою, яка мені дана, я кажу кожному з вас: не думати понад те, що треба думати, а думати скромно, мірою віри, як Бог наділив кожному.

Євангеліє
Мт. 10, 37-11, 1.
 
37. Хто любить батька або матір більше, ніж мене, той недостойний мене. І хто любить сина або дочку більше, ніж мене, той недостойний мене. 38. Хто не бере свого хреста й не йде слідом за мною, той недостойний мене. 39. Хто своє життя зберігає, той його погубить; а хто своє життя погубить задля мене, той його знайде. 40. Хто вас приймає, той мене приймає; а хто мене приймає, той приймає того, хто мене послав. 41. Хто приймає пророка, тому що він пророк, той одержить пророчу нагороду, і хто приймає праведного, тому що він праведний, той одержить праведничу нагороду. 42. Хто напоїть, як учня, одного з цих малих тільки кухликом холодної водиці, істинно кажу вам, той не втратить своєї нагороди.” 1. Коли Ісус скінчив настановляти дванадцятьох своїх учнів, пішов звідти навчати й проповідувати по містах їхніх.

Апостол
Рим. 8, 28-39.
 
28. Ми знаємо, що тим, які люблять Бога, – покликаним за його постановою, усе співдіє на добро. 29. Бо яких він передбачив, тих наперед призначив, щоб були подібні до образу Сина його, щоб він був первородний між багатьма братами; 30. яких же наперед призначив, тих і покликав; а яких покликав, тих оправдав; яких же оправдав, тих і прославив. 31. Що скажемо на це? Коли Бог за нас, хто проти нас? 32. Він власного Сина свого не пощадив, а видав його за всіх нас, – як же разом із ним не подарує нам усього? 33. Хто буде винуватити вибраних Божих? Бог – той, що оправдує; 34. хто ж той, що засудить? Христос Ісус, який умер, ба й воскрес, що по правиці Божій, – він заступається за нас. 35. Хто нас відлучить від Христової любови? Горе чи утиск, чи переслідування, чи голод, чи нагота, чи небезпека, чи меч? 36. Як написано: «За тебе нас увесь день убивають, уважають нас за овець (призначених) на заріз.» 37. Але в усьому цьому ми маємо повну перемогу завдяки тому, хто полюбив нас. 38. Бо я певний, що ні смерть, ні життя, ні ангели, ні князівства, ні теперішнє, ні майбутнє, ні сили, 39. ні висота, ні глибина, ані інше якесь створіння не зможе нас відлучити від Божої любови, що в Христі Ісусі, Господі нашім.


Євангеліє
Йо. 15, 17-16, 2.
 
17. Ось, що вам заповідаю: щоб ви любили один одного! 18. Ненавидить вас світ – то знайте: мене він ще перед вами зненавидів. 19. Були б ви від світу, то світ би своє любив. А що ви не від світу, бо я вибрав вас від світу, ось тому й ненавидить вас світ. 20. Згадайте слово, що його був я вам вирік: Слуга не більший від пана свого. Переслідували мене – переслідуватимуть і вас. А слово моє зберігали – зберігатимуть і ваше. 21. Та все те робитимуть вам за моє ім'я, не знають бо того, хто послав мене. 22. Якби я не прийшов і не говорив до них, гріха не мали б вони. Та нині нема їм пробачення за їхній гріх! 23. Хто ненавидить мене, той і Отця мого ненавидить. 24. Був би я не вчинив серед них діл, що їх ніхто інший не вчинив, – гріха не мали б вони. А так – ось бачили, і зненавиділи: і мене, і Отця мого. 25. Але щоб здійснилося слово, яке в законі їхньому записано: Зненавиділи вони мене без причини! 26. Як прийде Утішитель, якого зішлю вам від Отця, Дух істини, який від Отця походить, то він і свідчитиме за мене. 27. Та й ви свідчитимете: ви бо зо мною від початку.» 1. «Повідав я вам те, щоб ви не зневірилися. 2. Виключать вас із синагог. А й година настане, коли то всяк, хто вас убиватиме, буде гадати, що служить тим Богові.

Переглядів 2 348
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, 2 серпня 2014 року
Дорогі діти! Причина, по якій Я з вами, моя місія - допомогти вам, щоби перемогло Добро, хоча зараз це вам і здається неможливим. Знаю, що багато речей ви не розумієте так само, як і Я не розуміла всього того, що Мій син пояснював Мені, поки ріс біля Мене, однак Я вірила Йому і наслідувала Його. Того ж прошу і у вас - вірте Мені і наслідуйте Мене. Діти Мої, але наслідувати Мене - означає любити Мого Сина понад усе, любити Його в кожній людині без винятку. Щоб ви могли це, Я знову закликаю вас до самозречення, молитви і посту. Закликаю вас: нехай Євхаристія буде життям вашої душі. Я закликаю вас: будьте Моїми апостолами світла, які по світі поширюватимуть любов і милосердя. Діти Мої, ваше життя - це лише одна мить до вічного життя. І коли станете перед Моїм Сином, Він побачить, скільки любові ви мали у ваших серцях. А щоб ви належним чином ширили любов, Я прошу Свого Сина, щоб через любов уділив вам єдності через Нього, єдності посеред вас, єдності між вами і вашими пастирями. Мій Син вам завжди наново дарує Себе через них і оновлює вашу душу. Не забувайте про це. Спасибі вам!

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 362
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (23)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)